9. heinäkuuta 2014

Kanteluni eduskunnan oikeusasiamiehelle poliisin harjoittamasta ajojahdista minua kohtaan

Kerroin aikaisemmin blogissani, että olen saamassa todennäköisesti uuden kiihotustuomion, koska jaoin linkkiä kiihottavaan kirjoitukseeni netissä. Koska uuden tuomion saaminen linkin jakamisesta vanhaan kirjoitukseen (tai ylipäätään mihinkään) on täysin absurdia totalitarismia, kehoitin muitakin ihmisiä jakamaan ko. linkkiä netissä, jotta saamme ilmeisen toimettomalle ja liioissa määrärahoissa lilluvalle poliisikoneistolle lisää hommia tehtäväkseen. 48 muuta ihmistä jakoikin ko. linkit ja teki siis de facto saman kuin minä, eräässä mielessä jopa pahemmin kuin minä, koska he jakoivat nuo linkit tietoisina siitä, ettei niitä selvästikään saa jakaa.

Poliisi ei ole kuitenkaan ottanut kuuleviin korviinsa tuota 48 muun henkilön suorittamaa "kiihottamista kansanryhmää vastaan". Poliisi ei ole tutkimassa niitä, poliisi ei ole kirjannut niistä rikosilmoituksia, eikä poliisi ole kuulustelemassa ketään rikoksesta epäiltynä (tai muutenkaan) niihin liittyen. Ei, vaikka lähetin kaikille asiaa tutkiville poliiseille kuvankaappaukset ko. linkkien jaoista ja ko. henkilöiden nimistä ja yhteystiedoista ja nimenomaisesti kehoitin poliiseja tutkimaan, onko kyseessä nyt rikos kun kerran minunkin kohdallani poliisin mielestä on.

Tämä ei kuitenkaan saanut vielä minulta ns. pinnaa palamaan, vaan oli vain jälleen muistutus minulle siitä, jonka jo tiedänkin: Suomi ei ole oikeusvaltio ja poliisiin ei voi luottaa. Poliisi on Suomessa lauma virkapukuun sonnustautuneita mafian kätyreitä, jotka ovat aivan yhtä valmiita viemään minut, sinut tai kenet tahansa vaikka hiekkakuopan reunalle ammuttavaksi jos "laki ja määräykset sitä edellyttäisivät".

Minun pinnani paloi, kun minut kutsuttiin poliisikuulusteluihin. Soitin kuulustelua edeltävänä päivänä ja ilmoitin asiallisesti poliisille, että en aio tulla poliisikuulusteluihin, koska poliisi ei kerran ketään muutakaan kuulustele asian tiimoilta kuin minua. Poliisi selitteli vähän jotain ja ilmoitti sitten, että minut tullaan hakemaan kuulusteluihin (kotoa) tai minusta laitetaan etsintäkuulutus.

Hakemaan väkisin kotoa poliisikuulusteluun?!? Etsintäkuulutus?!? Minkä vuoksi? Koska en ole suostunut saapumaan poliisikuulusteluihin linkin jakamisesta netissä! Linkin, jonka jakamisesta ei ole muille sitä jakaneille tulossa mitään seuraamuksia, ei tutkintaa, ei epäilyä, ei kuulustelua, ei mitään! Miksi helvetissä minun pitäisi alistua moiseen epätasa-arvoiseen kohteluun?!? Miksei poliisi kohtele ihmisiä tasavertaisina? Miksi minun tekemäni asia on rikos, mutta muiden tekemänä se ei ole edes tutkinnan arvoinen asia?!?

Alla kanteluni eduskunnan oikeusasiamiehelle:

1. Viranomainen, virkamies tai muu julkista tehtävää hoitava taho, jonka toimintaa arvostelette.
Vanhempi konstaapeli Jarno Saarinen (Helsingin poliisilaitos), ylikonstaapeli Matti Keskitalo (Lounais-Suomen poliisilaitos) ja vanhempi konstaapeli Kimmo Hiltula (Rauman poliisilaitos).

