6. marraskuuta 2019

Facebook estää kirjoitteluni - eikä edes väitä sääntöjä rikotun!

Facebook on jatkanut minun sensurointiani uudenlaisella tavalla. Olen shadowbännissä. En voi postata mitään, koska postaukseni mukamas rikkoo yhteisönormeja. Postaukseni mukamas rikkoo yhteisönormeja, vaikka siinä olisi vain hymiö, kirjain "A" tai mitä tahansa muuta. Myös jokainen tykkäykseni rikkoo yhteisönormeja, enkä voi tykätä mistään. Niin ikään jokainen yksityisviestini rikkoo yhteisönormeja, enkä voi lähettää viestejä enkä vastata niihin.

Yksi olennainen ero aiemmin tapahtuneisiin sensurointeihin on se, että en ole saanut mitään ilmoitusta enkä tukikeskuksen viestiä, jossa olisi väitetty, että olisin nyttemmin rikkonut yhteisönormeja, eli että jokin aiempi kirjoitukseni olisi sen vuoksi esimerkiksi poistettu tms. Mitään ilmoitusta mistään rikkomuksista ei ole tullut missään vaiheessa, eikä mitään rikkomusta ole esittää koko tämän profiilini käyttöajalta.

Toinen olennainen ero on, että esto tulee jo heti kun koetan kirjoittaa jotain, eli siis ikäänkuin nyt julkaisemassani viestissä olisi jotain yhteisönormeja rikkovaa, jonka Facebookin tekoäly nappaisi kiinni tms.. Kukaan ei ole voinut ko. viestiä edes ilmiantaa mihinkään, koska sitä ei ole edes koskaan yleisön ilmoilla päätynyt.

Kannattaa muistaa, että jos minut olisi laitettu normaaliin "bänniin", niin silloin, kun koetan julkaista, tulisi ilmoitus siitä, että bänni on voimassa siihen ja siihen asti ja sinä aikana en voi postata mitään. Nythän näin ei ole. Ei ole mitään ilmoitusta voimassaolevasta bännistä, eikä siitä, että se joskus loppuisi, eikä siitä, mistä moinen bänni olisi alunperin edes peräisin.

Tämä alkoi 24.10. ja loppui 27.10, mutta alkoi uudelleen 29.10. ja jatkuu yhä, ks. alla olevat kuvankaappaukset.

Surkuhupaisinta tässä on, etten todellakaan käytä Facebookkia mihinkään muuhun, kuin CFS/ME/SEID-vertaistukiryhmän ylläpitoon. Kyseistä ylläpitoa varten minulla on sitten toki erilaisia varaprofiileita olemassa, joita käyttelen VPN-yhteyksien läpi jne. joita ei voi minuun yhdistää mitenkään itse Facebookkikaan. Näin ollen tämä shadowbänni ei siis käytännössä edes estä minulta yhtään mitään. Ainoastaan sen, etten voi pitää omaa naamaani tuolla ja omalla naamallani toimia tuossa perustamassani, Suomen suurimmassa CFS/ME/SEID-tukiryhmässä.

Mitään syytä käyttää Facebookkia ei minulla olisikaan, jollei olisi tuota tukiryhmää. Ihmiset ovat vain valitettavan takertuneita Facebookkiin, eivätkä osaa ja halua käyttää parempia palveluita erilaisten yhteisöjen toimittamiseksi. Toki, etenkin kun kyseessä ovat vakavasti sairaat ihmiset, se on ihan ymmärrettävääkin, ettei jaksa hakea muualta parempia palveluita kuin Facebook. Säälittää vaan tämä tilanne heidän osaltaan, parempi olisi toimia omalla naamalla jne. siellä, CFS/ME/SEID-potilaat kun ovat Suomessa pahasti heitteillä jo muutenkin.

Toivottavasti joku Facebookin suomalainen moderaattori, joka on tämän tempauksen takana, saa nyt hyvät naurut ja mielihyvät siitä, että vaikeuttaa vakavasti sairaiden ihmisten vertaistukiryhmän toimintaa omalla henkilökohtaisella vittuilullaan. Tavallaan tuossa kulminoituukin juuri näiden suvakkien ajatusmaailma ja käsitys sananvapaudesta: Pääasia on, että eri mieltä olevat vaiennetaan ja heiltä evätään kaikki muiden käyttämät palvelut, seurauksilla, yhdenvertaisuudessa jne. ei ole mitään väliä. Sitten samat suvakit itse itkevät, jos heitä sensuroidaan joissain, aika jännää, että suvakki, joka ei kannata sananvapautta rutisee, kun hänenkään sananvapauttaan ei kannateta. :p

 

PS. Idiooteille tiedoksi noin tuhannennen kerran:
Facebook ei ole yksityishenkilö, eikä Facebook ole kenenkään yksittäisen ihmisen yksityistä omaisuutta, vaan se on julkisyhteisöllinen palvelu, jolla on sitä kautta tiettyjä velvoitteita ihmisiä ja asiakkaitaankin kohtaan, tämä on jo teidän suuresti kunnioittamien oikeusistuintenkin taholta lukuisia kertoja varmistettu asia. On siis täysin eri asia puhua siitä, että yksityishenkilö ei omassa tilassaan (esim. kotonaan, nettisivullaan, tms.) halua kuunnella jonkun ääliön ulinaa...jos olet eri mieltä, kerro missä asut niin tulen kyllä kotiisi paasaamaan sinulle 24/7.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti