12. helmikuuta 2014

Teettämisuhka on asetettu päälleni :-)

Sain postitse jälleen papereita liittyen saamaani kiihotustuomioon. Kihlakunnanvouti lähetti minulle seuraavat pari paperia asiaan liittyen. Lyhyesti sanottuna, minun vaaditaan nyt poistavan blogistani kiihotusta herättäneestä blogitekstistäni tietty pätkä tai se uhataan poistattaa minun kustannuksellani sieltä.


Minulle on kuitenkin suotu mahdollisuus tulla kuulluksi asian suhteen. Voitte olla varma, että minä aion tulla kuulluksi. Niinpä hahmoittelin alla olevan vastineen lähetettäväksi ko. taholle:
Päläpäläpälä viralliset muodollisuudet
...
Kiitoksia yhteydenotostanne "Kuuleminen teettämisuhan asettamisesta" -kirjeenne johdosta. Yhteydenottonne on tärkeä meille ja olemme ylpeitä saadessamme palvella Teitä tähän asiaan liittyen. Älkää epäröikö olla meihin jatkossakin yhteydessä, mikäli voimme Teitä palvella jollakin tapaa. Kaikki yhteydenottonne taltioidaan asiakaspalvelumme laadun ja tehtyjen sopimusten todentamiseksi.

Haluaisimme tuoda esille muutaman muotoseikan, joilla voi olla asettamaanne teettämisuhkaa ajatellen ratkaisevia vaikutuksia. Emme usko, että Te annatte tietenkään moisten pikkuseikkojen haitata dogmienne noudattamista, aivan kuten eivät aikoinaan NKVD:n ja Gestapon kätyritkään antaneet minkään pikkuseikkojen häiritä "saatujen ohjeiden" ja "käskyjen" täytäntöönpanoa "lakia noudatettaessa". Olette tässä asiassa aivan yhtä viaton kuin esimerkiksi edellä kuvatut tahot, sillä Tehän vain teette työtänne ja noudatatte määräyksiä, ilman, että teitä voidaan ikinä laittaa teoistanne vastuuseen.

Ensimmäiseksi tahdomme huomauttaa, että käräjäoikeus ei tuomiossaan velvoittanut meitä rangaistuksen uhalla poistamaan kyseisiä tekstejä blogista. Katsomme, että asettamanne teettämisuhkan toteuttamisesta seuraava maksu on käräjäoikeuden rangaistukseen verrattavissa oleva uhkamaksu, siis maksu, jota käräjäoikeus nimenomaisesti ei meille määrännyt. Katsomme, että mikäli aiotte ko. tekstikohdan itse poistattaa, Teidän tulee maksaa siitä aiheutuvat kulut itse, eikä veloittaa niitä allekirjoittaneelta.

Toiseksi muistutamme, että hovioikeuden päätöksen muutoksenhaku on vielä kesken, valituksen tekemisen määräaika umpeutuu 7.4.2014. Katsomme, että sitä ennen kyseisiä kohtia ei missään nimessä voi olla tarvetta poistaa, koska asian käsittely on vielä kesken oikeusasteissa. Itse asiassa katsomme, että koko lähettämänne kuulemiskirje on tässä tapauksessa viraton, koska se pitäisi lähettää vasta, kun muutoksenhaku hovioikeuden tuomioon on umpeutunut.

Kolmanneksi seikaksi haluamme mainita, että blogitekstien sensurointivaatimuksilla rahastaminen ei vastaa yleistä oikeuskäytäntöä. Esimerkiksi eräs tuore oikeustapaus (4/41.osasto 08/2790, Käräjätuomarit Mika Mäkinen ja Pasi Kettula, Asiano: 30.5.2008 R 07/3284), jossa syytetty tuomittiin blogikirjoittelustaan ja jonka blogikirjoitukset määrättiin poistettavaksi. Blogitekstien kirjoittajaa ei määrätty teettämisuhan alaisena poistamaan tuomiolauselmassa määriteltyjä blogitekstejä tai blogeja siten, että hän olisi joutunut itse poistamiskustannukset maksamaan. Ne poistettiin viranomaisten toimesta ja viranomaisten maksamina. On perin omituista, mikäli meiltä veloitetaan tuollaisesta asiasta teettämisuhan asettamisella korvauksia, kun niitä ei esimerkiksi tuossa tapauksessa veloitettu, vaikka oikeus katsoikin toteennäytetyksi, että tuomittu on kyseiset blogikirjoitukset tehnyt! Haluammekin tietää, miten tämä käy yhteen yhdenvertaisen kohtelun kanssa, jota oikeuslaitoksen ja viranomaisten pitäisi toiminnassaan noudattaa? Katsomme, että koska ko. tapauksessakaan tuomittu ei joutunut ko. blogien poistoista viranomaistoimin maksamaan, meilläkään ei voi olla velvollisuutta niistä maksaa mitään.