2. Jos kantelu koskee viranomaisen menettelyä, jota pidätte lainvastaisena, selostakaa tarkemmin
Vanhempi konstaapeli Jarno Saarinen Helsingin poliisilaitokselta on kirjannut minusta  rikosilmoituksen 31.3.2014. Tutkinta on siirtynyt (minun osaltani?) Lounais-Suomen  poliisilaitokselle ja ylikonstaapeli Matti Keskitalon hoidettavaksi. Asiaa hoitaa täällä Raumalla (pyyntö saapua poliisikuulusteluihin) Rauman poliisilaitoksen vanhempi konstaapeli Kimmo Hiltula.

Poliisi tutkii ja epäilee minua minua rikoksesta (kiihottaminen kansanryhmää vastaan) Facebookissa jakamani nettilinkin vuoksi. Minut on asiasta jo pyydetty poliisikuulusteluihinkin. Kuitenkaan poliisi ei millään muotoa tutki, epäile, eikä pyri kuulustelemaan niitä vähintään 48 muuta ihmistä, jotka myös ovat kyseisen linkin netissä jakaneet. Olen näiden muiden henkilöiden tiedot sekä kuvankaappaukset heidän jakamistaan linkeistä lähettänyt sekä Saariselle että Keskitalolle ja vaatinut heitä ryhtymään vastaaviin toimiin myös näitä muita henkilöitä kohtaan, mutta he eivät ole näin tehneet.

3. Miksi menettely tai päätös on mielestänne lainvastainen?
Suomen perustuslaki, 2.luku 6§
Valtion virkamieslaki, 4.luku 11§ ja 14§
Poliisilaki, 1.luku 2§, 3§, 6§ ja 9§

Kansalaisia tulee kohdella yhdenvertaisesti lain edessä. Ei voi olla mahdollista, että minua tutkitaan ja epäillään rikoksesta, sekä kutsutaan poliisikuulusteluihin, minun jaettuani nettilinkin, kun samalla 48 muuta ihmistä on todistettavasti jakanut saman nettilinkin samassa tarkoitusperässä samalla nettifoorumilla (Facebook, osa toki jakoi myös netissä avoimestikin), eikä heitä tutkita eikä epäillä mistään rikoksesta.

Mikäli poliisiviranomainen katsoo, ettei tapauksessa ole syytä epäillä rikosta tai teko on niin vähäinen, ettei tutkintaa siitä tarvitse jatkaa, on saman johtopäätöksen koskettava KAIKKIA kyseisen nettilinkin jakaneita tahoja, eli myös minua.

Mikäli poliisiviranomainen katsoo, että tapauksessa on syytä epäillä rikosta, eli rikosilmoitus tulee tehdä ja tutkintaa tehdä sekä kuulustella epäiltyjä, on saman johtopäätöksen koskettava KAIKKIA kyseisen nettilinkin jakaneita, eikä vain minua.

4. Oletteko kannellut tai valittanut asiasta jo muulle viranomaiselle?
Kaikille em. henkilöille Facebookin ja sähköpostin välityksellä. Em. henkilöt ovat kieltäytyneet kommentoimasta asiaa ja sitä, miksi muita ei asian tiimoilta tutkita ja miksi heistä ei ole tehty rikosilmoitusta.

Odotan mielenkiinnolla, mitä seuraa. Niin tai näin, kyseessä on jo nyt win-win tilanne minulle ja tappiotilanne poliisille. Faktat ovat pöydässä, reaktiot nähty, sotkun selvittelyä ja selittelyä ja siitä seuraavaa huumoria odotellaan vielä.

16 kommenttia:

 1. Eduskunnan oikeusasiamiehen nimi pitäisi muuttaa osuvammaksi, eli Eduskunnan Asiamieheksi. Sehän se on.

  VastaaPoista
 2. Olen juuri menossa suureen kauppakeskukseen.

