4. joulukuuta 2014

Unohtakaa FIMK - se on täysin raakilepaska!

Kun aloin innostumaan tuosta FIMKistä sen "perustulon" myötä, unohdin jo sopivasti, miten hankala oli FIMKiä ottaa käyttöön itselleni aikoinaan. Nyt siihen taas törmäsin, kun ryhdyin kokeilemaan, miten tuo rekisteröintijuttu menisi "puhtaalta pöydältä" uudelleen. Ja törmäsin seinään. Tiiliseinään. Suoraan ja lujaa.

Ongelma on pohjimmiltaan siinä, että FIMKin raakilepaska vaatii rahaa tille, jotta se saa julkaistua julkisen avaimensa siltä tililtä ja jotta sen voisi sitten esimerkiksi rekisteröidä perustuloa varten. Mutta, jotta tilille saa siirrettyä rahaa, tarvitsisi olla tilin julkinen avain. Jonka saa vasta, kun tilille on jo tullut rahaa. Ja jotta tilille saisi rahaa, tarvitsisi olla tarjota sen julkinen avain. Jonka saa vasta, kun tilille on jo tullut rahaa...

Pohtikaapa hetki, mikä tuossa on ongelmana.

Ilmeisesti FIMKin kehittäjät eivät ole noinkaan yksinkertaisen asian kanssa vaivanneet päätään sekuntiakaan kauemmin. Kyllä sen avaimen varmaan saa jostain jollain ohjelmointi/lukutyökaluilla ehkä kaivettua sitä ennen tai pakotettua sen jollakin tapaa. Mutta ei saa FIMKin nettilompakon kautta. Eikä saa Mofo Walletin kautta, vaikka se väittää pystyvänsä tekemään nuo taikatemput käyttäjän puolesta, no ei pysty, vaan sekin ruikuttaa, että julkinen avain pitäisi antaa...jota ei ole antaa, ennen kuin tili on saanut ensimmäisen saldonsa...jota tili ei voi saada, ellei se voi antaa julkista avaintaan...jota se ei voi antaa, ennen kuin jne. Mutta ahaa, jos menen tälle tilille jonne haluan lähettää rahaa ja katson sieltä julkisen avaimen, valitsen Mofo Walletista "Show public key" niin nythän minä näen...tyhjää. Tyhjää. Pitäisi näkyä se avain, mutta näen tyhjää. Ei vittu.

Väänsin asiaa ja ongelmia rautalangasta FIMKin foorumilla ylläpitäjille, jotka, sen sijaan että olisivat oikeasti lukeneet mitä minä kirjoitin, puhuivat ympäripyöreitä tai vaihtoehtoisesti täyttä siansaksaa. Mitään selkeätä ratkaisua ongelmaan ei heillä ollut esittää.

Todella amatöörimäistä räpeltelyä ja täysin käyttäjävihamielistä suhtautumista. Miten nämä ääliöt FIMKissä kuvittelevat, että tavalliset ihmiset voisivat ryhtyä käyttämään ko. erahaa ja rekisteröidä itsensä perustuloa varten, kun edes minäkään en, kaikista yrityksistäni huolimatta, onnistu pääsemään edes alkuun tilin kanssa? Nämä ääliöt eivät todellakaan tajua, kenelle he ovat tämmöistä systeemiä tekemässä, ilmeisesti he kuvittelevat, että kaikki osaavat käyttää systeemiä aivan yhtä hyvin kuin sen kehittäjät osaavat. Naurettavaa. Lapsellista ja ajattelematonta touhua. Huono vitsi.

Verratkaapa tuota ihme räpellystä vaikkapa simppeliin Bitcoin-lompakkoon nimeltä Easywallet. Huppista, jos klikkasit sen auki niin onneksi olkoon, sait juuri itsellesi Bitcoin-lompakon. Se toimii todellakin juuri noin simppelisti. Se on siinä, valmis vastaanottamaan rahaa ja lähettämään sitä, jahka saa ensimmäiset Bitcoininsa sisäänsä...ja siihen lähettäminen on lapsellisen helppoa, senkun vain annat tuon lompakon Bitcoin-osoitteesi (ei siis lompakkosi nettiosoitetta vaan sen nettiosoitteen kertoman Bitcoin-osoitteen) jollekin ihmiselle ja hän voi lähettää siihen heti Bitcoineja. Näin sen pitäisi toimia. Mutta ei FIMK. Ei toivoakaan.

Anteeksi, että haaskasin aikaanne. Myötätunnosta voin sanoa, että haaskasin myös omaa aikaani, kun koetin tapella sen kanssa ja saada sitä toimimaan, jotta voisin lähettää lupaamani alkupääomat ihmisille. Ei onnistu niin ei onnistu. Paska mikä paska. Pysykää erossa siitä. Unohtakaa koko FIMK ja käyttäkää vain Bitcoineja, esimerkiksi juuri tuossa simppelissä Easywalletissa tai sitten pari pykälää turvallisemmassa mutta silti ihan helppokäyttöisessä Blockchainissa.

2 kommenttia:

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Ei haitannut, ajattelin näes odotella hiukan aikaa ennenkuin koskisin tuollaiseen ilmaiseen lounaslautaseen edes pitkälä tikulla...

Kiitos vaivannäöstäsi.

Tuukka kirjoitti...

Terve! Kun itse kysyin asiasta Facebookin FIMK-ryhmässä, siellä kerrottiin että jostain syystä tuo Faucet (jolla se Public Key saadaan luotua) ei toimi MofoWalletin selainversiossa, kehoittivat asentamaan tietokoneelle lompakon ja kokeilemaan sitä kautta. Ja se toimi.

Itse mietin täsmälleen samaa asiaa, että miksi ihmeessä tuo Faucet ei toimi selainlompakossa, ja että teenkö jotain väärin, vai onko tämä yksinkertaisesti rikki. Ilmeisesti kyseessä on kuitenkin "bugi", jota eivät jostain syystä ole onnistuneet korjaamaan, eivätkä tiedottamaan asiasta ainakaan kovin onnistuneesti.

Eli ei se "täysin raakilepaska" taida kuitenkaan olla, kasvukipuja kärsivä korkeintaan näillä tiedoilla, arvon toveriskeptikko! ;)