Neljänneksi seikaksi haluamme tuoda tietoonne, että kyseinen blogi ja kirjoitukset sijaitsevat blogger.com sivustolla. Kyseinen sivusto ei ole Suomen lainsäädännön alainen, eikä sitä kiinnosta vähäisemmässäkään määrin Suomen viranomaisten päätökset, määräykset tai vaatimukset. Voitte siis tehdä oikeuden päätöksellä ja omilla papereillanne aivan kuten me niillä teemme, eli pyyhimme perseemme. Vaikka luulettekin olevanne kaikkivaltiauta, Yhdysvalloissa sijaitseville palvelimille ei teidän valtanne ulotu. Te ja teidän säälittävät paperinne eivät merkitse heille eivätkä minulle yhtään mitään nyt eivätkä koskaan tulevaisuudessakaan, vaikka se aiheuttaisi Teille minkälaisen itkupotkuraivarin tahansa.

Vielä lopuksi haluamme valistaa Teitä kolmella viisaalla sanonnalla, joiden merkitystä Te voitte itse, omassa turvallisessa suojatyöpaikassanne, käskyjen ja pykälien ja byrokratianne takana pohtia. Ihan kaikessa rauhassa ja ajatuksella, mahdollisesti löytäen niistä viisauden, jota lähettämästänne kirjeestä ja koko oikeuden tuomiosta selvästi puuttuu.

“To learn who rules over you, simply find out who you are not allowed to criticize.”

- Voltaire

"If we don't believe in freedom of expression for people we despise, we don't believe in it at all."
- Noam Chomsky 
 
"They that can give up essential liberty to obtain a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
- Benjamin Franklin 

___________________
 Markus Jansson, Rauma

En tietenkään lähetä ko. kirjelmää nyt vielä, vaan vasta viimeisenä päivänä, eli 25.2.2014. Tietenkään kyseisellä kirjelmälläni ei ole mitään merkitystä yhtään mihinkään, koska Suomessa kun syyllinen tiedetään niin rikoskin löytyy. Millään, mitä minä sanon tai jätän sanomatta, ei ole tämän "oikeus"prosessin aikana ollut mitään vaikutusta eikä merkitystä yhtään mihinkään. Ei tälläkään ole, koska Suomi ei ole oikeusvaltio.

3 kommenttia:

 1. Kun useampi suomalainen toimisi kuten Markus toimii asiat voisi olla tässä maassa eri tavalla.

  Näille viranomaisille terveisiä:

  Syökää paskaa!

  (Voisiko näille lähettää lahjaksi vähän paskaa?)

  VastaaPoista
 2. Suomen viranomaisilla on jokin jumalkompleksi, kun kuvittelevat, että Googlea kiinnostaa heidän määräyksensä. Siinäpähän koettavat poistattaa tuota pätkää. Eivät tule onnistumaan.

  VastaaPoista
 3. Täältä propsit Markukselle. Pidät yllä raikkaan tuulahduksen omavaa blogia :).

  Käväsehän toki lukasemassa Mikko Niskasaaren blogia. Sieltä saa hyvän kuvan, millä tasolla Suomessa korkean tason virkamiesperseily on.

  http://www.mikkoniskasaari.fi/

  Siellä on käsitelty erään kohtalotoverisi juttua: Milloin uskontojen arvostelemisesta tuli rikos?

  http://www.mikkoniskasaari.fi/node/179

  "Valtionsyyttäjät hyökkäsivät rajusti sananvapautta vastaan, ja sharia-lain pyhyyden puolesta Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

  Pirkanmaan käräjäoikeus antoi 13.2.2014 tuomion jutussa, jossa tamperelainen nettikirjoittelija Anu Palosaari on syytteessä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja uskonrauhan rikkomisesta. Hänet myös tuomittiin nettikirjoittelusta 85 päiväsakkoon, joka on huomattavan paljon. Siitä voi päätellä käräjäoikeuden pitäneen kirjoituksia erittäin moitittavina."

  "Palosaari on kirjoittanut afrikkalaisten ja muslimien tekemistä raiskauksista. Kalske ja Mantila arvioivat sitä näin: "Viestissä annetaan ymmärtää, että halveksiva suhtautumistapa naisiin, ja jopa raiskauksiin syyllistyminen olisi suorastaan muslimien perinnöllinen ja uskonnosta johtuva ominaisuus".

  Väite, että naisten alistaminen ja raiskaaminen olisi perinnöllinen ominaisuus on tietenkin hölynpölyä. Yhtä kelvoton on Kalskeen ja Mantilan näkemys, että olisi rikos kytkeä naisten alistaminen - tai joku muu vastenmielinen teko - uskontoon."

  Sitten muutama linkki patriootti.com-sivustolta.

  http://www.patriootti.com/elin-krantzin-murha/

  http://www.patriootti.com/raaka-kaksoismurha-teko-josta-media-vaikeni/

  VastaaPoista