28. joulukuuta 2006

Isoveli haluaa kaikki Suomen autot valvontaansa

Valtio haluaa, muka ajoneuvoveron korvatakseen, laittaa kaikkiin autoihin paikannus- ja lähetinlaitteet, joilla ajoneuvojen liikkeitä voidaan seurata. Tarkoitukseen käytettäisiin joko GPS tai kännykkäverkkoa, uutisoi asiasta Aamulehti. Miten ne paskiaiset kehtaavatkin näin julkeata yksityisyyden suojan loukkausta edes ehdottaa?

Miettikääpä nyt vähän mitä tuo tarkoittaisi: Kaikkien ajoneuvojen kaikki liikkeet tallentuisivat herra ties minne rekisteriin josta niitä voitaisiin reaaliaikaisesti tai vaikka vuosikausien jälkeenkin katsoa. Minne ikinä menetkin autollasi - isoveli saa sen tarkalleen selville yhteen nättiin tietokantaan.

Hirvittävä ajatuskin. Törkeä yksityisyyden suojan loukkaus ja Orwellilainen visio.

Tietysti hanketta ajatetaan "porkkanaa" näyttäen, eli että ajoneuvoverosta muka luovuttaisiin ja sitten veroa maksettaisiin "tasapuolisemmin" sen mukaan miten paljon ja missä autoa käyttää. Kaikki tämä on tietysti pelkkää savuverhoa ja kusetusta. Jokainen selkopäinen ihminen tietää, että Suomessa on jo nyt Euroopan korkein autoverotus, sekä bensaverotus. Korkeaa autoverotusta ei voi perustella mitenkään tietenkään, mutta bensan verottamista voidaan mielestäni perustella sillä, että autoilu aiheuttaa terveyshaittoja muille(kin) ihmisille ja toisaalta kuluttaa teitä (jotka maksavat) jne. Yhtälö on bensaveron suhteen erittäin looginen: Mitä enemmän kulutat bensaa, sitä enemmän saastutat ja sitä enemmän kulutat teitä, joten sitä enemmän siedätkin maksaa veroja. Ja näinhän nykyään onkin asian laita. Mitään erillistä ajoneuvoveroa - Orwellilaisesta valtion kyttäämissysteemistä puhumattakaan - ei tietenkään tarvita, koska nykyinen bensavero ajaa asiansa tältä osin täysin.

Pahaa pelkään että tuokin valtion pyrkimys menee läpi ilman sen suurempia pulinoita, koska ihmiset ovat niin tietämättömiä ja välinpitämättömiä, että eivät nouse vastarintaan. Kansanedustajat taas eivät tiedä tai uskalla tehdä mitään puoluekurin ulkopuolelle menevää.

Itse en aio tuollaista laitetta autooni laittaa missään tapauksessa. Siinä vaiheessa, kun valtio pakottaa minut ilmoittamaan jatkuvasti sijaintitietojani isoveljelle, minä tartun aseeseen puolustaakseni omaa ja muiden ihmisten vapautta. Kyllä. Luitte oikein. Tehkää ilmianto fasistisioille jos haluatte, evvk.

3 kommenttia:

 1. Jos ei ole mitään salattavaa niin ei ole mitään pelättävää.

  t. Suomen lamp... kansa

  VastaaPoista
 2. Pitäis varmaan se ase hommata eka.

  VastaaPoista
 3. Terve! Kiitos hyvästä kirjoituksesta Markus! Kolmeen kertaan länsi-euroopan halki ajaneena voin sanoa, että Suomessa on ylivoimaisesti huonokuntoisimmat tiet. Järjettömällä verokuksella autoilija ei saa mitään.

  VastaaPoista