2. lokakuuta 2011

Tuhannen unssin paikka ostaa hopeaa ja kultaa - NYT!

Olen pitkään kertonut blogissani kultaan ja hopeaan sijoittamisen mahdollisuuksista, sekä spekuloinut väistämättömän pyramidiponzihuijauksen (jota myös finanssijärjestelmäksemme kutsutaan) romahdusta. Kulta ja hopea ovat erinomaisia, jos eivät suorastaan ainoita mahdollisia, turvasatamia omaisuuden arvon säilyttämiseksi ja kartuttamiseksi tulevassa raha- ja taloushelvetissä. Rahojen makuuttaminen pankkitilillä tai piirongin laatikossa on nyt masokismia, kuten tietysti myös asuntovarallisuuteen "investoiminen" (talouskurimus romahduttaa asuntojen hinnat, vaikka inflaatio asuntojen arvoa näennäisesti tuleekin kasvattamaan).

Viime aikoina monet ovat varmasti hieroskelleet käsiään ja naureskelleet, miten väärässä olen ollutkaan. Kulta ja hopea eivät ole vieläkään lähteneet massiiviseen arvonnousuun vaan päinvastoin, aivan viime aikoina kullan ja hopean arvo on suorastaan "romahtanut".

Tämänhetkiseen "romahdukseen" on kuitenkin olemassa eräitä syitä, jotka päinvastoin todistavat, että finanssijärjestelmän romahdus ja arvometallien nousu on entistä lähempänä. Samalla tämä "romahdus" tarjoaa erinomaisen tilaisuuden iskeä kiinni kultaan ja hopeaan, vaikka niihin ei olisi koskaan ennen sijoittanutkaan euroakaan, koska nyt niiden hinnat ovat alhaalla. Vastaavanlaista "tuhannen unssin paikkaa" ei ole pitkään aikaan tarjoutunutkaan, joten nyt kannattaa ehdottomasti tarttua kiinni - kun vielä ehtii.

Niin, mikä tämän notkahduksen nyt aiheutti?

Useita syitä, joista tärkeimmät lienevät Comexin ja muiden arvometallin (suurimmaksi osaksi paperimetallin) myyjien (keinottelijoiden) tekemät proviikoiden nostot. Kun arvometallien suurimmat myyjät haluavat rajoittaa kauppaa ja/tai kiskoa itselleen entistä suurempia siivuja ostajien selkänahasta, sillä on tietysti vaikutusta kaupan toimintaan. Koska kyseisten arvometallien hinnat jostain käsittämättömästä syystä vieläkin määritellään ko. (paperi)arvometallien myyjien (keinoittelijoiden) mukaan, arvometallien hinta näyttää "laskevan" kautta rantain. Joukkohysteriaa ja massan voimaa siis. Korjaava liike tulee kyllä ajallaan...

Toinen merkittävä syy hinnan notkahtamiselle on, että sijoittajat ovat tarvinneet "käteistä" rahaa maksaakseen pois pörssissä tapahtuneita notkahduksia ja poksahtaneita kuplia. Tällöin on menty "kassakaapille", eli myyty jalometallia äkkipikaa. Tästä seuraa tietysti kysynnän ja tarjonnan lakien mukaan se, että hinnat painuvat alaspäin.

Kullan ja hopean tilanne on reaalimaailmassa kuitenkin se, että toimitusvaikeudet ja tuotannon kakistelu jatkuvat ja pahenevat kaiken aikaa. Ihan oikeata, fyysistä kultaa fyysisesti asiakkailleen myyvät tahot ovat joutuneet panemaan lappua luukulle, koska varastossa ei ole mitään myytävää - ja toisaalta fyysistä kultaa ja hopeaa ei kannata myydä asiakkaille nyt kun sen hinta on paperikullan ja paperihopean vuoksi laskenut alas. Kohta tilanne voi olla se, että paperikultaa ja paperihopeaa saa vaikka miten paljon, mutta sitä ei saa ikinä lunastettua oikeaksi fyysiseksi tavaraksi, eikä fyysistä tavaraa saa pian enää muualtakaan ostettua itselleen. Kun tässä pisteessä ollaan, syntyy pakostakin merkittävää hintaeroa paperin ja oikean arvometallin välille ja jälkimmäisen hinta voi kasvaa huomattavasti aivan parissa päivässäkin. Kupla puhkeaa ja silmät avautuvat.

