9. helmikuuta 2023

Finnish Authenticator Identification Service - посібник з використання українською мовою

Цей посібник є коротким посібником про те, як почати використовувати фінську програму автентифікації, щоб ви могли увійти на деякі офіційні сторінки, якщо у вас немає банківського рахунку та банківських облікових даних для входу в електронні послуги іншим чином. Деякі сайти підтримують цей метод автентифікації. Це не «надійна автентифікація», яка вимагається законом, але ви можете використовувати її, наприклад, у dvv.fi та деяких інших службах (KELA не підтримує її, а Migri дозволяє створити обліковий запис без цих автентифікацій).

Отже, ось про що ми тут говоримо:
https://www.suomi.fi/instructions-and-support/identification/how-to-identify-yourself-in-an-e-service/finnish-authenticator-identification-service/activation-of-the-finnish-authenticator-application

0. Для реєстрації простіше використовувати перевірений комп'ютер + телефон. Ви можете спробувати зареєструватися лише за допомогою телефону, на кроці 10 ви побачите замість QR-коду посилання, щоб відкрити програму (клацніть його)...але деякі люди сказали, що посилання не працює, і немає QR-коду, якщо ви заходите на цю сторінку за допомогою програми для перегляду телефону! Тож, можливо, краще використовувати надійний комп’ютер + телефон, щоб QR-код з’явився, і ви могли відсканувати його за допомогою програми Finnish Authenticator.

1. Вам необхідно зареєструватися на цьому сайті, натиснути «Зареєструватися».
https://idm.finnauth.tunnistaminen.suomi.fi/self-care/#/prod

2. Ви перейдете на цей сайт, тепер введіть свою електронну адресу та виберіть пароль для цього сайту (не ваш пароль електронної пошти, а пароль для цього сайту).

3. Перевірте свою електронну пошту, є новий електронний лист із посиланням. Якщо ви його не бачите, перевірте папку зі спамом своєї електронної пошти.

4. Натисніть посилання, щоб підтвердити адресу електронної пошти. Також запишіть і збережіть свій UID звідти.

5. Увійдіть на цей сайт за допомогою веб-браузера, використовуючи електронну адресу (або UID) і пароль, які ви створили (у пункті 2 цього посібника).
https://idm.finnauth.tunnistaminen.suomi.fi/self-care/#/prod

6. Після входу ви також побачите свій UID і перейдете на сторінку Активація облікового запису > Введення. Ви також можете перейти на цю сторінку за адресою https://idm.finnauth.tunnistaminen.suomi.fi/self-care/#/prod/activation

7. Натисніть «Пуск», щоб продовжити. (1)

8. Ви потрапляєте на сторінку «Установка програми». Установіть програму Finnish Authenticator Identification на свій телефон, якщо ви ще цього не зробили, і натисніть «Далі». (2а)

9. Дайте телефону/програмі назву, яку ви зможете впізнати, наприклад «мій телефон Android» тощо, і натисніть «Далі». (2b)

10. Тепер ви потрапляєте на сторінку, де показано QR-код (2c)

11. Відкрийте програму Finnish Identifier на своєму телефоні та натисніть «ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ» в програмі.

12. Відскануйте QR-код із веб-сторінки (пункт 10 цього посібника) за допомогою програми Finnish Identifier на своєму телефоні.

13. Програма телефону запитує PIN-код для програми. Творіть і не забувайте! Використовуйте PIN-код, який ви зазвичай не використовуєте на своєму телефоні чи будь-де ще. Він попросить вас ввести його повторно двічі.

14. Телефонний додаток запитує PIN-код для завершення реєстрації, введіть PIN-код.

15. Телефонна програма повідомляє вам, що реєстрацію завершено, і просить вас повернутися до вікна веб-браузера, у якому ви зайшли на сайт finnauth (у кроці 5 цього посібника).

16. Веб-браузер перемістився на сторінку 3 «Читання документа за допомогою програми». (3). Натисніть Далі.

17. На веб-сторінці з’явиться повідомлення «Триває перевірка ідентифікатора»... Якщо через деякий час нічого не відбувається у вашій програмі Finnish Authentication Identification, відкрийте програму Finnish Authenticator Identifier на своєму телефоні та клацніть у нижньому правому куті. і натисніть «Оновити».

18. Додаток Finnish Authentication Identification тепер відкриє розділ «Сканувати ідентифікатори», де ви можете сканувати ідентифікатори та паспорти для програми. Не забудьте відсканувати обидві сторони посвідчення особи, якщо воно у вас є, або лише одну сторону сторінки паспорта.

19. Я не можу надати більше інформації чи вказівок, оскільки не можу йти далі. Програма розпізнає ідентифікатори та в якийсь момент попросить вас сфотографувати себе. Я не можу цього зробити, тому що це не затверджує мої документи, тому що я громадянин Фінляндії. Коли документи, що посвідчують особу, і зображення вашого обличчя будуть прийняті (може тривати кілька днів), після входу на сторінки ви побачите, що у правому верхньому куті вашого облікового запису написано «Підтверджено»... на цьому зображенні все ще написано «Обліковий запис не перевірено», оскільки я не пройшов перевірку. (акаунт не підтверджено)

20. Якщо ви хочете використовувати його в службі, ви можете використовувати це в такі способи під час ідентифікації в службі (наприклад, dvv.fi)... знову ж таки, я не впевнений, що станеться після цього, можливо, ви також потрібно прийняти вхід за допомогою програми Finnish Authenticator на вашому телефоні?



 

У будь-якому випадку, я сподіваюся, що цей посібник був хоча б дещо корисним для початку роботи з програмою. Усі відгуки та виправлення (поганих) перекладів вітаються. Ви можете легко поділитися цією публікацією, використовуючи зображення tinyurl або QR-код, наданий тут.

1 kommentti: