12. elokuuta 2016

Poliisi ei noudata henkilötietolakia ja valehtelee

Tein poliisille tässä tovi sitten henkilötietolain 28§ mukaisen tarkastuspyynnön, eli lähetin heille tietosuojavaltuutetun sivuilta tulostamani tarkastuspyynnön. Laitoin paperiin, että haluan KAIKKI tiedot KAIKISTA poliisin käytössä olevista rekistereistä, sekä tiedot myös siitä, ketkä ja milloin ovat ko. tietoja katsoneet ja muuttaneet, mihin minulla on oikeus.

Nyt tuli sitten vastaus, että ei käy, pitää käyttää muka poliisin omaa paperia moiseen hakuun, muuten ei heru mitään. Mitä vittua? Ei laissa määritellä, että pitäisi käyttää tiettyä paperia, vaan että kunhan esittää pyynnön kirjallisesti ja sanoo siinä, että haluaa tiedot, niin sen pitäisi riittää. Eli Suomen poliisi ei noudata taaskaan lakia!
"28 § Tarkastusoikeuden toteuttaminen
Sen, joka haluaa tarkastaa itseään koskevat tiedot 26 §:ssä tarkoitetulla tavalla, on esitettävä tätä tarkoittava pyyntö rekisterinpitäjälle omakätisesti allekirjoitetussa tai sitä vastaavalla tavalla varmennetussa asiakirjassa tai henkilökohtaisesti rekisterinpitäjän luona."
Huvittavintahan tässä on myös se, että kävin aikoinaan poliisilaitoksella ja vaadin saada noita tietoja. Tällöin minulle sanottiin, että ne pitää pyytää kirjallisena. Henkilötietolain mukaan ne voi pyytää myös henkilökohtaisesti käymällä, ts. mitään velvollisuutta mihinkään kirjalliseen pyyntöön ei ole. Eli poliisi valehteli tuollonkin minulle, eikä noudattanut henkilötietolakia!

Plushuvittavinta tässä on myös se, että kun kysyin em. käynnillä poliisilta ko. paperia, heillä ei ollut sitä antaa. Vaikka heillä pitäisi se tietenkin olla. Eli ei ole asiat siltäkään osalta kunnossa. Luultavasti paperi tietenkin oli, mutta eivät halunneet sitä vain minulle vittumaisuuttaan antaa. Paperin, jota ei lain mukaan edes siis kylläkään tarvita.

Tuplaplushuvittavinta tässä on myös se, että ko. poliisit lupasit toimittaa minulle ko. paperit täytettäväksi ja tätä varten pyysivät katu- ja sähköpostiosoitteeni. Koskaan eivät kuitenkaan toimittaneet ko. papereita minulle täytettäväksi, vaikka niin lupasivat. Eli poliisiin ei taaskaan voi luottaa, ei edes näin pienessä asiassa, ei sitten yhtään, vaan valehtelivat jälleen päin naamaa minulle!

Toinen jännä asia on paperissa oleva kohta "Poliisin muu henkilörekisteri", johon pitäisi sitten ilmeisesti osata kertoa, mitä rekisteriä tarkoittaa. No mistä minä voin tietää, mitä rekistereitä poliisilla voi olla ja mitä sieltä voin haluta tarkastaa? Tyypillistä viranomaisvittuilua. Pointtihan on, että minä haluan KAIKKI TIETONI KAIKISTA poliisin rekistereistä, mikä ihmeen velvollisuus minulla on osata sanoa, mitä miljoonia eri rekistereitä ja tietokantoja poliisilla on, joista haluaisin tiedot ulos.

Pitää nähtävästi alkaa selaamaan netistä ja koettaa kirjoittaa tuohon tilaan kaikkien mahdollisten eri rekistereiden nimet, mitä poliisilla on ja vielä yksilöidä niihin, että haluan myös mm. tiedot siitä, ketkä ja milloin ovat ko. tietoja kirjanneet ja lukeneet sieltä.


Kuten taas kerran nähdään, Suomen poliisi ei noudata lakia, eikä halua antaa tietoja kuten laissa määritellään ja panttaa kaikkea mahdollista tietoa mahdollisimman pitkään ja monimutkaisesti.

4 kommenttia:

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Pitäisiköhän käydä poliisilaitoksella tilaamassa samanlaisia tietoja itsestään? Tulokset voisivat mielenkiintoisia.

Anonyymi kirjoitti...

Tee ihan vittuillessasi rikosilmoitus virkavirheestä. Rikosilmoitus niiden on pakko ottaa vastaan. Nauhoita kuitenkin, jos nyt eivät otakaan..

Jatka hyvää työtä kirjoitti...

Poliisin rekisterit:
https://www.poliisi.fi/turvallisuus_ja_valvonta/poliisin_valtakunnallisten_rekisterien_tietosuojaselosteet
Asianmukainen lomake:
https://www.poliisi.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/intermin/embeds/poliisiwwwstructure/28549_POL535b_Tarkastusoikeuden_kayttaminen.pdf?62ab2a28603bd288

Ei ihan rakettitiedettä.

Anonyymi kirjoitti...

"28 § Tarkastusoikeuden toteuttaminen
Sen, joka haluaa tarkastaa itseään koskevat tiedot 26 §:ssä tarkoitetulla tavalla, on esitettävä tätä tarkoittava pyyntö rekisterinpitäjälle omakätisesti allekirjoitetussa tai sitä vastaavalla tavalla varmennetussa asiakirjassa tai henkilökohtaisesti rekisterinpitäjän luona."

Joo ei tosiaan rakettitiedettä, koska tossahan se saatana suomeksi sanotaan. Eli "... on esitettävä tätä tarkoittava pyyntö rekisterinpitäjälle omakätisesti allekirjoitetussa tai sitä vastaavalla tavalla varmennetussa asiakirjassa tai henkilökohtaisesti rekisterinpitäjän luona"

Miksi siis pitäisi jotain poliisin omia papereita käyttää? Ei laki sitä vaadi? Saanko minäkin keksiä päästäni juttuja? Kotietsintää ei voi suorittaa, jollei poliisilla ole määräystä, joka on minun allekirjoittamani, hyväksymä ja joka on minun kaavakkeelle printattu. Poliisin omat paperit ja merkinnät ei kelpaa minulle. OK. Selvähän se sitten on.