  Puen päälle huomiota herättävän T-paidan jossa on linkki http://waa.ai/1984

  "Noin 20 Afrikasta ja Lähi-idästä peräisin olevaa muslimipakolaista ahdisteli lapsia kylpylässä Ruotsissa. Lauma raiskasi ainakin 11-vuotiaan tytön, sekä repi mm. uimapukuja pois muiltakin tuonikäisiltä tytöiltä.

  Lauma ahdisti osan tytöistä
  luolaan ja teki heille seksuaalista väkivaltaa. Osa paikalla olleista pojista yritti suojella tyttöjä, mutta eivät tietenkään voineet mitään moiselle laumalle aikuisia miehiä.

  Sokerina pohjalla on, että poliisi ei pidättänyt ketään tapahtuman johdosta!"

  VastaaPoista
 3. Hehehhehee... Voi jollakin mennä kahvi väärään kurkkuun...

  VastaaPoista
 4. Esitutkintalain 6 luvun 2 §:n mukaan jos esitutkintaan kutsuttu jättää ilman hyväksyttävää syytä kutsun noudattamatta, hänet voidaan noutaa sinne.

  Nyt Markus vauhdilla sinne kuulusteluihin ja kantamaan vastuu teoistaan! Aikuisen miehen, vaikka kuinka "libertaari" olisikin, pitäisi ymmärtää rikoslain soveltaminen. Se ei ole sinun ja poliisin välinen asia pohtia muiden henkilöiden esitutkintojen aloittamista.

  VastaaPoista
 5. > Nyt Markus vauhdilla sinne
  > kuulusteluihin ja kantamaan
  > vastuu teoistaan!

  Oletko oikeasti noin helvetin tyhmä? Pitääkö kiinalaisen toisinajattelijankin "kantaa vastuu teoistaan" ja kiltisti kumartua hiekkakuopan reunalle teloitusta varten?!?

  > Aikuisen miehen, vaikka
  > kuinka "libertaari" olisikin,
  > pitäisi ymmärtää rikoslain
  > soveltaminen. Se ei ole sinun
  > ja poliisin välinen asia pohtia
  > muiden henkilöiden
  > esitutkintojen aloittamista.

  Tietenkin on minun ja viranomaistenkin asia pohtia, noudatetaanko yhdenvertaisuutta oikeuden edessä vaiko eikö. Siitähän tässä on kysymys. Jos et sattunut blogipostausta jostain syystä lukemaan vaan ainoastaan ajattelit tulla kommenttiosastoon trollaamaan.

  VastaaPoista
 6. Kuulostaapa hassulta, kun muita ihmisiä netissä haukkuva suomalainen vertaa itseään teloitusta odottavaan kiinalaiseen toisinajattelijaan. Mitä seuraavaksi, Gandhi ja suolamarssi?

  Ilmeisesti esim. ylinopeuksista ei saisi enää antaa kenellekään sakkoa, koska joku kuitenkin ajaa myös jossain päin ylinopeutta eikä yhdenvertaisuus toteudu. Se, että joku tekee rikoksia, ei kumoa mitenkään omia epäiltyjä rikoksiasi. Tää yhdenvertaisuuteen lain edessä vetoaminen ei oo mikään ihmisoikeuksien ristiretki etkä sää mikään toisinajattelija. Sää oot vaan pelkuri, joka kiukuttelee kuin pikkulapsi, kun viranomainen kertoo tosissaan, että lopeta toi pelleily.

  VastaaPoista

 7. Jos vaan mahdollista, muuta Australiaan ja unohda koko juttu.

  acc

  VastaaPoista
 8. Puupää:
  > Kuulostaapa hassulta, kun muita
  > ihmisiä netissä haukkuva
  > suomalainen vertaa itseään
  > teloitusta odottavaan
  > kiinalaiseen toisinajattelijaan.