Voin lämpimästi suositella juuri lukemaani Michael Maloneyn kirjaa "Rich Dad's Advisors: Guide to Investing In Gold and Silver: Protect Your Financial Future". Kirja on paitsi todella hyvää luettavaa, mutta lisäksi aivan naurettavan edullinen. Sama pätee tietysti myös "Sijoitushopea Suomessa 2010" -teokseen. Kullan ja hopean ostopaikoiksi suosittelen edelleenkin  Silverbankkia ja Hopeatiliä, sekä Tavexia. Näistä kaikista voi ostaa kultaa sekä hopeaa ilman alv:tä (joskin Silverbankin ja Hopeatilin tapauksessa hopean joutuu itse hakemaan Virosta jos haluaa sen fyysisesti haltuunsa).Lisäystä 3.10.2011:
Erinomainen youtube-video tapahtuneesta kullan ja hopean hinnan viimeaikaisesta putoamisesta ja tulevasta "pakko"noususta.

26 kommenttia:

 1. Eli kun paperirahalla ei ole enää arvoa, on kotikäyttöön täysin hyödyttömällä jalometallilla arvo, joka pelastaa maailman?

  Miksen sijoittaisi alumiiniin, siitä saa tosi kiiltävää, kun hieman hioo?

  Massahysteriaa tämäkin, ainoa järkevä omaisuus on jokin konkreettinen asia, kuten talo, auto tai marjanpoimuri.

  VastaaPoista
 2. > Eli kun paperirahalla ei ole
  > enää arvoa, on kotikäyttöön
  > täysin hyödyttömällä
  > jalometallilla arvo, joka
  > pelastaa maailman?

  Näin on ollut jo tuhansia vuosia. Eivätkä ko. metallit muuten ole hyödyttömiä, vaan niillä on paljon käyttöä teollisuudessa, joka on yksi hyvä syy lisää suosia niitä.


  > Miksen sijoittaisi alumiiniin,
  > siitä saa tosi kiiltävää, kun
  > hieman hioo?

  Niinpä. Tai kupariin. Ongelmaksi vaan tulee, että noiden hinta per gramma on niin alhainen, että sinun pitää hommata tonnikaupalla niitä. Kultaa ja hopeaa riittää vähempi. Niin ja kulta ja hopea ovat jalometalleja, eli korroosion kestävyys...


  > Massahysteriaa tämäkin, ainoa
  > järkevä omaisuus on jokin
  > konkreettinen asia, kuten talo,
  > auto tai marjanpoimuri.

  Mitä kukaan tekee useammalla talolla tai autolla - tai talolla, johon on velkaa? Ei mitään, etenkään kun romahdus tulee, asuntovelkainen on kusessa. Konkreettisilla käyttöesineillä on tapana vanhentua ja mennä rikki, vaikka niitä ei käytettäisikään. Kulta ja hopea eivät vanhene eivätkä mene ikinä rikki.

  VastaaPoista
 3. Saakohan silverbankista ostetusta hoepasta tai muusta ostetusta kullasta järkevää hintaa jos ne raijjaa kotiinsa? Minulle on väitetty, että ne muuttuisivat tällöin romuhopeaksi tai kullaksi.

  VastaaPoista
 4. > Saakohan silverbankista ostetusta
  > hoepasta tai muusta ostetusta
  > kullasta järkevää hintaa jos ne
  > raijjaa kotiinsa? Minulle on
  > väitetty, että ne muuttuisivat
  > tällöin romuhopeaksi tai kullaksi.

