15. maaliskuuta 2019

Uudessa-Seelannissa sattui pottunokalle paniikkikohtaus

Uudessa-Seelannissa Christchurchin kaupungissa on valkoihoiselle, sianlihaa syövälle heteromiehelle (Brenton Tarrant) ilmeisesti sattunut paha paniikkikohtaus paikallisessa moskeijassa (jotkin lähteet sanovat, että paniikkikohtaus sattui kahdessa eri moskeijassa). Paikallinen uutistoimisto raportoi jopa kymmenistä kuolleista muslimeista ja siitä, miten tekijä - tarkoitan siis tietenkin psyykkisesti sairas yksittäistapaus - lähetti livelähetyksenä koko paniikkikohtauksensa nettiin. Ehdin onneksi ladata kyseisen paniikkikohtauksen talteen, ennen kuin se poistui pikavauhtia netistä.

Vastuullinen media ja poliitikot osaavat tietenkin nyt asettaa tämän oikeaan kontekstiin, eivätkä missään nimessä väitä kyseessä olevan jonkinlaisen poliittisesti tai uskonnollisesti motivoituneen terrori-iskun, kuten eivät muslimiterroristien iskutkaan kerran koskaan sellaisia ole vastuullisen median ja poliitikkojen mielestä. Vastuullinen media ja poliitikot nyt varmasti kertovat meille, miten tekijän motiivit ovat epäselvät ja miten tekijä on mielenterveysongelmista kärsivä yksittäistapaus. Lisäksi vastuullinen media ja poliitikot muistavat nyt tietenkin mainita, että keppostelevat ne muslimiterroristitkin joskus ihan vastaavalla tavalla, eikä tässä ole siis mitään ihmeellistä tai uutta. Sekin pieni seikka, että tekijä soitti autossaan "Serbia Strong - remove kebab" -nimeä kantavaa biisiä, on vain kumma sattuma, tietenkin, kuten myös se, että tekijän aseessa ja lippaissa luki useiden muslimien tekemien terrori-iskujen kaupunkien nimiä ja mm. Rotterdamin (matupedarijengit) nimi jne. Missään nimessä tämä teko ei siis voi mitenkään liittyä mitenkään mihinkään muslimien tekemiin terrori-iskuihin kantaväestöä vastaan, kyseessä on vain outo yhteensattuma. Niin ikään tämä hänen julkaisemansa manifesti ei voi liittyä mihinkään mitenkään.

Vai mitä veikkaatte, että asiasta tullaan sanomaan ja mitä tästä seuraa? Noudatetaanko yhdenvertaisuusperiaatetta, vaiko jotain ihan muuta?

2 kommenttia:

  1. Kiitos puolueettomasta analyysistä.

    Toivoisin yksittäistä paniikkikohtaus-videota bittorrentub ihmeellisessä maailmassa.

    Suomi takaisin.

    VastaaPoista
  2. Ko. videon jakaminen olisi "väkivaltakuvauksen levittäminen", joka on rikos, en viitsi antaa fobbille lisää syitä kiusata minua. Kyllä se netistä löytyy, etenkin 4chanilta.

    VastaaPoista