29. huhtikuuta 2012

Blogin ulkoasusta kommenttia?

Olette varmasti huomanneet, blogini ulkoasu on muuttunut. Syitä on oikeastaan kaksi: Vanhaa ulkoasua ja sen muokkaamista ei Blogger enää tukenut, joten kyseessä oli ota-tai-jätä-tilanne. Toisaalta, minusta tuntui, että vanhalla ulkoasulla tietoa oli kovin niukalla kaistaleella koko sivun alueeseen nähden.

Mitä mieltä olette uudesta ulkoasusta? Onko parempi kuin vanha? Mitä pitäisi parantaa luettavuutta jne. ajatellen?

13 kommenttia:

 1. No tuo on ihan hyvä muuten, mutta rock-konserttiahan kuva lähinnä mieleen tuo. Haitko applemainostyyliä (1984) ?

  VastaaPoista
 2. Hieman sitä, joo. Voi olla, että Bloggerin valmiit pohjat ovat liian pliisuja ja pitää kaivella ja muokata omat kuvat taustalle, jotta saa sitä mitä haluaa. :-)

  VastaaPoista
 3. No on kyllä tosi rasittavaa lukea valkoista harmaalta pohjalta, kokeile jotain älykkäämpää, kiitos. Onhan tää muuten kyllä jotenkin nuorekkaampi kuin vanha verso.

  VastaaPoista
 4. Olisiko nyt liikaa väriä taustalla? Valkoinen teksti tummalla pohjalla voi olla vaikea lukea, ainakin jos teksti on pientä ja sitä on tihiässä. Oma blogi ei ole häävi, mutta nykyisellä valmispohjalla koetan saada selkeyttä, koska myös joitakin vanhempia tekstejä näemmä katsellaan.

  VastaaPoista
 5. Hmmm. Tuo perinteinen musta teksti valkoisella pohjalla on kyllä parempi, joten kirjoitukset saavat olla sillä tapaa. Jonkinmoisena tehokeinona kuitenkin aion käyttää sitä, että sivupalkissa olevat tiedot ja linkit sun muut ovat valkoista mustalla taustalla. :-)

  Tuo leveys teettää pohdittavaa. Sivupalkki tuntuu olevan ok levyinen nyt, mutta kokonaisleveys hieman pohdituttaa. Nyt sivupalkin suhde kokonaisleveyteen on 1:3½. Suhdeluvulla 1:3 ja 1:4 se näyttää minusta huonolta, mutta jos pitäisi valita, niin kokonaisleveyttä voisi ehkä kasvattaa tuohon 1:4.

  Taustakuva on vielä ehkä hieman hakusessa, mutta tuo Matrix vaikuttaa ainakin toistaiseksi ihan asialliselta. Sopii ainakin aihepiiriin ja tuo hieman väriä ruutuun pelkän mustavalkoisen sijaan.

  Hmmm...

  VastaaPoista
 6. ihan ok. saa luettua hyvin. viimenen bloki pistä teesiksi "kirkon seinään". Helmiä tulee harvoin itse kultakin ja toi oli hyvä.

  VastaaPoista
 7. Ihan paska ja tulee mieleen, että on eksynyt johonkin vasemmistoretkun itkuvirsi sivustolle!

  Ulkoasu on selvästi neuvostofasismiin viittaava ja muutenkin haisee ihan sivarihomoilulta päältä päin!

  Yäk! Yäk ja kerran vielä YÄK!!

  T:Jyrkkä Jorkka

  VastaaPoista
 8. ebin matrix :D Ehkä kevyt mystifioinnin puute muutenkin merkilliselle informaatioteknologiselle maailmalle on tarpeeton. Olkoonkin, että elokuva on täynnä erinomaista symboliikkaa siitä mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

  VastaaPoista
 9. Nii, moon jo vanaha ja sanon että pistäs jätkä se fontti isommalle tai tuloo turpihin, pistä viellä omaperäisempi taustakuvatus tai ei olleskaan, nih ja ollaan tolokuissaan myös wappuna!

  VastaaPoista
 10. Tausta huomattavasti parempi kuin matrix.

  Fontti saisi olla suurempi.

  Levyttäkin mahtuu lisää, tuskin kukaan enää millään 1024 resolla vetelee.

  VastaaPoista
 11. No nyt on huomattavasti parempi kuin se matrix-teema.

  VastaaPoista
 12. Fontti on ihan perseestä. Muutenkin näyttää ihan tee-se-itse-www sivut kurssin käyneen kötöstykseltä

  VastaaPoista
 13. Matrix oli parempi ja sopi myös paremmin blogin teemaan.

  VastaaPoista