  Hah. Kyllä Suomessakin saa useissa paikoissa myytyä/ostettua tuota hopeaa ja kultaa. AGD:tä voi myydä lähinnä ulkomaille jos tarvetta on, mutta Silverbank ostaa sitä kyllä takaisin aivan samaan hintaan (ilman provikoita), joten sitä ei tarvitse edes viedä mihinkään.

  VastaaPoista
 5. Myin pari viikkoa sitten hopea- ja kultakolikoita alalla pitkään toimineelle ammattilaiselle. Romuhopean hinta on n. 50% puhtaan hopean arvosta. Kullasta saa paremman hinnan, n. 70% puhtaan kullan arvosta.

  Tuo Silverbankin touhu haisee todella paljon. Mikä on heidän ansaintalogiikka? Se, että hopeatreidissä heillä ei ole spreadia ollenkaan on epäilyttävää. Käväisin mielenkiinnosta lukemassa Silverbankin selityksiä hopean hinnan romahduksesta (http://hopeapankki.wordpress.com/2011/09/24/suurimmat-madonluvut-27-vuoteen-missa-on-pihvi/) ja rupesi haisemaan lisää. Veikkaan, että ennemmin tai myöhemmin tuo paljastuu jonkinlaiseksi Ponzi-huijaukseksi.

  VastaaPoista
 6. Lisätään tähän vielä linkki Silverbankin puuhamiehen Olli Postin blogiin: http://www.viidakkomies.com/

  Ostaisitko tältä mieheltä hopeaa? :D

  VastaaPoista
 7. Ok.. Minkähän laista kultaa tuolta Tavexista kannattaisi tällaisen opiskelijan ostaa, kun budjetti olisi n. 100€, enkä ymmärrä noista sivuista juurikaan?

  VastaaPoista
 8. > Myin pari viikkoa sitten hopea-
  > ja kultakolikoita alalla pitkään
  > toimineelle ammattilaiselle.
  > Romuhopean hinta on n. 50%
  > puhtaan hopean arvosta.

  Hahahhaaa...Taisivat kusettaa sinua melkoisesti. Kyllä se hopean arvo määräytyy pitoisuuden mukaan, eikä todellakaan ole mitään 50% arvosta tms. Esim. AGD:n hinta on 100% arvosta (eli osto- ja myyntiarvosta jotka ovat muuten Silverbankissa samat).


  > Tuo Silverbankin touhu haisee
  > todella paljon. Mikä on heidän
  > ansaintalogiikka? Se, että
  > hopeatreidissä heillä ei ole
  > spreadia ollenkaan on
  > epäilyttävää.

  Ansaitsevat ottamalla maahantuojilta/tukkureilta 7% tavaran arvosta päältä pois. Samalla varmaan hamstraavat itselleenkin hieman lisää.


  > Käväisin mielenkiinnosta
  > lukemassa Silverbankin
  > selityksiä hopean hinnan
  > romahduksesta (http://
  hopeapankki.wordpress.com/2011/09/24/> suurimmat-madonluvut-27-vuoteen-
  > missa-on-pihvi/) ja rupesi
  > haisemaan lisää.

  Aijaa, miksi?


  > Veikkaan, että ennemmin tai
  > myöhemmin tuo paljastuu
  > jonkinlaiseksi Ponzi-
  > huijaukseksi.

  Nykyinen valuutta on ponzihuijaus. Jos epäilet Silverbankkia, voit ostaa heiltä hopeaa ja hakea sen paikanpäältä hetimiten pois. Voit myös verrata heidän hintojaan muihin AGD:n myyjiin ja huomaat, että hinnat ovat parhaimmasta päästä.

