29. marraskuuta 2007

Pohdittavaa sukupuolten välisestä tasa-arvosta

Suosittelen todellakin lämpimästi lukemaan "Mies vailla tasa-arvoa" -kirjan. Se herättää pakostakin pohtimaan, pitääkö feministien ja median jauhama "naisten syrjintä" lainkaan paikkaansa, etenkin, jos sitä verrataan miesten syrjintään. Kirja on samanlainen herätyskirja tasa-arvosta, kuin Mikko Paunion "Vihreä Valhe" on vihreästä liikkeestä, Björn Wahlströmn "Ydin ja omenankuori" on säteilyhysteriasta ja skeptikoiden "Paholaisen asianajaja" on huuhaasta.

Hieman ajateltavaa sitten. Koettakaapa keksiä oikein hyvät vastaukset noihin. Ja kertokaa ne sitten feministeillekin.
  1. Jos asevelvollisuus on rinnastettavissa siihen, että naiset synnyttävät, pitäisikö sellaiset naiset, jotka eivät ole lapsia synnyttäneet, laittaa vankilaan kuukausimääriksi? Jos ei, miksi miehet sitten laitetaan, jos eivät suorita asevelvollisuuttaan?

  2. Jos asevelvollisuutta pidetään yhtäläisenä kuten äänioikeuttakin, pitäisikö naisilta poistaa äänioikeus? Jos ei, miksi "yhtäläinen" tarkoittaa asevelvollisuuden kohdalla vain "miehiä koskeva" mutta äänioikeuden kohdalla "miehiä ja naisia koskevaa"?

  3. Jos pikkupoikien ympärileikkaus on ok, koska se (muka) auttaa joihinkin sairauksiin ennaltaehkäisevästi, pitäisikö kaikkien naisten rinnat poistaa heiltä lupaa kysymättä, koska se auttaa oikeasti erittäin paljon rintasyövän kehittymiseen (estää sen)? Jos ei, miksi poikia saa silpoa terveyssyin vasten heidän tahtoaan mutta naisia ei?

  4. Jos pikkupoikien ympärileikkaus on ok, koska se "kuuluu" johonkin (primitiiviseen, barbaariseen ja länsimaiseen valtioon täysin vieraaseen) uskomukseen, pitäisikö esimerkiksi pikkutyttöjen varpaiden kynsien irtirepiminenkin sallia sen voimaan uskoville vanhemmille? Jos ei, miksi pojille saisi aiheuttaa pysyvän ruumiinvamman, mutta tytöille ei edes tilapäistä kipua uskomuksen vuoksi?

  5. Jos se, että opiskelee ja hakeutuu vapaaehtoisesti matalapalkka-alalle töihin, eikä edes pyydä reilun kokoista palkkaa työstään, on yksilön oma valinta, miksi naisille samasta asiasta vaaditaan kompensaatiota miehiltä (naisten ns. palkkakuoppa)?
Alla koottuna luettelonomaisesti eräitä hyvin tehokkaasti mediassa ja "tasa-arvo"ihmisen hyssyteltyjä faktoja sukupuolten väliseen tasa-arvoon liittyen, koottuna juurikin "Mies vailla tasa-arvoa" -kirjasta. Miettikääpä noita hieman..

- Naiset ovat tilastojen mukaan useimmin poissa työpaikoilta.
- Naisilla esiintyy lähestulkoon kaikkia psyykkisiä ja somaattisia oireita miehiä enemmän.
- Joka kymmenes nainen kokee viikoittain, että "kaikki menee yli voimien" kun samaa kokee miehistä vain joka 20.
- Naiset valitsevat erilaiset uranäkymät (kuin miehet) jo opiskelupaikkaa valitessaan. Työelämässä naiset pyytävät alhaisempaa lähtöpalkkaa kuin miehet ja pyrkivät korottamaan nykyistä palkkaansa harvemmin kuin miehet, eikä heitä ohjaa korkeamman palkan tavoittelu yhtä paljon kuin miehiä.
- Lapsen oikeus geneettiseen isään sivuutetaan (huoltajuus ja hedelmöityshoito-asioissa), kun taas toisaalla pitää varmistaa naiselle oikeus omaan geneettiseen lapseen.
- Yli puolet lapsien pahoinpitelyistä ja miltei kaikki lasten surmat ovat naisten tekemiä.
- Vuonna 2002-2003 naisia hoidettiin perheväkivallan vuoksi sairaalassa 123 ja 117 jaksoa, mutta miehiä 254 ja 231 jaksossa sairaalassa.
- Suusanallinen piina, mitätöinti, halveksunta ja nalkuttaminen eivät ole kuitenkaan mitään pikkuasioita perhehelvetissä.
- Miesten saamat vankeustuomiot ovat törkeistä huumausainerikoksista 7%, varkauksista 13% ja pahoinpitelyistä 7% pidempiä kuin naisten. Miehiä taas passitetaan vankeuteen ehdonalaisen sijaan törkeissä huumausainerikoksissa 1,5x ja varkauksissa 2,7x ja petoksissa sekä pahoinpitelyissä 4x verrattuna naisiin.
- Naisten rintasyöpiä seulotaan toistuvasti ja asia on hyvin esillä mediassakin. Sen sijaan miesten eturauhassyöpiä ei juurikaan seulota, eikä niistä mediassa puhuta käytännössä mitään.
- Ympärileikkaus. Tarvitseeko edes selittää?
- Miesten aivot painavat keskimäärin 200g enemmän kuin naisten aivot.
- Kallon tilavuus on miehillä yli 10% suurempi kuin naisilla.
- Miesten elinikä on 7 vuotta pienempi kuin naisten.
- Itsemurhan tehneistä 4/5 on miehiä.
- Asunnottomista 80% on miehiä, yömajojen asukeista peräti 95% on miehiä.
- Vangeista 95% on miehiä.
- Tarkkailuluokkien oppilaista suurinosa on poikia.
- Toimeentulotuen saajista yli 40% on yksinäisiä miehiä.
- Iäkkäiden vanhempien luona asuvista aikuisista 80% on miehiä.
- Mielisairaaloiden pitkäaikaispotilaista 2/3 on miehiä.
- Työkyvyttömistä pitkäaikaistyöttömistä enemmistö on miehiä.
- Väkivaltaan ja onnettomuuksiin kuolleista pääosa on miehiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti