22. marraskuuta 2008

Keskusta haluaa taas varastaa kaupunkilaisilta rahaa maalaisille

YLEnanto uutisoi tänään jälleen suomalaisesta politiikasta sellaisia aivopieruja, että pitää tarttua näppäimistöön. Vaikka Keskustan politiikan kulmakivi on aina ollut ja tulee aina olemaan "rahat pois kaupunkilaisilta ja maaseudulle", niin aina tämä järjettömyys onnistuu minut yllättämään.
Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli vaatii, että laajakaistapalvelut olisivat samanhintaiset joka puolella Suomea...Kalli toteaa myös, että jos markkinat eivät pysty omaehtoisesti turvaamaan kansalaisten tasa-arvoista kohtelua laajakaistapalvelujen käyttäjinä, se on poliitikkojen tehtävä.

Timo Kalli on siis sitä mieltä, että kaikkien palveluiden pitää maksaa saman verran eripuolilla Suomea. Timo Kallin mielestä siis esimerkiksi bensiinin hinnan pitäisi olla vakio kaikilla Suomen huoltoasemilla. Timo Kalli on siis sitä mieltä, että taksimatkan kotoa kauppaan pitää maksaa saman verran, vaikka kauppaan olisi matkaa 40km. tai 1km. Toinen vaihtoehto on, että Timo Kalli ei tajua, mitä puhuu.

Eihän se ole autonkäyttäjien tasa-arvoista kohtelua, että he joutuvat maksamaan eri summan bensiinistä riippuen mistä sitä ostavat? Eihän se ole taksilla matkustavien kannalta tasa-arvoista, että he jouvuvat maksamaan eri hinnan taksimatkastaan riippuen siitä miten pitkä matka on? Vai mitä, Timo Kalli?

Markkinat tarjoavat tasa-arvoisesti hyödykkeitä. Ketään ei syrjitä, vaan jokaisella on mahdollisuus ostaa hyödykkeitä siten miten haluavat. Toisen ihmisen ostokärryllinen ruokaa maksaa ja pitääkin maksaa eri summan kuin toisen ihmisen ostoskärryllinen ruokaa toisessa kaupassa. Tasa-arvoista ei ole se, että hinnat ovat kaikille kaikkialla samat, koska tällöin tosiasiallisen erotuksen maksaa aina se, joka muuten saisi tuotteensa halvemmalla.

Jos harmittaa, että kotiisi ei ole saatavilla halpoja laajakaistayhteyksiä, niin se on voi-voi-voi. Minäkin haluaisin kotiini 100/10 megaisen laajakaistan, mutta en sitä voi sinne saada. Voi-voi-voi. Mikäli tämä tilanne ei kelpaa, minä voin suksia muualle asumaan. Jos jollekin perä-Hikiälän korvessa asuvalle ei ole saatavilla huippunopeaa laajakaistaa ja kaikkia muita herkkuja mitä kaupungissa asuvalle on, niin sitten sopii suksia vittuun sieltä korvesta ja muuttaa asumaan ihmisten ilmoille.

Jokainen tekee omat valintansa. Kantakoot myös vastuunsa niistä, eikä maksata laskuaan muilla.PS. 150000 osumaa taitaa mennä rikki blogissani tänään. :-) :-) :-)

10 kommenttia:

 1. Sinusta maaseudun pöndet joutavat takaisin keskiajalle, ja heiltä pitää poistaa sähkötkin ettei vahingossakaan kaupunkilaisten tarvitse maksaa sähkölaskussaan syrjäseutujen linjaston ylläpitämistä?
  Takaisin pimeille vuosisadoille vaan koko porukka.

  VastaaPoista
 2. Niin, jos eivät itse suostu maksamaan omia laskujaan. Jos haluaa asua korvessa ja haluaa sinne samat palvelut samaan hintaan kuin kaupunkiin, pitää olla päästään vialla jos vaatii muita maksamaan sen.

  VastaaPoista
 3. Pieni ongelma lienee että syrjintä on kielletty jopa asuinpaikan perusteella.
  Onko sinusta 20km kaupungin keskustasta "korpea"?

