16. elokuuta 2009

Kasvatusvinkki vanhemmille

Lasten tukistamisestahan saa sakkoa nykyään. Sen sijaan KKO on päättänyt, että (poika)lapsen ympärileikkaus ei ole rikos, vaikka ympärileikkaus onkin barbaari ja vahingollinen taikauskoinen rituaali. Tukistamista siis pidetään Suomen läpimädän oikeusjärjestelmän silmissä pahoinpitelynä ja ympärileikkausta kulttuurisesti tärkeänä tapana, lapsen oikeuksien loukkaamisen kannalta pikkujuttuna.

On varsin huvittavaa, että tukkapöllyn tai selkäsaunan antamista ei pidetä suomalaiskansallisena, kulttuuriimme tärkeästi kuuluvana asiana. Sehän antaisi sille läpimädän oikeusjärjestelmämme silmissä täyden oikeutuksen - antaahan se oikeutuksen myös ympärileikkauksellekin tuolla perusteella. Mielestäni selkäsauna on kulttuuriimme sitova, lasta myönteisesti yhteisöön sitova, taikauskoinen ja hölmö tapa, jota siten pitää siis aivan yhtälailla sallia ja jopa rohkaista kuin ympärileikkaustakin.

Jos siis oikeusjärjestelmämme muka toimisi mitenkään loogisesti ja järkevästi.

Mutta niin, se kasvatusvinkki vanhemmille:
Älkää uhatko tukkapöllyllä tai selkäsaunalla tai antako niitä lapsellenne, kun tämä käyttäytyy täysin pähkähullusti ja tekee pahojaan. Uhatkaa ympärileikkauksella. Toteuttakaa ympärileikkaus, jos lapsukainen ei käyttäydy kunnolla. Ottakaa perheen ja vaikka koko naapuruston muutkin lapset paikalle seuraamaan toimenpidettä, jotta varmasti peloitevaikutus on riittävä.

Jos joku alkaa valittamaan asiasta tai soittaa vaikkapa poliisit paikalle, vedotkaa välittömästi tuohon KKO:n päätökseen, jolla ympärileikkaus on sallittu. Vihjatkaa samalla poliisille ja syyttäjällä ja tarvittaessa vaikka oikeusistuimelle, että on hienoa, että nyt teillä on käytössä näin hyvä kasvatusmenetelmä vanhanaikaisen ja brutaalin selkäsaunan tai tukkapöllyn sijaan. Muistakaa kehua, miten hienosti ympärileikkaus sitoo poikaa ihqn islamin uskoon ja miten tärkeä se on sosiaalisena tapahtumana teille.

Montako viikkoa veikkaisitte, että menisi, että ympärileikkauksesta alkaisi tulla tuomioita törkeistä pahoinpitelyistä siinä missä muustakin ei-muslimien tekemistä silpomisista ja seksuaalirikoksista tulee?

6 kommenttia:

Kyllästynyt kirjoitti...

Mielenkiintoinen idea sinänsä! En kylläkään usko, että islamiin liittyvien taikauskoisten tapojen pyhyyttä uskalletaan loukata missään vaiheessa niin kauan kuin tämä nykyinen sössöys vallitsee.

Reiska kirjoitti...

Poikien ympärileikkaus on täällä sallittua, koska se kuuluu juutalaiseen kulttuuriin. Vaikka juutalaisia on vain 1 prosentti kaikista maailman uskovaisista, pitävät he suurta meteliä itsestään, ja ovat sijoittuneet korkealle päättäviin elimiin.

Mikäli tyttöjen ympärileikkaus olisi myös juutalainen perinne, olisi sekin sallittua täällä.

Anonyymi kirjoitti...

Loistava kasvatusvinkki tosiaan fanaattiselille ateisteille.

Anonyymi kirjoitti...

Mitenkäs kävikään, jos meni ja ympärileikkasi lapsen, joka on tyttö? Aijuu. Eli se siitä sukupuolten välisestä tasa-arvostakin sitten kiitosvaanjanäkemiin.

Anonyymi kirjoitti...

Pahoinpitelynäkökulmasta tyttöjen ympärileikkaus on hyvin eri asia, vaikkakin "toimenpiteellä" sattuu olemaan sama nimi. Tytöille tehtävä operaatio on huomattavasti brutaalimpi, ja aiheuttaa haittaa ja kipua koko elinajaksi.

Koskemattomuuden näkökulmasta molemmat ovat tuomittavia. Siksi asiasta taitaakin esimerkiksi Heidi Hautala olla möykännyt jo pidempään. Kokoomuksen avauksia odotellessa...

Markus Jansson kirjoitti...

Tyttöjenkin ympärileikkauksesta on olemassa useita versioita, joista lievimmät eivät juurikaan eroa "vaikutukseltaan" ja "laajuudeltaan" poikien ympärileikkauksista. Siltikin tyttöjen ympärileikkaukset on kategorisesti tuomittu barbaarisina, mutta poikien ympärileikkauksia tehdään valtiovallan suojeluksessa.