15. joulukuuta 2016

Tampereen poliisi rikkoo lakia ja käyttäytyy törkeästi!

Osallistuin Tampereella 14.12.2016 pidettyyn Suomi Ensin -mielenosoitukseen, jossa vastustettiin laittomasti maassa olevien (siis hylkypäätöksen saaneiden) matujen marssia lähistöllä. Mielenosoituksen yhteydessä kävin kysymässä paikalla olevila poliiseilta yksinkertaiset asiat:
 1. Milloin aiotte alkaa ottamaan kiinni noita laittomasta maassa olevia rikollisia, joita tuossa naamanne edessä parveilee satamäärin?
 2. Mikä on nimenne?
 3. Mikä on poliisikorttinne numero?
YKSIKÄÄN POLIISI ei suostunut sen enempää puuttumaan satojen rikollisten mellastamiseen naamansa edessä, kuin antamaan nimeään tai numeroaan minulle! Minulle lyötiin auton lasit kiinni naaman edestä, käskettiin suksia kuuseen, tartuttiin minun kameraani ja yritettiin kieltää minua kuvaamasta julkisella paikalla poliisin toimesta! KAIKKI paikalla olleet poliisit syyllistyivät täysin selvästi törkeään virkavelvollisuuden rikkomiseen: He eivät ottaneet kiinni rikollisia vaikka heitä nimenomaisesti siihen käskettiin JA eivät ottaneet vastaan ilmoitusta rikoksesta JA kieltäyivät kertomasta nimeään ja numeroaan JA käyttäytyivät todella epäasiallisesti minua kohtaan. Lisäksi ainakin yksi poliisi syyllistyi lievään pahoinpitelyyn tarttuessaan kameraani ja heittäessään minut poispäin autonsa luota. Poliisi ei myöskään selittänyt mitään syytä toimintaansa missään vaiheessa!

Aion tehdä rikosilmoituksen näistä poliiseista ja tulen vaatimaan heille rangaistusta. Vaikka on selvää, että yksikään heistä ei tule ikinä saamaan mitään sanktiota tästä törkeästä toiminnastaan.

Jokaisen suomalaisen, joka vielä luottaa suomalaiseen poliisiin tai uskoo, että poliisi on ystävä, tulee katsoa tämä video.

Nähdäkseni poliisi rikkoi seuraavia poliisilain kohtia: 1. luvun 1§, 2§, 5§, 6§, 7§ ja 8§, 2. luvun 3§.

Mielenkiintoista on havaita, että
poliisiasetuksessa vuodelta 1995 "13§...Poliisimiehen on virassa ja yksityiselämässään käyttäydyttävä siten, ettei poliisin arvo siitä kärsi" ei ole enää voimassa uudessa poliisiasetuksessa vuodelta 2013 "Tällä asetuksella kumotaan poliisiasetus (1112/1995)". Toisin sanoen nykyisen poliisiasetuksen myötä poliisi saa rauhassa käyttäytyä täysin sikamaisesti, epäasiallisesti ja epäkunnioittavasti! Mikään laki tai asetus ei sitä estä enää! Sairasta!

5 kommenttia:

 1. Suosittelen tekemään rikosilmoituksen vain selkeimmästä tapauksesta johon sinulla on vahvat todisteet. Rajaa rikosilmoitus koskemaan vain nimen ja numeron kertomattomuutta. Ole kohtuullinen tutkintapyynnössäsi.

  Yllä kuvatusti menettelemällä saatat saada asian tutkintaan. Jos teet ilmoituksen kaikista poliiseista ja listasta rikoksia, jotka ehkä pilkuntarkasti lakia lukien täyttyvät, ei asiaa tutkita. Lakia sovelletaan ja näin maailma vain toimii, mutta sinun voi olla tätä hankala hahmottaa esim. aspergerin takia, ota tämä huomioon.

  Itse asiaan, vaikka vastustan laittomasti maassa olijoita, katson että laittomasti maassa olijoilla tulee olla oikeus osoittaa mieltään ja tätä ei saa häiritä kiinniotoilla. Tämä oikeus on lähellä perusoikeuksia, voihan olla että he osoittavat mieltään viranomaisten lakia rikkovan toiminnan kuten oleskelulupakäytännön takia.

  VastaaPoista
 2. Ripulisementti on paras vaihtoehto! Ripulisementti ei petä koskaan

  VastaaPoista
 3. Yllä oleva neuvo on ihan paska, koska tuo tunnistautuminen on harmaalla alueella ja en usko, että poliisia tuosta tullaan edes tutkimaan. Laki kun sanoo, että poliisin täytyy tunnistautua vain toimenpiteitensä kohteelle olevalle. Jättäisin sen ehkä jopa kokonaan pois ilmoituksesta!

  Sen sijaan itse tekisin rikosilmoitukset seuraavista asioista:
  -poliisi lyö kameraa
  -polisi lyö sinua
  -poliisi ei suostu toimimaan vaikka tuot rikoksen heidän tietoonsa
  -poliisi yrittää rikkoa perustuslaillisia oikeuksiasi kieltämällä kuvaamisen
  -poliisi ei kerro mihin heidän kielto pohjautuu

  Tästä juttelinkin jo Markus kanssasi.

  VastaaPoista
 4. Markus, olet tuonut ansiokkaasti vuosien varrella esille monia ihan oikeita epäkohtia. Olen silti Anaton kanssa samaa mieltä, että etenkin viime aikoina jotkut epäkohdat (ei suinkaan kaikki), joihin olet puuttunut ovat olleet sellaisia, että vaikka periaatteessa oletkin oikeassa, että jotain pykälää on rikottu, niin se pykälää rikkonut on kuitenkin tehnyt normaalia arkijärkistä sääntöjen soveltamista.

  Oikeastihan kirjoitettuja pykäliä tehtäessä ei osata huomioida kaikkia mahdollisia tilanteita. Monet kirjoitetut pykälät voivat myös olla keskenään ristiriitaisia ja siksi arkielämässä on pakko soveltaa. Esimerkiksi poliisi ei välttämättä voi huomioida pyyntöä tehdä jotain, jos hänellä on jokin toinen kiireellinen tehtävä juuri suoritettavanaan, eikä sen suorittaminen saa vaarantua.

  Suomessa mielestäni toimitaan usein ehkä liiankin orjallisesti kirjoitettujen pykälien mukaan ilman mitään kykyä soveltaa, ja ei sitä mielestäni pitäisi edistää silloin, kun soveltaminen on ihan järkevän tuntuista. Toki se, kuinka paljon ja missä tilanteessa pitäisi soveltaa, on ihan veteen piirretty viiva, jonka sijainnista voi ihan hyvinkin perustein olla hyvin erilaisia mielipiteitä.

  Vaikka, Markus, varmasti koetkin tulleesi kohdelluksi kaltoin viranomaisten taholta, älä silti katkeroidu! Älä ainakaan kaikille heistä. Joukossa on varmasti oikeasti hyvääkin työtä tekeviä ihmisiä.

  VastaaPoista
 5. Ennen poliisi Suomessa oli kansalaisten puolella, mutta nyt näyttää koko ko.viranomainen seonneen tämän mokuhulluuden ideologian kanssa. Ei ihme jos moni ennen poliisia arvostanut tänäpäivänä toteaa vain että: A.C.A.B

  VastaaPoista