  Niin ja vielä hassummalta kuulostaa, että sinusta on ok, että viranomaiset jahtaavat minua nettilinkin kirjoittamisen takia, koska nettilinkki (muka) "Kiihottaa kansanryhmää vastaan"...mutta samalla eivät jahtaa muita jotka ko. teon tekevät.

  > Ilmeisesti esim. ylinopeuksista
  > ei saisi enää antaa kenellekään
  > sakkoa, koska joku kuitenkin
  > ajaa myös jossain päin
  > ylinopeutta eikä yhdenvertaisuus
  > toteudu. Se, että joku tekee
  > rikoksia, ei kumoa mitenkään
  > omia epäiltyjä rikoksiasi.

  Taidat olla pikkuisen yksinkertainen. Kyllä poliisi antaa AINA sakot kun poliisi huomaa, että joku ajaa ylinopeutta. Ei poliisi anna sakkoja vain pärstäkertoimen mukaan ylinopeudesta kiinni jääville, vaan ihan kaikille. Jostain syystä "Kiihottaminen kansanryhmää vastaan" tutkimuksia ja tuomioita kuitenkin annetaan vain pärstäkertoimen mukaan, eikä kaikille kiinnijääneille.

  > Tää yhdenvertaisuuteen lain
  > edessä vetoaminen ei oo mikään
  > ihmisoikeuksien ristiretki

  No kyllä se kuule on.

  > Sää oot vaan pelkuri,

  Minä kirjoitan omalla nimelläni tekstejä, joista joudun viranomaisten vainon kohteeksi. Sinä haukut minua pelkuriksi nimimerkin takaa omassa blogissani. Kumpikohan meistä on se pelkuri?

  VastaaPoista
 9. > Anonyymi sanoi...
  > Jos vaan mahdollista, muuta
  > Australiaan ja unohda koko juttu.

  Näin tekisinkin, jollei minulla olisi kahta lasta täällä Suomessa. Tai no en Australiaan, sielläkin tämä touhu on samanlaista, mutta esimerkiksi Viro, USA, Kanada tai Israel voisivat olla hyviä vaihtoehtoja.

  VastaaPoista
 10. Kirjoituksesi on kopitoitu tuonne: pastebin.com/v6GCqAtT

  VastaaPoista
 11. Markus raapusteli:
  "Niin ja vielä hassummalta kuulostaa, että sinusta on ok, että viranomaiset jahtaavat minua nettilinkin kirjoittamisen takia, koska nettilinkki (muka) "Kiihottaa kansanryhmää vastaan"...mutta samalla eivät jahtaa muita jotka ko. teon tekevät."

  Olet tuomion saanut kirjoituksistasi. siis lainvoimaisen tuomion.

  Et tuomion käytäntöönpanoa ole kuitenkaan noudattanut kuin tietääkseni maksujen osalta.
  Ymmärrän hyvin että lainvalvojat ovat sinut ottaneet valvontaan...
  Varsinkin kun yllytät muita tekemään myös rikoksen/rikkomuksen josta itse ole saanut jo tuomion.
  Rikokseen yllyttäminen on katsottu usein olevan jopa yhtä vakava rikos kuin itse teko.

  Ja mitä tulee linkin jakamiseen.
  On useita tuomioita korkeimmastakin oikeusasteesta, jossa pelkän linkin jakaminen on katsottu olevan rikos. Tuomio on annettu nimikkeellä rikokseen yllyttäminen. Lieventävinä asioina on voitu katsoa mm. onko teko ollut tietoista vai tietämättömyyttä.

  Se että yrität rimpuloida lakeja vastaan on aivan käsittämätöntä.
  Se että tekosi ei ehkä moraalisesti ole väärin.
  Lakeja pitäisi muuttaa jos oikeutta haluat teoillesi. Turha siitä on syyttää työtätekeviä lainvalvojia, joiden on noudatettava voimassaolevia lakeja.

