18. maaliskuuta 2014

Jalkaväkimiinalait, asuntokuuntelu ja mielivalta!

Suomen poliitikoille ei riittänyt, että Suomi on liittynyt Ottawan sopimukseen ja sitä kautta ajettu/ajetaan jalkaväkimiinat pois Suomesta. Asian tiimoilta on näet vielä erikseen tehty laki ("Jalkaväkimiinakiellon rikkominen"), joka kieltää jalkaväkimiinojen kanssa touhuamisen. Tämä tuli ainakin minulle täytenä yllätyksenä.

Faktahan on kuitenkin se, että kansainvälisten sopimusten vuoksi Suomi ei saa enää kohta hankkia tai säilöä jalkaväkimiinoja, eikä Suomen armeija saa niitä käyttää. Räjähdysaineita ja ammuksia ei muutenkaan saa kukaan asiattomasti pitää hallussaan tai käyttää. Myöskin niiden kehittäminen, myynti, tuonti ja vienti on laissa ennestäänkin tarkkaan säädeltyä. Tämä jalkaväkimiinakiellon rikkomista koskeva laki on siis täysin tarpeeton, sillä kukaan eikä mikään taho Suomessa voisi ilman tätä lakiakaan pitää hallussaan tai valmistaa tai myydä yhtään jalkaväkimiinaa! Tämä laki on hölmöydessään samaa luokkaa, kuin että säädettäisiin erikseen laki siitä, että panssarivaunun tai ilmatorjuntatykin omistaminen on rikos.

On entistäkin naurettavampaa, että tässä laissa vielä erikseen rinnastetaan jalkaväkimiinat esimerkiksi biologisiin tai kemiallisiin aseisiin viittamalla niihin nimenomaisesti rikoslain 11. luvussa, joka koskee sotarikoksia ja rikoksia ihmisyyttä vastaan. Rinnastus on sikäli umpihullu, että siinä yksi sakaramiinakin rinnastetaan samaan kategoriaan kuin vaikkapa rekkalastillinen hermokaasua tai pernaruttoa, kansanmurhasta nyt puhumattakaan.

Mutta mitä laki sanoo tarkkaan ottaen?
Rikoslain 11. luvun 7a§:
"Jalkaväkimiinakiellon rikkominen
Joka jalkaväkimiinojen käytön, varastoinnin, tuotannon ja siirron kieltämisestä ja niiden hävittämisestä tehdyn yleissopimuksen (SopS /20 ) vastaisesti
1) muuten kuin 5–7 §:ssä tarkoitetulla tavalla käyttää jalkaväkimiinoja tai
2) kehittää, tuottaa, muutoin hankkii, varastoi, pitää hallussaan, luovuttaa taikka vie maasta tai tuo maahan jalkaväkimiinoja, on tuomittava jalkaväkimiinakiellon rikkomisesta vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään kuudeksi vuodeksi."

Tämä ei kuitenkaan ole vielä se pääpointtini tässä blogikirjoituksessani. Löysin sattumalta jotain vielä paljon mielenkiintoisempaa asiaan liittyen, kun ryhdyin lukemaan itse lakia jalkaväkimiinakiellosta. Kiinnittäkääpä huomio koko pumaskan aivan lopussa oleviin kohtiin Pakkokeinolain muuttamisista:
Esitutkintaviranomaiselle voidaan myöntää lupa kohdistaa teknistä kuuntelua vakituiseen asumiseen käytettävään tilaan, jossa rikoksesta epäilty todennäköisesti oleskelee (asuntokuuntelu). Edellytyksenä on lisäksi, että häntä on syytä epäillä:
1) joukkotuhonnasta, joukkotuhonnan valmistelusta, rikoksesta ihmisyyttä vastaan, törkeästä rikoksesta ihmisyyttä vastaan, sotarikoksesta, törkeästä sotarikoksesta, kidutuksesta, kemiallisen aseen kiellon rikkomisesta, biologisen aseen kiellon rikkomisesta, jalkaväkimiinakiellon rikkomisesta.

