7. elokuuta 2016

PrivaZer käyttöohjeet yksityisyytesi suojaamiseksi

PrivaZer on erinomainen ohjelma historiatietojen, lokien, tilapäistiedostojen ja kaikenlaisen yksityisyyttä vaarantavien, sekä tietokonetta hidastavien paskojen siivoamiseen tietokoneeltasi turvallisesti. Tässä on rautalankaohjeet sen käyttöön.


PS. Kannattaa suurentaa isompaan ikkunaan ja valita korkearesoluutioinen versio, jotta videosta saa paremmin selvää.

10 kommenttia:


  1. Kiitos kirjoituksesta. - Privazerin sivuilla on lause "Ilmainen PC puhdistaja & yksityisyyden varmistaja". Tällainen herättää epäilyksiä, eihän mikään ole yleensä ilmaista. Mikähän tässä on ansaintalogiikka?

    Vai onko olemassa ihmisiä, jotka tekevät tällaista pelkästään siitä ilosta, että saavat vaikeuttaa seurantaa.

    Acc

    VastaaPoista
  2. Privazer toimii lahjoituksin. Siellä on lahjoituslaskinkin, jolla kertovat, paljonko on tavoitteesta, eli yhden softankehittäjän palkasta, vielä vuodella maksamatta. Hyvin ovat yltäneet tavoitteeseen.

    VastaaPoista
  3. Arvostaisin mielipidettäsi seuraavasta

    1. Mitä mieltä olet vastaavasta ohjelmasta East-Tec Eraser?
    2. Onko tietojen pyyhkiminen luotettavasti SSD -levyltä yleensä edes mahdollista?
    3. Miten nopeasti TRIM pyyhkii DELETE -käskyllä poistetut tiedostot SSD -levyltä?

    VastaaPoista
  4. 1) Vaikuttaisi ihan pätevältä. Tosin on maksullinen.

    2) On, ei se ihmeitä vaadi. Itse asiassa se on helpompaa ja luotettavampaa kuin magneettiselta medialta, jossa TEORIASSA voi olla mahdollista palauttaa bittejä alkuperäiseen tilaan, koska ne voivat säilyttää vanhaa tilaansa ja naapurisektorit voivat kanssa säilyttää heijasteita jne. yms. tms. SSD:ssä ei ole tota ongelmaa lainkaan. SSD:ssä kun solun vääntää asentoon 0 niin sitten se ON 0 eikä mitään muuta.

    3) Mahdotonta sanoa, voi olla 3s voi olla 3h. Lisäksi TRIM ei pyyhi koskaan tiedostojen nimiä jne. vaan ne on levynosoitustaulukoissa jne. Kannattaa tsekata ohjelmilla, että TRIM OIKEASTI TOIMII eikä vaan "leikisti" kuten voi olla asian laita. Googlella löytyy apuja tohon.

    VastaaPoista
  5. Mitäs mieltä tästä?

    http://motherboard.vice.com/read/decrypted-pgp-blackberry-messages-helped-convict-uk-gun-smugglers

    Kanadan poliisi pystyi dekryptaamaan Blackberry puhelimien PGP viestit. Blackberry taitaa olla kanadalainen firma, joten heikkous lienee käyttöjärjestelmässä. Onkohan Linux/Windows/Android samankaltaisia heikkouksia?

    En oikein usko, että itse PGP:ssä olisi heikkouksia ja toi Kanadaan lähettäminen viittaisi laitteeseen.

    VastaaPoista
  6. Joku suomalainen pedofiili jäi takavuosina tuomitsematta, kun kovalevy oli kryptattu. Taitaa nykypäivänä kaikilla matu-kriittisillä olla salattu kovo(?).

    Oliko sulla kovalevy kryptattu, kun poliisi takavarikoi ne?
    Nyt taitaa olla , jos ei silloin ollut. Nyt kun sä toimit omalla naamalla, niin ei koneesssa varmaan löytyny mitään mikä ei ollu blogissa. Salaus takaa senkin, että sinne ei pääse lisäilemään mitään kukaan (ellei sitten verkon kautta kun kone päällä).

    Kuulemma Auerin tapauksessa Jens Kukan koneelle oli lisätty pedo-materiaalia (lisääjä ehkä Auerin veli, jolla oli kuulemma siihen tilaisuus, lähde anonyymi murha.info).

    VastaaPoista
  7. Ei tuossa ota selvää, mikä on ohjelma tarkkaan ottaen. "PGP Blackberry" voi tarkoittaa mitä vaan ja siinä voi olla mitä vaan takaportteja tai heikkouksia. Tai ovat avaimet vieneet puhelimen muistista.

    VastaaPoista
  8. > Joku suomalainen pedofiili jäi takavuosina tuomitsematta, kun kovalevy
    > oli kryptattu. Taitaa nykypäivänä kaikilla matu-kriittisillä olla salattu kovo(?).
    > Oliko sulla kovalevy kryptattu, kun poliisi takavarikoi ne?

    Ei sillä ole väliä, kun todisteet hirveistä rikoksistani löytyvät netistä. Mistä tietysti herää kysymys, miksi poliisi edes vei tietokoneeni? Ja miksi manipuloi sen sisältöä?

    > Salaus takaa senkin, että sinne ei pääse lisäilemään mitään kukaan
    > (ellei sitten verkon kautta kun kone päällä).

    No joo tavallaan, mutta siksipä poliisi veikin myös kaikki muistikortit ja tikut, jotta jos kiintolevyni olisi kryptattu niin sitten laitonta materiaalia voisi sopivasta "löytää" niistä. Mitenkäs minä todistan, että muistikortti X ei ole minun tai että en ole sinne jotain laittanut mitä sieltä löytyy? En mitenkään. Sehän se idea onkin.

    > Kuulemma Auerin tapauksessa Jens Kukan koneelle oli lisätty pedo-materiaalia
    > (lisääjä ehkä Auerin veli, jolla oli kuulemma siihen tilaisuus, lähde anonyymi
    > murha.info).

    Auerin casessa muistaakseni väitettiin pokkana, että Anneli olisi retuuttanut lapsia hiuksista kiinni pitämällä pitkin huonetta ja heitellyt pitkin seiniä. Jännästi lapsista ei kuitenkaan seuraavana päivänäkään löytynyt mitään vammoja esim. koulussa jne. Poliisi väärentää todistusaineistoa ja "oikeus"laitos tulkitsee todisteita aivan miten haluaa. Suomi on puhdas oikeusmurhavaltio.

    VastaaPoista
  9. Sopiiko tämä ohjelma Linuxin kanssa?

    VastaaPoista
  10. Sopiiko puhdistusohjelma yhteen Linuxin kanssa?

    VastaaPoista