14. syyskuuta 2011

Täydellinen mediapimento vallankaappauksesta

Eduskunnassa on eilen alkanut - ja yhä jatkuva keskustelu Suomen perustuslain muuttamisesta. Valtamedia ei vaan asiasta kerro eikä sitä seuraa lainkaan.

MTV3:n uutisten pääasiana ovat VR:n lippukaaos, Outokummun terästehdas ja eri farkkumerkkien eettisyys. Ylenannon talous- ja politiikka aiheena ovat Kokoomuksen nousu suurimmaksi puolueeksi, budjettineuvottelujen alkaminen ja inflaation hienoinen hidastuminen. Iltalehti kertoo psykiatrisesta potilaasta, jota ei päästetty wc:hen, paloittelumurhasta syytetystä naisesta ja tietenkin Matti Nykäsen joutumisesta taas vankilaan. Pravdan politiikkauutisissa puolestaan puhutaan Kokoomuksesta suurimpana puolueena, budjettiriihen käynnistymisestä ja Soinin omiensa puolustelusta. Tsekkasin varmuuden vuoksi vielä Ampparit.com:sta, josko eilisellä päivällä olisi asiasta uutisoitu jotain valtamediassa...ei oltu.

Voitte pitää minua paranoidina, mutta minä olen täysin varma, että tämä ei ole sattumaa. Menen jopa niin pitkälle, että väitän, että VR:n lippusekoilu ja sen ajoitus on tarkkaan harkittu sekoittamaan paria-kolmea päivää juuri nyt, jotta kansalaisilla on muuta murehdittavaa ja medialla keskusteltavaa kuin Suomessa menossa oleva vallankaappaus. Jotain erityistä keksitään varmasti myöskin siksi päiväksi, kun asiasta on eduskunnassa äänestys. Ai mikä vallankaappaus?

Kullervokalervonpoika kirjoittaa blogissaan asiasta osuvasti.
Valtiopetokseen lähinnä rinnastettavat muutokset on kirjattu ensimmäiseen eli Valtiosääntöpykälään sekä 95 §:än. Ensimmäinen pykälä kuulu nykyisessä muodossaan näin:“Suomi on täysivaltainen tasavalta” Tähän muotoon on tulossa lisäys: “Suomi on Euroopan Unionin jäsen”.

Suomen valtion suvereniteetin rippeet ollaan lakkauttamassa ja Suomen perustuslakiin kirjaamassa Suomen EU-jäsenyys. Tämän jälkeen EU:sta eroaminen ei onnistu kuin perustuslakia muuttamalla. Kirjaamalla EU-jäsenyyden Suomen perustuslakiin tullaan samalla antamaan vapaa valtakirja EU:lle toimia Suomessa ja Suomen kannalta miten vain se haluaa, koska Suomi tunnustaa, ettei se ole enää itsenäinen valtio, vaan ainoastaan osa EU:n liittovaltiota. Jatkossa kaikki EU:n vastustajat voidaan myös kategoroida "maanpettureiksi", sillä hehän vastustavat silloin Suomen perustuslakia, eli EU:n valtaa.

Jos Suomen perustuslakiin olisi esitetty aikanaan lisäystä:"Suomi on Neuvostoliiton jäsen", olisi seurauksena ollut luultavasti eduskunnan hajoittaminen tai ehdotuksen ruotiminen ja murskatuomio äänestyksessä. Tai vaihtoehtoisesti sotilasvallankaappaus tai ainakin sotilaallisen valmiuden kohottaminen. Kysehän olisi ollut toimi, jossa Suomen itsemääräämisoikeus romutetaan ja annetaan Suuren ja Mahtavan haltuun - josta kiitokseksi Suomi saisi sitten oman edustajansa Neuvostoliiton parlamenttiin ja Korkeimpaan Neuvostoon...aivan kuten Suomi on saanut omat edustajansa Europarlamenttiin ja Euroopan Neuvostoon.

Kun Suomi liittyi Euroopan Unioniin, tietenkään moista perustuslain muuttamista ei tehty - silloinhan kansa olisi voinut tajuta, mistä on kysymys ja olisi tietysti vastustanut hanketta. Nyt, kun sitä muutosta ollaan perustuslakiin vihdoin tekemässä, kansalle ei asiasta kerrota mitään, vaan on voimassa täysi mediahiljaisuus ja homma ajetaan läpi "muodollisuutena", joka "vain kirjaa voimassaolevan asiantilan".