  VastaaPoista
 9. Romuhopean arvo ei ole sama kuin puhtaan hopean arvo. Jotta romuhopea saadaan hyödynnettävään muotoon, siitä pitää poistaa epäpuhtaudet, joka maksaa rahaa. Yksikään tervettä liiketoimintaa harjoittava firma ei osta romuhopeaa maksamalla spot-hintaa sen sisältämästä puhtaasta hopeasta. Sen omistamasi AGD:n arvo ei todellakaan ole sama kuin sen sisältämän puhtaan hopean spot-hinta. Täältä löytyy hyvä selitys tuon AGD:n käyttökelpoisuudesta:
  http://www.omaraha.org/silverbank-huijausta-vai-sijoittamista/

  "Silverbankin kauppaama on agd-sijoitushopea on vanhaa Yhdysvaltojen keskuspankin hopeakolikkokantaa, jota painettiin vuoteen 1964 asti ja jotka ovat 90% hopeaa sisältäviä kolikoita. Kolikot ovat siis olleet kierrossa vuosikymmeniä ja niiden nimellisarvo on 10,25 ja 50 centtiä. Yhdysvalloissa näitä kolikoita kutsutaan “junk silver coins” -kolikoiksi, eli romuhopeaksi. Näiden kolikoiden sulattaminen esimerkiksi teollisuuden käyttöön ei ole järkevää, koska hopeapitoisuusaste on ainoastaan 90%, ja erottelu tulisi liian kalliiksi. Esimerkiksi kultaharkot ovat taas mahdollista sulattaa uusiokäyttöön. Outoa on myös, että Agd-hopeasta löytyy myös hämmästyttävän vähän tietoa internetistä."

  Silverbankin salaliittoteoriat hintojen laskusta kertoo jo paljon. Myös "lyhyeksimyyjäpankkie" syyttely on naurettavaan. Esimerkiksi hopean open interest shorttipositioitten osalta ei ole merkittävästi noussut eli se ei ole voinut aiheuttaa laskua.

  VastaaPoista
 10. Laitetaan tähän nyt vielä ennuste: Hopea pyörii nyt tuossa n. 30 taalan tukitasolla; tulee menemään se alle seuraavan 4 kuukauden aikana ja jatkaa matkaansa nopeasti alle 20 taalaan.

  VastaaPoista
 11. > Romuhopean arvo ei ole sama kuin
  > puhtaan hopean arvo.

  Ei tietenkään ole, kuka moista olisi väittänytkään?


  > Sen omistamasi AGD:n arvo ei
  > todellakaan ole sama kuin sen
  > sisältämän puhtaan hopean spot-
  > hinta.

  Ei niin, eikä sitä siksi myöskään MYYDÄ niin kalliilla hintaa. AGD:lle on merkittävät jälkimarkkinat myös muualla kuin Suomessa. Haes netistä tietoa 90% silver tms.


  > Silverbankin salaliittoteoriat
  > hintojen laskusta kertoo jo
  > paljon. Myös
  > "lyhyeksimyyjäpankkie" syyttely
  > on naurettavaan.

  Kannattaisi katsoa ne lähteet kanssa...


  > Laitetaan tähän nyt vielä
  > ennuste: Hopea pyörii nyt tuossa
  > n. 30 taalan tukitasolla; tulee
  > menemään se alle seuraavan 4
  > kuukauden aikana ja jatkaa
  > matkaansa nopeasti alle 20
  > taalaan.

  Ahaa. Miksi? Sinä siis uskot euron jne. pysyvän vahvana jatkossakin? Miksi?

  VastaaPoista
 12. Olet perustellut hopeaan ja kultaan sijoittamista sillä, että niille on oikeasti käyttöä mm. teollisuudessa. Miten tämä pätee AGD:n kaltaiseen romuun, josta ei kannata erottaa puhdasta hopeaa eli sen hyödyntäminen teollisuudessa on ei ole taloudellisesti järkevää? Nuo mainitsemasi AGD:n markkinat ovat keinotekoisesti luotu ja kun kupla puhkeaa, tuo markkina kuihtuu ja jengille jää kasa arvotonta romuhopeaa käsiin.

  En ole väittänyt Euron pysyvän vahvana. Olen vain ennustanut jalometallien hintojen romahtavan. Kullan ja hopean arvostus on järjettömällä tasolla ja tämä tuulipukusijoittajien AGD-bulli vain vahvistaa näkemystäni. ;)

  Veikkaukseni on, että hopean hinnan romahtaessa tuulipuvut rupeavat myymään Silverbankilta ostamiaan "hopeapositioita" pää märkänä. Toivottavasti Silverbankilla riittää kassassa rahaa siinä vaiheessa.

