18. joulukuuta 2006

Ellilän ja Halla-Ahon kirjoituksista

Näen jo elävästi, miten lauma tämän blogin lukijoita ryntää leimaamaan minut pahaksi kapitalistisiaksi ja rasistiksi, kun uskallan laittaa blogini linkkilistaan linkit Ellilän ja Halla-Ahon kirjoituksiin. Siitä vaan. Ellilä ja Halla-Aho ovat kaksi parasta tuntemaani tahoa, jotka kirjoittavat täsmälleen MITEN ASIAT OVAT, eivät MITEN ASIOIDEN PITÄISI OLLA. He ovat siis poliittisesti erittäin epäkorrekteja. He sanovat asiat, joista ei saisi puhua. He sanovat ne vieläpä tavalla, joka pakottaa newspeakkiä käyttävät kokdemaritkin haukkomaan henkeään. He ovat julmia. Tai pitäisikö sanoa realisteja? Valitettavasti en itse pysty heidän tasolleen kirjoittelussani, heidän älykkäät päättelynsä ja ilkeät, viiltävät sanan säilän osumat uppoavat syvälle mädänneeseen kokdemarin lihaan, siinä missä omat kirjoitukseni näistä aihepiireistä ovat lähinnä pintaraapaisuja. No, ei nyt pidä liikaa itseään soimata mutta... :)

Valitettavat tosiasia kuitenkin on, että Suomessa ei ole sananvapautta tuon sanan todellisessa merkityksessä. On asioita, joista ei saisi puhua (esimerkiksi se, että "hyvinvointivaltiomme" on todellisuudessa muuttumassa yhä enemmän pahoinvointivaltioksi), tai päätyy virkamiesten ja työnantajien syrjinnän kohteeksi. On asioita, joiden kertominen ääneen tuo syytteet ja tuomion niskaan (esimerkiksi sen tosiasian toteaminen, että etnisen ryhmän X edustajat tekevät enemmän rikoksia per kapita kuin kantasuomalaiset). On täysin itsestäänselviä juttuja (esimerkiksi vain miehiin kohdistuva asevelvollisuus joka muka ei ole sukupuolisyrjintää), joista keskustelu vaietaan kuoliaaksi ja joista muistuttava saa otsaansa ikäviä leimoja. On asioita, jotka uhkaavat vakavasti ihmisten yksityisyyden suojaa (esimerkiksi viranomaisten rekisterit ja automaattiset valvontajärjestelmät), mutta joista puhuvat leimataan vainoharhaisiksi sekopäiksi. Lisäksi valtiollinen televisiomafiamme YLE, jonka jos minkä, pitäisi tukea sananvapautta, ei suostu näitä asioita edes varovaisesti käsittelemään.

Mutta näistä kaikista asioista nimenomaan täytyy puhua. Jos niin ei tehdä, olemme jo Orwellin kirjassaan 1984 hahmottelemassa maailmassa, jossa valtio ja muut ihmiset kontrolloivat ajatteluakin niin voimakkaasti, että epämiellyttävistä asioista ei voida puhua lainkaan. Ensimmäinen askel epämiellyttävien ja huonojen asioiden korjaamiseksi on, että ne tunnustetaan sellaisiksi: Asiaa josta ei uskalleta puhua ei voida ikinä korjata.

2 kommenttia:

  1. Suomi tuntuu olevan jonkinlainen ummehtunut kolkka pohjan perillä jonne mahtuu vain yksi "totuus" kerrallaan. Se on YLE:n annin totuus. Olen ihmetellyt kymmeniä vuosia kuinka täällä Suomessa esim. uutiset voidaan esittää niin eri tavalla kuin vaikka Ruotsissa. 70-luku oli tässä suhteessa pohjanoteeraus. YLE hallitsi uutismarkkinoita ja tuotti poliittisesti värittyneitä juttuja. Näitä asioita olisi jollekin fiksulle tutkivalle journalistille paljon selvitettäväksi. Tuo YLE on mielestäni saanut Suomen kansan euroopan Amerikkalais vastaisemmaksi maaksi. Siinä suhteessa olemme lähes Irakin tasoa. Kyllä kai siellä jenkeissäkin on edes jotakin hyvää, mutta jos seuraa YLE:n uutisia, eihän siellä ole mitään muuta kuin kerjäläisiä, läskejä köyhiä, kodittomia, sotaisuutta, väkivaltaa jne. jne loputtomiin.

    VastaaPoista
  2. Hyvin sanottu ja Suomen kansaan tuollainen paskapuhe propaganda uppoaa täydellisesti. Suomi on maailman paras maa. Suo, kuokka ja Jussi. On lottovoitto syntyä Suomeen. Ainakin suomalaisten mielestä.

    Amerikkalaiset ajattelee, että jos joillain muilla menee paremmin niin otetaan heistä mallia ja pyritään vielä parempaan.

    Suomalaiset ajattelee, että jos afrikkalaisilla neekereillä menee savimajoissa huonommin niin ei saa valittaa ja pitää olla tyytyväinen, että asuu Suomessa.

    VastaaPoista