30. marraskuuta 2007

Sananvapautta Suomessa, osa X

Kirjoitinkin tähän asiaan liittyen jo aiemmin blogissani. Nyt asia alkanut saada jo surkuhupaisia ja samalla kauhistuttavia piirteitä. Mikko Ellilä on saanut syytteet kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan, eli siis ajatusrikoksesta. Suomen valtio haluaa vainota niitä, jotka eivät kerro asioita poliittisesti korrektisti.

Alla asiaan liittyvä, netistä saatu teksti:
Espoolaismies saa syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan internetissä. Miehen ylläpitämillä internetsivuilla kerrottiin mm. oikeusministeriön julkaisemiin rikostilastoihin perustuen, että Afrikasta tulevat maahanmuuttajat tekevät enemmän rikoksia henkeä kohti kuin suomalaiset.

Apulaisvaltakunnansyyttäjän mielestä lausunnot olivat panettelevia ja solvaavia, koska niissä vahvasti yleistäen kuvattiiin kokonaiset kansanryhmät alkeellisina, tyhminä ja rikollisina. Apulaisvaltakunnansyyttäjän nostamaa syytettä käsitellään Espoon käräjäoikeudessa.

Sananvapausrikos tuli tutkittavaksi vähemmistövaltuutetun pyynnöstä. Vähemmistövaltuutettu on tehnyt poliisille useita kymmeniä tutkintapyyntöjä rasistisista internetsivuista.

Valtakunnansyyttäjänvirasto on määrännyt valtionsyyttäjä Mika Illmanin ajamaan juttua Espoon käräjäoikeudessa. Oikeudenkäyntipäivää ei ole vielä päätetty. Syyttäjän vaatimuksena on sakkorangaistus ko. artikkelin kirjoittajalle ja artikkelin poistaminen internetistä.

Artikkeli on alun perin julkaistu thinkertothinker.com-palvelimella, jonne artikkelin alkuperäisellä kirjoittajalla ei ole enää käyttöoikeuksia. Jos suomalaiset viranomaiset vaativat artikkelin deletointia tuolta palvelimelta, heidän täytyy ottaa yhteyttä sen omistajaan eli Australiassa asuvaan Australian kansalaiseen Prodos Marinakisiin.

Että silleen. Toivottavasti joku pistää pystyyn keräyksen Ellilän oikeuskulujen kattamiseksi jne. Minä ainakin olen valmis lahjoittamaan heti 100 euroa, jos todellakin keräys laitetaan vaikkapa nettiin pystyyn. Se olisi tietysti rahankeräyslain rikkomista, mutta hei, arvaa kiinnostaako se minua pätkän vertaa...


Kiihotuspäivityslisäys:"Kehoitan tätän ihmisiä kiihottumaan kansanryhmää kohtaan ja kohdistamaan se sika-Allahia kohtaan." Käsittääkseni tuolla lauseella syyllistyn sekä rikokseen yllyttämiseen, että kiihotukseen kansanryhmää kohtaan, että uskonrauhan häiritsemiseen. Odotellaanpa sitten syytettä kaikessa rauhassa. Muistakaa tehdä ilmianto poliisille vaikkapa vihje.internet@krp.poliisi.fi -sähköpostiosoitetta käyttäen.

2 kommenttia:

  1. Onko Mikko Ellilästä kuulunut mitään viime aikoina?

    VastaaPoista
  2. Ei uutta asian tiimoilta. Postaan kyllä välittömästi kun saan tietää oikeudenkäyntipäivämäärän jne. :)
    Mennään porukalla seuraamaan showta.

    VastaaPoista