9. heinäkuuta 2016

Raspberry Pi 3 - paskaakin paskempi kusetuskone

Tulin ostaneeksi Raspberry Pi 3 minitietokoneen, koska halusin perehtyä siihen ja tehdä siitä ehkä pienen olohuonetietokoneen, nettisurffailua ja videoiden katsomista tms. varten. Mitä sain? Paskaa. Kusetusta. Bugeja.

 1. Raspberry Pi väittää pystyvänsä toistamaan 1920x1080p tasoista h.264 videota 60 fps, mutta tosiasiassa se ei pystynyt toistamaan edes 1280x720p tasoista h.264 videota 30fps.
 2. Youtuben videot tökkivät aivan maksimaalisesti, täysin katselukelvottomat pienelläkin resoluutiolla.
 3. Selaimen käynnistäminen, itse asiassa jo kansion avaaminenkin vei aikaa jopa 10s. Täysin käyttökelvotonta siis. Raspberry Pi 3 oli itse asiassa niin hidas, että näppäimen painalluskaan ei rekisteröitynyt ruudulle heti vaan noin sekunnin viiveellä - mikä tekee RP3:lla kirjoittamisen ja koodaamisenkin täysin mahdottomaksi, kun ei pysty seuraamaan mitä näppäintä on painanut ja mitä ei.
 4. Bugitus kaikessa ja kaiken aikaa, esim. VLC ei suostunut lopulta näyttämään videota lainkaan vaan kaatui heti, päivityssovellukset eivät toimineet, puhumattakaan tietysti siitä, että alunperin työpöytä ei ulottunut näytön reunoille vaan se piti asetustiedostoja käsin muokkaamalla korjata...
 5. Vitutus ja rahanmeno. Ei täyttänyt mitään odotuksia pätkän vertaa ja lisäkkeineen maksoi kuitenkin noin 60€. Täysin hukkaan. Ajanhukasta puhumattakaan, tappelin tämän paskan kanssa koko päivän.
Suositus: Pysykää helvetin kaukana Raspberry Pi 3:sta, älkää uskoko mitään markkinointipuheita siitä, ko. tuote on puhdasta kusetusta.

11 kommenttia:

 1. Kohta 1: No ei Firefoxin käynnistys ollut kovin karmaiseva. Asiaan oli varmaan vaikuttamassa se, ettet ollut bootannut konetta edellisen ketun käynnistyksen jälkeen.

  Kohta 2: Minkälainen MicroSD-kortti sulla on käytössä? Jos se on Class 4, se voi hyvin selittää suurimman osan kansion avaamisen hitaudesta. Siinä tapauksessa kokeile uudestaan Class 10:n kortilla, tai nopeammalla.

  Kohta 3: Jaa. Noh, mitä voi odottaa myyntimiehiltä. Toisaalta, 59,00€:lla ei kai voi odottaa saavansa huippuluokan pelikonetta?

  VastaaPoista
 2. Tuon mukaan full hd @ 60 fps toimii loistavasti. Ilmeisesti se on sitten vähän tapauskohtaista, että mitkä videot toimivat
  https://www.youtube.com/watch?v=YnC9I8K7T2Y

  VastaaPoista
 3. Kuules poika, paahan se mun edellinen kommentti näytille. Jos sä haluut paasata teknisistä asioista, homma pitää hoitaa teknisesti. EI TUNTEELLA.

  VastaaPoista
 4. SD-kortti on class10 kortti, kuten pitääkin, joten siitä ei ole kiinni. Käytin vieläpä mukana tulleita, Raspberry Pi kaupan kortteja. Ja sama "vika" kaikissa korteissa, kolme eri korttia ja käyttistä kokeilin.

  Kyllä 59,90€ voi olettaa saavansa MITÄ LUVATAAN, eli h.264 1080p 60fps, mutta tämä paska ei pysty edes h.264 720p 30fps niin kyseessä on selvästi KUSETUS, PETOS, HUIJAUS!

