1. kesäkuuta 2012

Google Docs ja Blogger - hämärää toimintaa Operalla

Käytän Operaa selaimena. Yrittäessäni ladata tiedostoja Google Docsiin se ei kerta kaikkiaan onnistu, "lähetä" nappia painamalla ei tapahdu mitään. Tiedostojen lähettämiseksi pitäisi käyttää toista keinoa, eli ladata "sovelma", joka on javaa. Jotain hämärää tuossa sovelmassa kuitenkin on. Aika paljonkin itse asiassa. Sertifikaatti on vanhentunut ja sovelma voi myöskin käyttää tietokoneeni mikrofonia ja kameraa. 

Minkä ihmeen takia Google ei suostu toimimaan kunnolla Operalla ja miksi ihmeessä se häärää tuollaisten viritysten kanssa ja mitä se niillä oikein aikoo? Hämärää.


PS. Kuvan lähettäminen Bloggeriin ei onnistu Operalla. Operan asetuksista pitää maskeerata selain Firefox-selaimeksi. Tämän jälkeen Blogger ei kuitenkaan anna käsitellä tekstiä kuin html-muodossa, joten pitää vaihtaa maskeeraus takaisin Operaksi.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Monissa työpaikoissa esim. yliopistoissa Opera-selaimella intranetin käyttö on tehty mahdottomaksi, vaikka Opera olisi turvallisin selain. IE on oletus, vaikka sen säätäminen turvalliseksi on tehty erittäin hankalaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Opera ei ole Googlen tuettujen selainten listalla. Miksi? Sitä en tiedä, mutta ehkäpä juuri siksi kannattaa käyttää tuettuja selaimia.