7. elokuuta 2011

Gestapo kyttää foorumeilla

Suomalaisten nuivistien eräänlaisena nettikeskuksena toimineella Hommafoorumilla(kin) on alkanut pyöriä poliisi. Samainen poliisi pyörii myöskin irc-galleriassa, pitää blogia ja on muiden poliisien kanssa osa virtuaalista lähipoliisiryhmää (nettipoliiseja). Kun nyt vielä muistetaan, että Suomessa on jo käytössä poliisin nettivinkki sekä siihen kytkeytyvä Pelastakaa Lapset ry:n Nettivihje-palvelu, voidaankin perustellusti todeta, että poliisi on todellakin läsnä myös internetissä.

Kyseinen poliisi selittää toimintaansa esimerkiksi tässä kirjoituksessa, hyvin samaan tapaan kuin miten poliisin toimintaa foorumeilla on yleisesti ottaenkin selitelty. Siloteltu. Vääristelty siis. Annettu sellainen kuva siis, että poliisi on olemassa siellä auttaakseen ihmisiä heidän itsensä parhaaksi ja jotain pieniä tietoja vaan keräämässä. Todellisuudessa poliisin tehtävä ei ole ensijaisesti auttaa ihmisiä, vaan etsiä ja saada tuomittavaksi rikollisia kaikkia mahdollisia keinoja käyttäen. Tämä tuntuu lapsellisesti ajattelevilta ihmisiltä aina unohtuvan.

Mikä ihmeen hinku poliisilla on olla netissä keskustelupalstoilla ja yhteisöpalveluissa norkoilemassa, ellei se liity tarkoitukseen saada rikollisia kiinni? Minun on vaikea uskoa, että mitään. Kyllä ihmiset osaavat oikeista rikoksista ilmoittaa oikeille poliiseille muutenkin, ei siihen mitään netin paniikkinappulaa tai netti-SS:ää tarvita. Todellinen syy lienee se, että viranomaisten mahdollisuudet saada ihmisiä kiinni "vihakirjoituksista" kasvaa merkittävästi, kun viranomaiset itse viettävät aikaansa tutkimalla keskustelupalstoja ja foorumeita, joissa moista toisinajattelua uskalletaan harrastaa. Kertomalla julkisesti, että he ovat palstoilla, he voivat luoda peloitevaikutusta ja näyttää, että ajatusrikoksia valvotaan Suomessakin. Isoveli valvoo, pidä varasi!

Alla muutamia otteita ko. poliisin kirjoituksesta Hommafoorumille:

"Olin yhteydessä tällä keskustelufoorumilla ”suurta suosiota” nauttivaan Valtakunnansyyttäjänviraston Mika Illmaniin."

Tämä kertoo jo olennaisen. Mitään hyvää ei voi olla tiedossa, kun Mika Illman (ks. Illmanismi) on sekaantunut asiaan. Illmanin mukaan esimerkiksi kaikenlainen arvostelu on sallittua, kunhan sitä ei lausuta ääneen jne.

"Yhteinen näkemyksemme on, että etenkin kiihottaminen kansanryhmää vastaan -rikosnimike vaatii tarkempaa ohjeistusta."

Aijaa. Illmanin ja Suomen oikeusjärjestelmän mielestä mikä tahansa "toiseuteen" liittyvä arvostelu on kiihottamista kansanryhmää kohtaan. Ilmeisesti Illman & kumppanit haluavat siis ilmeisesti ohjeistaa ihmisiä tuosta asiasta tarkemmin, jottei kenellekkään synny sellaista vaikutelmaa, että Suomessa olisi sananvapaus.

"Mitä saa kirjoittaa ja kuinka ulottuva on ylläpitäjän vastuu julkaisuista? Mitä jos esimerkiksi blogaukseen liitetyssä linkissä on rikollista materiaalia? Miten ylläpitäjän on tultava tietoiseksi lakia rikkovasta viestistä ja kuinka nopeasti se pitää poistaa?"

Poliisi hienovaraisesti vihjaa, että Hommafooruminkin ylläpitäjälläkin on "vastuu" siitä, mitä joku sen anonyymeistäkin jäsenistä sinne kirjoittaa tai linkittää. Kannattaa muistaa, että esimerkiksi kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan voi saada jopa kaksi vuotta vankeutta, eli se on rikos, josta epäiltyä voidaan mm. salakuunnella ja jonka teletunnistetietoja operaattorien ja ylläpitäjien pitää poliisille poliisin pyynnöstä antaa.

Syksyn aikana koostan viestiketjuun liittyen muistion, jonka tiimoilta virtuaalinen lähipoliisiryhmä käy vierailulla valtakunnansyyttäjänvirastossa.

"Joo, siis tämän ja tämän tyypin tiedot meidän kannattaa hankkia ja pistää tutkinta + syyte + tuomio menemään tästä kirjoituksesta täällä keskustelupalstalla. Niin juu ja tuosta olisi hyvä muuten kanssa rangaista, mitä tuo sanoi tuolla, eiks jee, ohjeistetaan silleen jatkossa."

Isoveljelle on vain tulossa kiire toisinajattelijoiden vainoamisen kanssa, koska mokusetuksen totuus on alkanut paljastua suomalaisille ja kansalaiset ovat alkaneet äänestää väärin. Suomalaisille on ilmeisesti syntynyt sellainen illuusio, että he saavat ilmaista ulkomaalaisvihamielisyytensä vaaleissa esimerkiksi perussuomalaisia äänestämällä. Sehän on pelottavaa se.

2 kommenttia:

  1. Veikkaan että "Suppo" seuraa tätäkin blogia ahkerasti :)

    VastaaPoista
  2. Ihmettelin jo puhelimen salausjuttua lukiessa, että jos jollain on niin salaista puhuttavaa toiselle että sen takia kannattaa hankkia Cryptophonet tai anonyymit prepaidit molempiin päihin, niin sillä kaverilla on makuuhuoneessaan syntymässä lannoitepommi tai sarjakuvakriittinen aktio. Jos jotkut näistä ohjeista kiittävät niin he, minä en kiitä tuollaisten tahojen neuvojaa.

    Ja tottakai Supo on kytiksellä kaikkialla missä voi vastaavaa toimintaa ajatella syntyvän. Sinusta se on huono asia, mutta turha sitten itkeä jälkeenpäin että paska valtio kun ei pitänyt silmiä auki ja suojellut meitä. Voisit jo luopua siitä lähtökohdastasi, että inhokkiesi tarkkailu on aiheellista suojelua ja hyviksiesi tarkkailu on gestapomeininkiä.

    VastaaPoista