  VastaaPoista
 13. > Olet perustellut hopeaan ja
  > kultaan sijoittamista sillä,
  > että niille on oikeasti käyttöä
  > mm. teollisuudessa.

  Öööhh... Tuo on YKSI syy. Muitakin on lukuisia.


  > Miten tämä pätee AGD:n
  > kaltaiseen romuun, josta ei
  > kannata erottaa puhdasta hopeaa

  Miten niin muka ei kannata? Tietysti riippuu hopean hinnasta, mutta jos hopeaa kannattaa louhia ja erotella kiviaineksestakin, niin miksei sitten 90% vahvuudella kuparista (AGD)?!?


  > Nuo mainitsemasi AGD:n markkinat
  > ovat keinotekoisesti luotu

  Ai miten keinotekoisesti muka?


  > En ole väittänyt Euron pysyvän
  > vahvana. Olen vain ennustanut
  > jalometallien hintojen
  > romahtavan.

  Minne ne rahat sitten menevät? Eivät valuuttaan, eivät jalometalleihin, minne sitten? Kerrohan.


  > Kullan ja hopean arvostus on
  > järjettömällä tasolla

  Itse asiassa inflaatiokorjattuna tarkasteltuna kullan hinta voi hyvin nelinkertaistua, jos veerrataan sitä viimekertaiseen jalometallien nousuun. Tämä siis ilman mitään talouden ja valuuttojen reaaliteettien huomioon ottamista. Kun niiden vaikutus tuohon huomioidaan, kullan hinta voi hyvin vaikka 10-kertaistua nykyisestä.


  > ja tämä tuulipukusijoittajien
  > AGD-bulli vain vahvistaa
  > näkemystäni. ;)

  Hopeaa on niin vähän maailmassa, että jos tuulipukukansa alkaa sitä ostamaan oikeasti, se loppuu heti tykkänään ja hinta räjähtää taivaisiin.


  > Toivottavasti Silverbankilla
  > riittää kassassa rahaa siinä
  > vaiheessa.

  Miksi ei riittäisi, kun ovat myyneet edullisemmalla hopeaa tuulipukukansalle?

  VastaaPoista
 14. Olen ymmärtänyt, että vastustat käytäntöä, että pankki voisi antaa kiertoon enemmän ostovoimaa, kuin mitä pankilla itsellään voisi olla.

  On ihan normaalia, että n. 90 % talletuskannasta voidaan laittaa eteenpäin.

  Jos näin ei tehtäisi, talouden rattaat seisahtuisivat liki kokonaan. Kellään ei olisi varaa mihinkään.

  VastaaPoista
 15. Tuosta asuntosijoittamisesta olen hieman erimieltä.

  Asuntojen hintojen laskua on huudettu suomessakin jo ainakin 3 viimeistä vuotta.
  Tänä aikana asuntoejn arvo on kuitenkin noussut 10-20%.
  Eli vaikka asuntojen arvo tippuisikin nyt 10-20% niin se on samoissa mitä n. 3 vuotta sitten.
  En kuitenkaan näe mitään syytä että suomessa hinnat lähtisivät ormahdusmaisesti laskemaan.

  Asia mitä et myöskään ottanut huomioon asunnoissa on se, että oma asunto on koko omistusaikana hyötykäytössä jolle ei suoranaisesti voi laskea hintaa.
  Se että rahat on kullassa tai hopeassa ei hyädytä omistajaa mitenkään muuten kuin arvon nousuna.

  Itse rakensin aikoinani talon. ja hinta oli tuolloin 160 tonnia (ei velkaa). Jos nyt myisin taloni, olisi kiinteistövälittäjänä arvion mukainen hinta 320 tonnia. Eli oman työ arvo + hintojen nousu = kaksinkertaistunut voitto vain 4 vuoden aikana.

  VastaaPoista
 16. > Jos näin ei tehtäisi, talouden
  > rattaat seisahtuisivat liki
  > kokonaan. Kellään ei olisi varaa
  > mihinkään.