  Erona muihin näen sen, että sinä yllytät muita jakamaan linkkiä omille sivuillesi tekstiin, josta olet tuomion saanut ja jaat itsekin linkkiä.

  Muut vain jakavat linkkiä.

  Ehkä siksi vain sinä olet nyt lainvalvojien silmätikkuna.

  VastaaPoista
 12. > Ymmärrän hyvin että
  > lainvalvojat ovat sinut
  > ottaneet valvontaan...

  Se on lakien ja asetusten vastaista. Viranomaisten tulee toimia puolueettomasti.

  > Varsinkin kun yllytät muita
  > tekemään myös
  > rikoksen/rikkomuksen josta itse
  > ole saanut jo tuomion.
  > Rikokseen yllyttäminen on
  > katsottu usein olevan jopa yhtä
  > vakava rikos kuin itse teko.

  Siis minä EN OLE yllyttänyt ketään jakamaan linkkiä ENNEN KUIN viranomaiset alkoivat minua vainoamaan sen linkin jakamisesta!!! Se on seuraus, ei syy.

  > Se että yrität rimpuloida
  > lakeja vastaan on aivan
  > käsittämätöntä.

  Ihmisten perusoikeuksia rikkovia lakeja vastaan PITÄÄ rimpuloida, niitä ei pidä missään nimessä hyväksyä.

  > Lakeja pitäisi muuttaa jos
  > oikeutta haluat teoillesi.

  Samaa varmaan sanoivat juutalaiset 30-luvun Saksassakin. Eiei, ei saa vastustaa, ei saa rimpuloida, ei saa tehdä hallaa viranomaisille, pitää pyrkiä muuttamaan näitä lakeja vaan...juujuu...

  > Turha siitä on syyttää
  > työtätekeviä lainvalvojia,
  > joiden on noudatettava
  > voimassaolevia lakeja.

  Et nähtävästi ole lukenut yhtään mitään mitä olen kirjoittanut. Et yhtään. Viranomaisethan NIMENOMAAN EIVÄT NOUDATA VOIMASSAOLEVIA LAKEJA, kun eivät ota tutkintaan kaikkia tapauksia, joissa ko. linkkiä on jaettu.

  > Erona muihin näen sen, että
  > sinä yllytät muita jakamaan
  > linkkiä omille sivuillesi
  > tekstiin, josta olet tuomion
  > saanut ja jaat itsekin linkkiä.
  > Muut vain jakavat linkkiä.
  > Ehkä siksi vain sinä olet nyt
  > lainvalvojien silmätikkuna.

  Hei idiootti, tämä tapahtui SEN JÄLKEEN kun minä jo olin poliisien vainon kohteena linkin jakamisesta. Ei ennen. Minä kehoitin jengiä jakamaan tuota linkkiä VASTA SEN JÄLKEEN kun minä jouduin siitä poliisien hampaisiin. Miten näin yksinkertaisen asian tajuaminen voi olla noin vaikeaa?

  VastaaPoista
 13. Kyseisen linkin teksti löytyy nyt myös tuolta: http://pastebin.com/v6GCqAtT

  VastaaPoista
 14. Niin sinua siis epäillään kiihotuksesta kansanryhmää kohtaa, jonka jälkeen olet päättänyt yllyttää muita tekemään saman teon. Mielestäni tällöin täyttyy yllytyksen kriteerit. Yrität siis itse päästä kuin koira veräjästä vetoamalla siihen että muut ovat tehneet saman. Toki sen jälkeen kun sinä epäillyksin nimeämisen jälkeen heidät siihen linkin jakamiseen yllytit.

  Kerro Markus minulle miten se ei ole yllytystä jos tiedät jonkun olevan laitonta ja silti kehotat ihmisiä niin tekemään?

