27. joulukuuta 2011

Media alkaa herätä kännykkäverkkojen tietoturvattomuuteen

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Muistaakseni otin nämä asiat puheeksi itse kotisivuillani jo miltei kymmenen vuotta sitten ja blogissanikin olen useita kertoja palannut tähän samaan aihepiiriin. Joka kerta ovat "asiantuntijat" väittäneet, että kyse on foliohattuilusta, paranoidisuudesta ja turhasta pelottelusta, että kaikki on hyvin eikä mitään pelkoa mistään ole.

No, mitäs nyt sanotte tästä Digitodayn jutusta:
Teleoperaattoreiden huono tietoturva altistaa monen matkapuhelimen käyttäjän luvattomalle valvonnalle ja identiteettivarkauksille, varoittaa tietoturva-asiantuntija...Kenttätesteissä hän pystyi salakuuntelemaan kollegan vastaajapalvelua ja soittamaan puheluita tai lähettämään tekstiviestejä puhelimella...operaattorit voisivat helposti korjata GSM-teknologiassa olevan aukon yksinkertaisella ohjelmiston päivityksellä. Vain kaksi operaattoria, Saksan T-Mobile ja Sveitsin Swisscom olivat tehneet tämän päivityksen.

Että silleen. Koskas suomalaiset teleoperaattorit ottavat lusikan kauniiseen käteensä ja päivittävät kännykkäverkkojen salaukset vähintään A5/3 mukaiseksi? Vai eivätkö ne vaan osaa?

4 kommenttia:

 1. minulla nokia on välillä montakin päivää se lukkoauki. olen soittanut operaattoriin ja he ovat vain sanoneet niitä näitä neuvoksi. puhelimeni on myös toiminut niin että kaksipäivää kun minulle soitettiin normaalisti,niin soittaja kuuli hälytysäänen normaalisti,mutta minun puhelin ei reagoinut mitenkään.asia tuli ilmi,kun kaverit alkoivat pommittaa viesteillä tyyliin-mikset vastaa.. kerran kävi jopa niin että näytössäni näkyi kaverin nimi ja kun vastasin, niin linjalla oli huonosti suomea puhuva hätääntynyt mies joka sulki puhelimen,kun kysyin missä hän on ja ketä yrittää tavoittaa. luulin että kaverini pelleilevät.kun vielä numero mistä soitettiin oli minulla osoitekirjassa:)

  VastaaPoista
 2. Hei!

  Mistäs tiedä tällaisia tietoturva, tietoliikenne- ja radiotekniikka asioita? Mistä opettelet, miltä sivuilta yms? Kertoisitko vähän?

  VastaaPoista
 3. > Mistäs tiedä tällaisia tietoturva,
  > tietoliikenne- ja radiotekniikka
  > asioita? Mistä opettelet, miltä
  > sivuilta yms? Kertoisitko vähän?

  Olen ollut kiinnostunut tietotekniikasta ja tietoturvasta ja yli 10 vuoden ajan. Seurailen alan uutisia ja kirjallisuutta, sekä keskustelen tietoturvaan liittyvillä foorumeilla netissä. Tietysti on tullut myöskin kokeiltua itse yhtä sun toista juttua ja sitä kautta opittua paljon.

  VastaaPoista
 4. Tekstisi laittaa itse kunkin hiukan ajattelemaan. On selvää, että tätä nykyä ihmisten tulee alkaa itsekin suojaamaan yksityisyyttään, kun teknologia edistyy niin hurjaa vauhtia. Hienoa nähdä, että omalla kiinnostuksella mennään näin pitkälle asioiden oppimisessa. :)

  VastaaPoista