  Ihmisten varallisuus ei kasva eikä laske siitä, että pankki luo tyhjästä rahaa. Ihmisillä olisi aivan samalla tapaa varaa kaikkeen kuin on nytkin. Rahan arvo vaan muuttuisi kysynnän ja tarjonnan lakien mukaan.

  VastaaPoista
 17. > Tänä aikana asuntoejn arvo on
  > kuitenkin noussut 10-20%.
  > Eli vaikka asuntojen arvo
  > tippuisikin nyt 10-20% niin se
  > on samoissa mitä n. 3 vuotta
  > sitten.

  Itse asiassa ei olisi. Jos olet ostanut talon 200000 eurolla ja sen hinta on noussut 20%, sen arvo on nyt 240000 euroa. Jos tuon 240000 euron talon arvo putoaa nyt 20%, sen arvo onkin sitten enää 192000 euroa.


  > En kuitenkaan näe mitään syytä
  > että suomessa hinnat lähtisivät > rormahdusmaisesti laskemaan.

  Inflaation kasvu, verotuksen kasvu ja talouden romahdus tarkoittaa ostovoiman romahtamista ja korkojen kasvua. Kun niin käy, asuntovelkaiset eivät pysty maksamaan lainojaan ja on pakko myydä asuntoja. Hinnat romahtavat.

  Näin simppelisti sanottuna. Moni muukin seikka ajaa asuntojen hintojen romahdusta, toki.


  > Asia mitä et myöskään ottanut
  > huomioon asunnoissa on se, että
  > oma asunto on koko omistusaikana
  > hyötykäytössä jolle ei
  > suoranaisesti voi laskea hintaa.

  Asunto on myöskin kustannus koko ajan. Korjauksia, käyttökuluja, jne. jne. Nämä jäävät helposti huomioimatta, etenkin itse tehty (pimeä)työ asunnon hyväksi.

  Jos vaikka lasket, että omakotitaloasuja tekee joka päivä tunnin työtä talonsa eteen (kantaa puita sisään, hoitaa pihaa, maalaa seiniä jne.) Jos ja kun reaalituntipalkkakustannukset ovat nykyisellään 30€/h, niin viikossa tuosta tulee siis lisää kuluja 210€. Vuodessa siis 10920 euroa ja kuukaudessa siis vajaa tonni.

  Että onpas halpaa tuo omakotitaloasuminen. Tuohon päälle vielä vaikkapa se 800 euroa kuussa lyhennyksiä ja 200 euroa asumiskuluja, niin pari tonnia maksaa kuussa. Parilla tonnilla kuussa asuu aika hulppeasti vuokralla, vai mitä?

  Pelkästään tuo kymppitonni vuodessa muuttuu siis vaikkapa 30v asumisen aikana 300000 euroksi. Siis 200000 euron laina aluksi, siihen joutuu maksamaan korkoja vähintään 100000 euroa ja sitten omasta työstä tulevia kustannuksia 300000 euroa, ynnä tietysti pääoma 200000 euroa. Elikkä se "200000 euron talo" maksoikin tosiasiassa 100000+200000+300000=600000 euroa.

  Kerrostalossa voi toki asua halvemmalla omistusasumuksessa, mutta ymmärtänet varmaan ns. pointtini.

  > Se että rahat on kullassa tai
  > hopeassa ei hyädytä omistajaa
  > mitenkään muuten kuin arvon
  > nousuna.

  Turvaa pääoman. Kultaa ja hopeaa voi sitä paitsi käyttää vakuutena erilaisiin asioihin, vaikkapa juurikin asuntoon, jos haluaa.


  > Itse rakensin aikoinani talon.
  > ja hinta oli tuolloin 160 tonnia
  > (ei velkaa). Jos nyt myisin
  > taloni, olisi
  > kiinteistövälittäjänä arvion
  > mukainen hinta 320 tonnia. Eli
  > oman työ arvo + hintojen nousu =
  > kaksinkertaistunut voitto vain 4
  > vuoden aikana.