Tietenkin sen lisäksi, että henkilön kotiakin voidaan salakuunnella, niin myös telekuuntelu ja televalvonta ovat mahdollisia. Niin siis mistä syystä? Miinakiellon rikkomisesta!

Suomeksi: Jos poliisi epäilee, että sinulla saattaa olla hallussasi yksikin jalkaväkimiina tai että edes kehität jalkaväkimiinoja jollakin tapaa, sinua voidaan kohdella kuin kemiallisia aseita kehittäviä terroristeja. Kotiasi, puhelintasi, nettiliikennettäsi ja oikeastaan ihan kaikkea voidaan salakuunnella poliisin toimesta täysin vapaasti. Suomen poliisin tuntien kuka tahansa poliisi voi epäillä ketä tahansa mistä tahansa ilman mitään todisteita ja laittomia kotietsintöjä ja laittomia telekuunteluita tehdään kasapäin. Nyt poliisi voi halutessaan myös salakuunnella sinua omassa kodissasi, jos hän vain epäilee, että saatat ehkä mahdollisesti kehittää jalkaväkimiinaa!

Edes murhaajia, raiskaajia, huumekauppiaita, ammattirikollisia, räjähdysainerikoksia tekeviä, luvattomia aseita tai ammuksia hallussaan pitäviä ei kohdalla tuolla tapaa. Edes heihin ei voida lain mukaan kohdistaa asuntokuuntelua. Mikäli kotonasi on siis parisataa kiloa luvattomia räjähteitä, pari kiloa huumeita, tusina rynnäkkökivääreitä patruunoineen ja muineen sekä olet murhannut muutamia ihmisiä, olet paljon paremmassa turvassa viranomaisilta kuin mitä olet, jos joku poliisi jossain kuvittelee, että kehität jalkaväkimiinaa tai pidät sellaista (60 grammaa räjähdysainetta) hallussasi.

Olen ennenkin törmännyt mielipuolisiin, täysin mittasuhteistaan erotettuihin lakipykäliin ja viranomaisten "oikeuksiin", mutta tämä vie kyllä voiton kaikesta 10-0. Vittu mikä poliisivaltio tämä Suomi on. Sairasta.

3 kommenttia:

 1. "Suomalaisessa maastossa ei mikään korvaa miinaa. Se on halpa, tehokas ja pakottaa maahantunkeutujan varomaan jokaista askeltaan...

  Henkilömiinoista luopuminen vie tehon myös panssari-
  miinoitteistamme ja hävitteistämme. Näin me luovumme tehokkaimmasta ja halvimmasta aseestamme. Ne, jotka ajavat miinojen käytöstä luopumista ovat silottamassa tietä viholliselle. Minun kielenkäytössäni sitä kutsutaan maanpetturuudeksi."
  - Kenraali Lauri Sutela

  Entinen presidentti Tarja Halonen ja hänen kommunistitoverit heikensivät oleellisesti Suomen puolustuskykyä kieltämällä jalkaväkimiinat.

  Nyt ne joudutaan ottamaan käyttöön vaikeamman kaavan kautta muuttuneen maailmantilanteen takia.

  VastaaPoista
 2. Todella typerää kieltää miinat. Puolustusvoimien ensisijaisena tarkoituksena on asettaa mahdollisille vihollisille riittävän suuri uhka, jottei vihollinen hyökkäisi ollenkaan. Miinat olisi kannattanut pitää pelotteena riippumatta sitten siitä käytettäisiinkö niitä koskaan.

  VastaaPoista

 3. Jalkaväkimiinat on helppoja,nopeita ja halpoja valmistaa joten tositilanteessa jalkaväkimiinat saadaan käyttöön vähintään yhtä nopeasti kuin maapetturit saadaan lukkojen taakse.

  VastaaPoista