  Palaan tässä edellä kirjoittamaani asiaan. Yrität siis ratsastaa vapaana auringonlaskuun perusteenasi vain se että sinun rikosepäilyn aloittamisen jälkeen kehoitit muita tekemään saman rikoksen? Miten te siis olette samalla viivalla asiassa?

  Israel sopisi varmaankin sinun asuinmaaksesi, koska kyseinen valtio tekee niin kuin itse haluaa ja jos joku arvostelee heidän toimintaa on automaattisesti antisemitisti. Laista ei tarvitse välittää.

  VastaaPoista
 15. > Niin sinua siis epäillään
  > kiihotuksesta kansanryhmää
  > kohtaa, jonka jälkeen olet
  > päättänyt yllyttää muita
  > tekemään saman teon. Mielestäni
  > tällöin täyttyy yllytyksen
  > kriteerit.

  Vain, mikäli viranomaiset katsovat ko. linkin jakamisen olevan rikos. Mitä se ilmeisesti ei ole, koska 46 muuta ihmistä ei siitä epäillä rikoksesta. Mutta mene toki tekemään tutkintapyyntö poliisille yllyttämisestäni jos se sinua lohduttaa.

  > Yrität siis itse päästä kuin
  > koira veräjästä vetoamalla
  > siihen että muut ovat tehneet
  > saman.

  "Kuin koira veräjästä" - vittu oletko aivan idiootti? Joko se on rikos tai se ei ole, minulle kelpaa ihan kumpi tahansa vaihtoehto, evvk, MUTTA, MUTTA, oletan ja vaadin, että SAMA KOSKEE MYÖS MUITA ko. LINKIN JAKANEITA!

  > Kerro Markus minulle miten se
  > ei ole yllytystä jos tiedät
  > jonkun olevan laitonta ja silti
  > kehotat ihmisiä niin tekemään?

  Ei ole olemassa mitään oikeuden tuomiota siitä, että ko. linkin jakaminen olisi rikos. Syytön, kunnes toisin todetaan, lienee oikeusvaltioperiaate vai etkö sitä tiedä? Sen jälkeen, kun ko. linkin jakaminen on rikolliseksi todettu oikeusistuimen toimesta, sen jakamiseen yllättäminen voi olla rikos, ei ennen. Toki voidaan loputtomasti vääntää tulkintaa siitä, pitäisikö olettaa tietävän, että se on rikos tai ei, mutta se sama pätee sitten edelleenkin myös niihin linkin jakaneisiinkin.

  > Yrität siis ratsastaa vapaana
  > auringonlaskuun perusteenasi
  > vain se että sinun rikosepäilyn
  > aloittamisen jälkeen kehoitit
  > muita tekemään saman rikoksen?

  Öööh. En. Oletko aivan saatanan tyhmä? Toistan:"Joko se on rikos tai se ei ole, minulle kelpaa ihan kumpi tahansa vaihtoehto, evvk, MUTTA, MUTTA, oletan ja vaadin, että SAMA KOSKEE MYÖS MUITA ko. LINKIN JAKANEITA!"

  > Miten te siis olette samalla
  > viivalla asiassa?

  Kaikki olemme jakaneet ko. linkin, siksi.

  > Israel sopisi varmaankin sinun
  > asuinmaaksesi, koska kyseinen
  > valtio tekee niin kuin itse
  > haluaa ja jos joku arvostelee
  > heidän toimintaa on
  > automaattisesti antisemitisti.
  > Laista ei tarvitse välittää.

  Miten Israel nyt tähän liittyy? Ei mitenkään. Oletko ihan sekaisin?

  VastaaPoista
 16. Kysyin sairaanhoitaja-poliisilta, joka kuljettaa juoppoja Raumalle säilöön. Kun sinulla on rauman poliisien kanssa ollut ongelmia. Hän sanoi, että sellaisia ne poliisit siellä raumalla on. Hän totesi vian olevan rauman poliiseissa.

  VastaaPoista