  Jos olisit 4 vuotta sitten ostanut hopeaa 160000 eurolla ja myisit sen nyt, saisit rahaa vielä enemmän (vaikka just nyt hopea onkin alennuksessa). Jos olisit ostanut kultaa ja myisit sen nyt, sinulla olisi about 400000 euroa rahaa.

  Että silleen.

  Mutta niin, asunto kannattaa kyllä nyt myydä ja ottaa rahat. Kohta asuntojen hinnat romahtavat.

  VastaaPoista
 18. "Ihmisten varallisuus ei kasva eikä laske siitä, että pankki luo tyhjästä rahaa."

  Itse asiassa kyllä kasvaa ja ennen kaikkea kasvaa ihmisen halu haluta lisää ja tehdä lisää ja tutkia lisää.
  Jos ihmisellä ei ole omaisuutta, mutta on upeita ideoita, niin on järjetöntä, että idea kuihtuisi vain siksi, että idean keksijällä ei olisi varaa ideansa toteuttamiseen.

  Businessenkelit, sijoittajat, spekuloijat ja pankki luotiin jo 500 v. sitten. Tästä on tullut jo pysyvää.
  Kultakanta. Jos saat ihmiset uskomaan siihen, niin mikäs siinä.

  VastaaPoista
 19. > Itse asiassa kyllä kasvaa

  Ei kasva. Raha on vaihdon väline. Jos vaihdon välineiden määrä lisääntyy, jokaisen vaihdon välineen arvo laskee.

  > Jos ihmisellä ei ole omaisuutta,
  > mutta on upeita ideoita, niin on
  > järjetöntä, että idea kuihtuisi
  > vain siksi, että idean
  > keksijällä ei olisi varaa
  > ideansa toteuttamiseen.

  Siksi on rahoitus ja osakeyhtiöt jne.

  VastaaPoista
 20. http://www.youtube.com/watch?v=aTxSer8Qvi8&NR=1

  Sellaista menoa! Laskin, että tossa pussissa pitäisi olla n. 7kg 90% hopeaa. Tuskin on, kun noinkin kevyesti lentelee. Plus mulla on ollu reilut 2kg 90% hopeaa ja se vie pirusti enemmän tilaa kuin mitä tossa pussissa on.

  Selvennykseksi toi mies pätkässä on Silverbankin perustaja.

  VastaaPoista
 21. Murosta löytyi hyvää keskustelua Silverbankista:
  http://murobbs.plaza.fi/yleista-keskustelua/748848-silverbank.html

  Sivulla seistsemän firman perustaja selittää tuosta firman ansaintamallista, eli maahantuodusta hopeasta firma rokottaa 7% osuuden:

  "IMPORT. Holviin tuodaan fyysisesti hopeaa. Tämä tarkastetaan, punnitaan ja kirjataan sen tuojan hopeatilille. 7% hopean määrästä peritään sisäänkirjauspalkkiona. (Tämä on se ainoa asia, jolla Silverbank elää - kuten täällä on todettu.) Sisäänkirjauksen minimi on 2000 AGD (n. 50000€). Sisäänkirjauksen tekeminen on järkevää vain suurten erien maahantuojille, koska muut voivat myydä pienet eränsä kolikkomuotoisena jälkimarkkinoilla eikä heidän kannata maksaa 7% "tyhjästä".

  Tähän asti maahantuojina ovat olleet Silverbankin partnerit (Hopeapankki Holding Oy:n suurimmat osakkaat), jotka ovat valtuuttaneet Eesti Investeerimishõbe OÜ:n (minun omistamani yhtiö) toimimaan puolestaan. Voitot jaetaan. Maahantuonnin bruttokate-% on 10%, josta vähennetään rahti yms. kulut. Kyseinen (10%-kulut) kate kuten myös 7% kate Silverbankille on kirjattu kiinteästi Silverbankin noteerauksen laskentakaavaan. Kaavassa (hopean hinta USA:ssa)/0,83. "

