10. marraskuuta 2008

Uskonnonvapaus ja ilmastonmuutosvouhotus

Suomessa aiotaan käyttää veronmaksajien rahoja järjettömiä summia väitetyn ilmastonmuutoksen kuviteltuun torjuntaan. Miltei sata euroa per nuppi joka kuukausi! Toisin sanoen, Suomen valtio aikoo ryöstää ihmisiltä heidän omaisuuttaan valtionuskonnon tukemiseen ja kollektiivisen synninpäästön eli hyvän omantunnon saamiseen.

Naurettavaa.

En viitsi edes lähteä tässä yhteydessä selittämään, miten vähän todisteita ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen puolesta on. En myöskään sitä, miten merkityksetöntä Suomen ja suomalaisten panos maailman kasvihuonekaasupäästöissä on. Enkä sitä, miten järjetöntä ja ihmisvihamielistä koko touhu on. Enkä sitä, millaista tuhoa hyvinvoinnille ja ihmisten elintasolle tuon dogmin noudattaminen aiheuttaa. En. Jokainen voi katsoa blogissani olevia kirjoituksia ja linkkejä asiasta.

Sen sijaan haluan nostaa esille yhden asian. Suomen perustuslaissa sanotaan, 11 §, että jokaisella on uskonnon ja omantunnon vapaus.
"Uskonnon ja omantunnon vapauteen sisältyy oikeus tunnustaa ja harjoittaa uskontoa, oikeus ilmaista vakaumus ja oikeus kuulua tai olla kuulumatta uskonnolliseen yhdyskuntaan. Kukaan ei ole velvollinen osallistumaan omantuntonsa vastaisesti uskonnon harjoittamiseen."

Koska ilmastonmuutosvouhotus on uskonto, kuten muutkin vihreät valheet, kysynkin nyt, miksi minut pakotetaan osallistumaan tämän uskonkunnan toiminnan rahoittamisen? Miksi minun, joka ei usko kyseiseen dogmiin, pitää maksaa uhrilahjoja suurelle Gaia-jumalalle? Miksi minun, joka ei halua ollaan missään tekemisessä moisen uskonnon kanssa, pitää maksaa verovaroista kaikki se paska, mitä kyseisen uskonnon nimissä ryöstetään?

Minun puolestani luonto-uskovaiset saavat vapaasti lajitella jätteensä vaikka 20 eri pussiin. Nimen, painon, värin, hajun, maun, hinnan, käyttötarkoituksen, lisäaineiden määrien, ihan minkä helvetin kriteerin mukaan mikä heitä kiinnostaa. Jos 20 eri lajittelupussia ei riitä, he voivat minun puolestani aivan vapaasti lajitella jätteensä vaikka 200 eri pussukkaan kotonaan. Pitäähän sitä ihmisellä harrastuksia olla. Mutta, älkää pakottako muita osallistumaan omiin uskonnollisiin rituaaleihinne tai rahoittamaan niitä!

Ainiin, enemmistön tyrannia. Kansan enemmistö on päättänyt, että näin tehdään, joten se on automaattisesti ja aina oikein. Eli kun kansan enemmistö päättää laittaa lappalaiset kaasukammioihin, niin sekin on sitten automaattisesti oikein ja sitäkin pitää kannattaa. Sori, unohdin kokonaan.

12 kommenttia:

 1. Punaviherhenkiset talkoot. Kauheaa, että Kokoomus on tälläiseen paskaan sekaantunut.

  VastaaPoista
 2. Eikö tuo uskonnonvapaus argumentti päde ihan yhtä lailla verotukseen tai ihan mihin tahansa mitä valtio tekee?

  VastaaPoista
 3. Myös "ilmastoskepsismi" on saanut uskonnollisia piirteitä. Tämä taas johtaa siihen, että jos kerran puhutaan "ilmastouskonnosta" niin pitäisi keksiä sopiva termi tälle toisellekin uskonnolle.

  Hiilidioksidiuskonto? Skeptikkouskonto?

  VastaaPoista
 4. Niin. Eikös demariuskin ole uskonto?

  VastaaPoista
 5. Voipi olla. Henk. koht. en tiedä kun en demareihin kuulu tai edes heitä äänestä.

  VastaaPoista
 6. http://tuukkasimonen.blogspot.com/2008/07/tiedeuskonto-on-oxymoroni.html

  Tiedeuskonto on oxymoroni. Ilmastonmuutos ei ole uskontoa, koska se perustuu vertaisarvioituun tieteeseen. Jotta se tiede pystyttäisiin kumoamaan, pitäisi todistaa mm. se, että CO2 ja CH4 eivät aiheuta kasvihuoneilmiötä. Sellaisia tutkimuksia odotellessa... kyseessä kun on melkoisen hankala juttu. Fysiikan lakeja on vaikea kumota.

  VastaaPoista
 7. > pitäisi todistaa mm. se, että
  > CO2 ja CH4 eivät aiheuta
  > kasvihuoneilmiötä.

  Idioottina et tajua, että vaikka CO2 aiheuttaakin kasvihuoneilmiötä, tästä ei mitenkään seuraa, että
  A) Ilmaston olisi nyt lämmennyt
  B) Ilmaston lämpeneminen johtuisi ihmisestä
  C) CO2 lisääntyminen aiheuttaisi ilmaston lämpenemisen
  jne.jne.jne.jne.jne.

  Katsos kun maapallon ilmastoon vaikuttaa ihan helvetisti muutakin kuin CO2.

  VastaaPoista
 8. Miksi kutsut minua idiootiksi ja miksi jätät julkaisematta kommentteja joissa vastaan väitteisiisi asiallisesti?

  VastaaPoista
 9. Jauhat samaa paskaasi kuin aikaisemminkin, vaikka se on jo kumottu mm. täällä. Jos haluat trollata paskapuheillasi, mene Suomi24 palstoille häiriköimään hörhö.

  VastaaPoista
 10. Olet Jansson kyllä laadukas keskustelija. Nautin verbaalista neroudestasi: "idiootti", "paska", "hörhö". Vaikutat todella kypsältä ja älykkäältä herrasmieheltä!

  VastaaPoista
 11. Joo ja sinä idiootilta, kun et itse asiaan osaa sanoa mitään, etkä varsinkaan uutta. Vituttaako, kun vihreät valheet paljastuvat?

  VastaaPoista