9. helmikuuta 2017

VKSV katsoi videota vieläkin - eikä vieläkään näe mitään väärää tapahtuneen!

Valtakunnansyyttäjänvirasto pyysi minulta tarkennusta poliisien sikailuvideon aikoihin, koska eivät mitenkään itse muka nähneet, mitä niissä tapahtui. Lähetin heille seuraavat tiedot sähköpostilla:
 • Kohdassa 1:10 poliisi huitaisee kameraani osuen siihen -> Pahoinpitely. 
 • Kohdassa 1:14 poliisi käskyttää minua -> Olen poliisitoimenpiteen kohteena -> Poliisin pitäisi tunnistautua, mutta ei tunnistaudu.
 • Kohdassa 2:20 poliisi käskyttää minua -> Olen poliisitoimenpiteen kohteena -> Poliisin pitäisi tunnistautua, mutta ei tunnistaudu.
 • Kohdassa 2:30 poliisi käskyttää minua -> Olen poliisitoimenpiteen kohteena -> Poliisin pitäisi tunnistautua, mutta ei tunnistaudu.
 • Kohdassa 5:43 poliisi huitaisee kameraani osuen siihen -> Pahoinpitely.

VKSV vastasi pikana ja selittää, miten tietenkään mitään väärintekoa ei ole poliisien toimesta tapahtunut:
Voimme tästä tehdä omat johtopäätöksemme: Jatkossa poliisinkin kädessä olevia esineitä voi aivan vapaasti lyödä, töniä, jne. lujaakin, eikä se ole rikos, koska se ei ole pahoinpitelyä kihlakunnansyyttäjä Laura Sairasen mukaan. Samassa Suomi Ensin! -mielenosoituksessa tapahtuneen matunaisen harjoittaman sylkemisepisodiinkin poliisi totesi, että sylkeminen ei ole pahoinpitelyä (vaan "huonoa käytöstä"), joten poliisia voi siis myös jatkossa sylkeäkkin täysin vapaasti. Kehoitankin kaikkia jatkossa lyömään poliisin kädessä olevia esineitä ja sylkemään poliisia, koska nämä kummatkaan eivät Suomen viranomaisten tulkintojen mukaan ole rikoksista!

VKSV:lle tiedoksi, että kädessäni oli kamera, kuten selkeästi sanoin, eikä matkapuhelin. Mutta eihän totuudella ole mitään merkitystä teille mulkuille.

3 kommenttia:

 1. Ei tota tapahtumaa sun pahoinpitelyksi saa tulkittua hyvällä tahdollakaan. Jos menet kameran kanssa sättäämään tollasen tapahtumaan niin ton verran täytyy sietää jos joku koskee sun kameraan.

  VastaaPoista
 2. Tämä selvä. Kun nähdään, läpsin vähän sun kameraa/puhelinta sitten, sehän ei ole rikos. Kiva juttu.

  VastaaPoista
 3. Sä et pidä hyväksyttävänä sylkemistä ja kameran poistyöntämistä. Toisaalta sä kehotat muita toimimaan näin poliiseja kohtaan, ei ole loogista eikä mitenkään perusteltavaa. Muutenkin jos sä taistelet oikeuksien ja sananvapauden puolesta, eikö poliisikin ole ihminen ja työntekijä jolla on oikeuksia?

  Menetät viimeisetkin uskottavuutesi rippeet sylkemiskehotuksillasi ja tämä aiheuttaa vakavaa haittaa esiin nostamiesi todellisten ongelmien korjaamisessa. Tarvitsisit suhteellisuudentajua yms. jota ilman sä saat vain oman nenäsi verille ja ongelma säilyy.


  VastaaPoista