  Eli toistaiseksi firman tulot koostuvat vain ja ainoastaan firman omistajien sisään pumppaamasta rahasta!? Ja vieläkään ei haise? :D

  VastaaPoista
 22. > Eli toistaiseksi firman tulot
  > koostuvat vain ja ainoastaan
  > firman omistajien sisään
  > pumppaamasta rahasta!? Ja
  > vieläkään ei haise? :D

  Niin, tuolla tapaa on tarkoitus ALKU mennä. Kyllä puhetta on ollut, että jossain vaiheessa säilytyksestä voitaisiin alkaa periä jotain maksua, tai sitten kaupankäynnistä tms. Tuohan on hiton hyvä markkinointikikka saada uusia asiakkaita, kun vielä voi tehdä kauppoja ilman kustannuksia.

  Toiseksi, kyllä Silverbankissa on käytössä liukumia jos kysyntä ja tarjonta ovat epätasapainossa. Tuolloin käy niin, että jos vaikkapa kahtena peräkkäisenä päivänä (näin simppelisti selitettynä) ensin myydään paljon ja sitten ostetaan toisena päivänä paljon, niin myyntihinta putoaakin ensin hieman enemmän kuin mitä sen "pitäisi" olla ja sitten toisaalta seuraavana päivänä ostohinta nousee hieman enemmän kuin mitä sen "pitäisi" olla. Kun tämä toistuu jatkuvasti, niin Silverbank saa käytännössä hynää itselleen kaupankäynnistä.

  Kolmanneksi, Silverbank toimii tehokkaana myyntikanavana sen omistajille. Saavat helposti myytyä hankkimansa AGD:n eteenpäin. Ja kun tuosta välistä menee se 7%, niin mikäs siinä. Voisivathan myydä sitä myös Suomessa kaupastaan ulos, lisäten myyntihintaan 7%, mutta mikäs järki siinä olisi, kun Suomen verottaja vaatisi maksamaan ALV:n?

  VastaaPoista
 23. >> Itse asiassa kyllä kasvaa

  > Ei kasva. Raha on vaihdon väline. Jos vaihdon välineiden määrä lisääntyy, jokaisen vaihdon välineen arvo laskee.

  Et nyt taida ymmärtää mikä on staattisen ja dynaamisen talouden ero. Staattisessa taloudessa, kuten heimotalouksissa, kehitystä ei tapahdu, kun ei kenelläkään ole varaa tehdä mitään. Dynaamisessa taloudessa otetaan riskejä ja niiden myötä tapahtuu myös kehitystä.

  >> Jos ihmisellä ei ole omaisuutta,
  >> mutta on upeita ideoita, niin on
  >> järjetöntä, että idea kuihtuisi
  >> vain siksi, että idean
  >> keksijällä ei olisi varaa
  >> ideansa toteuttamiseen.

  > Siksi on rahoitus ja osakeyhtiöt jne.

  Juuri niin. Aikoinaan keksittiin idea, että varallisuuden tallettaja voi ulosantaa eli lainata rahaa talletuksen arvosta, mutta huomasivat ennen pitkää myös, että tallettajat eivät peri talletuksiaan samaan aikaan, joten oli mahdollista kirjoittaa useampiakin lainapapereita, joiden talletusomaisuus oli peräisin samasta talletuksesta.
  Voila. Pankki oli syntynyt ja saattoi antaa rahaa huomattaviakin summia mm. löytöretkille.

  VastaaPoista
 24. Olen itsekin lukenut tuon ensimmäisen mainitsemasi kirjan. Oli kyllä hyvää luettavaa!

  VastaaPoista
 25. Ei tainnut romahtaa muuta kuin jalometallien hinnat. Pörsseissä oli mahtavaa kasvua ja osinkoja makseltiin vanhaan malliin.

  VastaaPoista
 26. Hopeaa voi myös ostaa Kiinasta vaikkapa 10 gr kerrallaan jolloin kuluineen .999 hopea maksaa alle kaksikymppiä. Toki troyunssin hinta näkyy tuolta http://didthesystemcollapse.com/

  VastaaPoista