Demokratiassa kansa saa, mitä kansa ansaitsee (median suosiollisella myötävaikutuksella). Sodassa kaatuneet taitavat kyllä kääntyillä haudoissaan, kun miettivät, miksi ihmeessä menivät tätä maata aseilla puolustamaan, kun lopputulos on ollut aivan sama.

9 kommenttia:

  1. Itsekin olen sitä ihmetellyt, että miksi se EU-jäsenyys pitää perustuslaissa mainita. Sen mainitseminen on mielestäni täysin turhaa. Se ei käytännössä vaikuta mitenkään. Se on vain toteamus. Se ei lisää EU:n valtaa Suomessa mitenkään, eli siinä mielessä liioittelet jutussasi. Ja onhan tämä ollut tiedossa jo pitkään, eli ei tässä mitään "kansalta salassa" olla tekemässä. Mutta joka tapauksessa haluaisin kunnollisen vastauksen sille, että miksi se maininta pitää olla siellä perustuslaissa? Se on täysin turha.

    VastaaPoista
  2. EU pitäisi mainita perustuslaissa, koska se on merkittävä toimivallan siirto Suomesta ulkomaille ja loukkaa Suomen suvereniteettia. Voit katsoa sanakirjasta, mitä tarkoitetaan valtion suvereniteetilla.

    VastaaPoista
  3. EU-jäsenyyden maininta ei siirrä mitään toimivaltaa mihinkään. Kuten jo sanoin, se on vain maininta olemassa olevasta faktasta. Pykälään 95 tulevat muutokset voivat toimivaltaa sitten siirtääkin. Pykälän 95 muutos on paljon pahempi kuin pykälän 1. Voit katsoa sanakirjasta, mitä tarkoitetaan pykälällä.

    VastaaPoista
  4. Vaadin ehdottomasti perustuslakiin myöskin seuraavat faktat mainituiksi: "Taivas on sininen ja vesi märkää".

    Ei tässä muusta ole kysymys, kuin että vanhat EeUuhun Suomen väkisin ajaneet puolueet pelkäävät, että perussuomalaiset tulevat ja vievät heiltä brysselit, tikkarit ja hiekkalaatikot.

    Persut saivat kuitenkin pisteet vastustaessaan kyseistä kirjausta persustuslaakiin.

    VastaaPoista
  5. Perustuslaissa, kun mainitaan, että Suomi on EU:n jäsen, niin sen jälkeen on Suomessa paljon helpompi saada EU:n kaistapäisiä asioita toteuttua.

    EU:n parlamentti määrittelee jäsenyyden ehdot ja sitten Suomessa vaan todetaan, että nyt ollaan EU:n jäseniä.

    Vaikka teoriassa tuolla perustuslain EU-jäsenyysmainilla ei ole suurta merkitystä, niin kyllä se käytännössä ihmisten mielissä sinetöi sen, että nyt ollaan EU:n jäseniä ja EU:n parlamentti sanelee mitä jäseniltä odotetaan.

    VastaaPoista
  6. Muutoksen tarkoitus on vaikeuttaa EU:sta eroamista.

    VastaaPoista
  7. Oli perustuslakimuutoksessa kyse mistä tahansa, on ERITTÄIN epäilyttävää, ettei siitä uutisoida. Tässä vaiheessa hälytyskellojen pitäisi jo soida jokaisen itsenäiseen ajatteluun kykenevän päässä.

    Sitoutumaton media, my ass!

    VastaaPoista
  8. Kyllähän sotaveteraanit tekivät paljonkin maamme hyödyksi. Emme ole tosiaankaan Neuvostoliiton jäsenvaltio, vaan Euvostoliiton. Torjuntavoitto N-kirjaimesta. Hyvä suomi !

    VastaaPoista
  9. EU jäsenys peloista huolimatta ei ole Suomelle loppu.

    Yhdysvaltain osavaltio Alaska (samojen leveyspiirien välillä kuin mekin).
    Alkuperäiskansat siellä elävät leveämmin kuin meidän. Washington pitää näppinsä erossa, kun sieltä tulee edustajia kuin Sarah Palin.

    VastaaPoista