  VastaaPoista
 4. > Pieni ongelma lienee että
  > syrjintä on kielletty jopa
  > asuinpaikan perusteella.

  Ei se ole syrjintää, että joutuu maksamaan ITSE ne kulut mitä ITSE aiheuttaa ITSELLEEN asumalla korvessa. Ei se ole syrjintää, että taksi perii erisuuruisen maksun riippuen siitä, minkä matkan sillä ajat.


  > Onko sinusta 20km kaupungin
  > keskustasta "korpea"?

  Irrelevanttia mikä on. Olennaista on se, ettei muilla ihmisillä ole mitään vastuuta maksaa toisten laskuja vain siksi, että nämä haluavat asua kaukana keskustasta ja palveluista ja silti haluavat saada samat palvelut samaan hintaan.

  Rautalankaa: Minä haluaisin asua jossain korvessa, rauhassa, mutta kuitenkin saada kaupan, lääkäriaseman ja juna-aseman kilsan päähän. Sinusta siis sinun ja muiden ihmisten pitää tuollaiset minulle rakennuttaa vain siks, että olisi "syrjintää" jos minä en niitä saisi sinne hornan vittuun kun ihmisillä kaupungissa ne on. Alahan kaivamaan kuvettasi, voin alkaa heti suunnitella muuttoa. Vai mitä?

  VastaaPoista
 5. Niin kait sitten.
  Sillähän ei ole varmaan mitään merkitystä tahi voidaan sivuuttaa tuosta vaan, että ADSL-asiakkaille on myyty liittymät samaan hintaan joka puolelle, ja myöhemmin monopoliasemaa hyväksikäyttäen nostaa vain tappiollisten osien hintoja yksipuoleisella ilmoituksella kun siltä tuntuu. Tai sitten voi ottaa 1M Digita 450-liittymän, joka toimii sillä tasolla että kihtiset pulutkin kantaisivat bitit nopeammin perille.

  VastaaPoista
 6. Jos ei olemassaolevan liittymän nykyinen tai tuleva hinta ei miellytä, liittymän voi irtisanoa.

  VastaaPoista
 7. Luen sun juttujas koska olet "suurinpiirtein" oikeassa ja koen että hyvä on kun olet äänessä. Mutta paljasjalkaisena helsinkiläisenäkin, kummastelen maalaisnäkemystäsi. Asutko jossain kopperossa keskellä kivikylää muitten muurahaisten kanssa? Kuinka voit puolustella sellalista? Ja mitä tulee laajakaistaan, kysymys ei ole oikeastaan hinnasta vaan saatavuudesta. Se on se suurin asia. Laajakaista on aivan sama kuin maantie, ei enempää ei vähempää.

  VastaaPoista
 8. > kysymys ei ole oikeastaan
  > hinnasta vaan saatavuudesta. Se
  > on se suurin asia. Laajakaista
  > on aivan sama kuin maantie, ei
  > enempää ei vähempää.

  Eli jos minä muutan keskelle korpea asumaan, sinusta muilla ihmisillä on velvollisuus maksaa ja rakennuttaa minulle sinne kestopäällysteinen, valaistu tie?

  Minusta ei. Oma on valintani asuinpaikkani suhteen ja palvelut joita siellä siksi saan. Jos en ole metsäpolkuun tyytyväinen, sitten minun sopii muuttaa jonnekin ihmisten ilmoille asumaan jossa ON kunnon tiet jne.

  VastaaPoista
 9. Ei-helsinkiläisenä minunkin rahojani käytetään helsingin tiestön ja verkkojen ylläpitoon, onko se sitten oikein?

  VastaaPoista
 10. Ei tietenkään ole oikein, mutta unohdat, että KOKONAISUUTENA sinä maksat VÄHEMMÄN Helsingin tieverkon ylläpidosta kuin mitä Helsingissä asuvat maksavat SINUN käyttämäsi tieverkon ylläpidosta. SINÄ olet nettosaajana ja hesalaiset nettomaksajina.

  VastaaPoista