  VastaaPoista
 5. "KUSETUS, PETOS, HUIJAUS!" - Tätä tarkoitin tunteenomaisella purkauksella
  "Raspberry Pi väittää pystyvänsä toistamaan 1920x1080p tasoista h.264 videota 60 fps, mutta tosiasiassa se ei pystynyt toistamaan edes 1280x720p tasoista h.264 videota 30fps." - tuollaisilla johtopäätöksillä tarkoitan teknisiä.

  Minun näkemykseni mukaan tunteelliset purkaukset vähentävät kirjoituksen arvoa lukijoiden mielessä, ne muistuttavat liikaa MV-lehden tyyliä tai iltapäivälehtien lööppejä. Tietysti, jos haluat vain purkaa v***tustasi, anteeksi että häiritsin. Kirjoitustesi asiaosuus sisällöstä on hyvä, siksi minä seuraan palstaasi.

  VastaaPoista
 6. Kyseinen laite on kyllä saanut hyvät arvostelut lähes kaikkialla. Ehkä sinulla oli jotenkin viallinen tai sekaisin mennyt kappale. Tosin tuohon hintaan ei nyt voi mitään ihmeellisempää odottaa. Monet halpalaitteet ovat sellaisia, että joillakin toimii hyvin ja joillakin huonosti

  VastaaPoista
 7. Kyllä raspi kakkonen ainakin ihan siedettävästi toimii. Ei se toki mikään tehokone ole, mutta toistaa sd-nettistreamit ihan ok. Teräväpiirtoihin ei kaistani riitä, joten niistä en osaa sanoa. Omxplayer on raspissa vlc:tä paremmin toimiva vaihtoehto. Kannattaa kokeilla vielä eri muistikortilla ja vaikka raspbian jessie-imagella. Ja raspi-config:lla säätää näyttömuisti sopivaksi. Jos se sen jälkeen vielä on tuollainen tahmaava paska, ei kun kaupan purkuun. Ei se nyt vaan tuollainen kyllä saa olla!

  Ja jos netti on hidas, googleta ipv6 disable. Minä tappelin tuon asian kanssa tunteja kunnes sattumalta löysin tuon ongelman tietyissä verkoissa.

  VastaaPoista
 8. Kokeiltu on muilla muistikorteilla ja Raspianillakin, sama lopputulos. Ja näyttömuistia nostettu suuremmaksi eikä auta mitään sekään. Paska mikä paska.

  VastaaPoista
 9. Kyllä 59,90€ voi olettaa saavansa MITÄ LUVATAAN, eli h.264 1080p 60fps, mutta tämä paska ei pysty edes h.264 720p 30fps niin kyseessä on selvästi KUSETUS, PETOS, HUIJAUS!

  Juuri näin! Totta helvetissä _KAIKKI_ mitä mainostekstiin on kirjoitettu on pidettävä paikkaansa 100%! Mainostekstien perusteella moni juurikin tekee ostopäätöksen ja tekstin on tietysti pidettävä täysin paikkaansa. Muutoinhan myyjä syyllistyy petokseen.

  @Yksi Turkkulaanen sanoi: Sinä siis antaisit myyjälle anteeksi, jos mainostekstit olisivat vain suurinpiirtein oikein??! Tuollaista lammasasennetta pitää välttää viimeiseen asti, muutoin annat kusettajille jatkossakin oikeuden valehdella. Suomessa on lainsäädäntö joka määrittelee kaupankäynnin ehdot. Se sisältää myös ehdot, että miten tuotetta saa mainostaa ja myydä. Jos niistä poiketaan esim. valehtelemalla tuotteen ominaisuuksista, niin tietysti ostajalla on syytä harmistua ja sen jälkeen toimia.

  Noh, mitä voi odottaa myyntimiehiltä. Toisaalta, 59,00€:lla ei kai voi odottaa saavansa huippuluokan pelikonetta? Mitään muuta ei tarvitse odottaa kuin että tuote-esittelytekstin on pidettävä paikkansa.

  VastaaPoista
 10. Tuon mukaan full hd @ 60 fps toimii loistavasti

  https://www.youtube.com/watch?v=YnC9I8K7T2Y

  VastaaPoista
 11. Niin, mainosten mukaan toimiin ja käytännön mukaan ei toimi sitten millään, ei edes 1/4 videotehosta löydy jota pitäisi löytyä. Kusetusta siis.

  VastaaPoista