15. maaliskuuta 2012

Haitallisten vieraslajien torjunnasta

Silmiini sattui tämmöinen iloinen ja kauan otettu uutinen Suomi.fi-portaalissa:

"...Hallitus on hyväksynyt periaatepäätöksen haitallisten vieraslajien torjuntaa koskevasta kansallisesta vieraslajistrategiasta, maa- ja metsätalousministeriö tiedottaa. Strategian kantavana ajatuksena on ehkäistä haitallisten vieraslajien aiheuttamia haittoja ja riskejä Suomen luonnolle, luonnonvarojen kestävälle hyödyntämiselle, elinkeinoille sekä yhteiskunnan ja ihmisten hyvinvoinnille. Tavoitteena on, että Suomessa jo esiintyvät vieraslajit ja niiden aiheuttamat haitat tunnistetaan ja uusien haitallisten vieraslajien saapuminen maahan estetään ja torjuntatoimet toteutetaan kattavasti. Vieraslajit ovat ihmisen mukana uusiin paikkoihin levinneitä eliölajeja..."


On ilahduttavaa huomata, että ilmeisesti Suomen hallitus on vihdoinkin siis päättänyt ryhtyä selvittämään Suomeen suuntautuneen kansainvaelluksen, ns. turvapaikkaturismin haittoja ja vaikutuksia Suomen luontoon, luonnonvarojen käyttöön, elinkeinoon ja yhteiskunnan ja ihmisten hyvinvoinnille. Koska hallitus on myöskin ko. periaatepäätöksessään linjannut, että haitallisten vieraslajien maahantulo aiotaan jatkossa pyrkiä estämään ja torjuntatoimet aloitetaan kattavasti, odotettavissa siis on, että mm. somalien, kurdien, irakilaisten, albaanien ja ylipäätään muslimien laajamittainen maahantulo aiotaan jatkossa estää kokonaan.

Jo on vihdoin ja viimein aikakin nostaa kissa pöydälle ja ryhtyä puhumaan asioista asioina sievistelyn ja nuoleskelun ja hyssyttelyn sijaan! Haitallisten vieraslajien pääsyn estäminen Suomeen on projekti, jossa on jo pahasti epäonnistuttu, mutta ehkä syntyneet vahingot on vielä mahdollista korjata ja karkoittaa tänne jo sitkeästi pesiytyneet vieraslajit kokonaan täältä pois. Pidetään Suomen luonto suomalaisena ja Suomen luontoon kuulumattomat ja haitalliset eliöt poissa täältä! Hienoa, tekeehän se hallitus jotain sentään oikein!

Vai hetkonen, koskeeko tämmöinen haitallisten eliölajien torjunta vain eläimiä, eikä lainkaan ihmisiä? Jos näin on, niin miksi ihmeessä haitallisia ihmisiä voidaan ottaa maahan, mutta haitallisia eläimiä ei voida? Niin ja voidaanko edes jotain eläimiä pitää haitallisina, eivätkö vierasperäiset yksilöt vain "rikastuta" Suomen luontoa ja kulttuuria, sekä ole "tarpeellisia" "kultamunia", jotka auttavat rakentamaan ympäröivää yhteiskuntaa ja hyvinvointia? Vai miten se meneekään? Osaisiko joku selittää, kun itse en ole tarpeeksi hullu moista epäloogisuutta ymmärtämään?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti