31. tammikuuta 2015

Viskipuolue on ainoa selkopäinen puolue

Holhoukseen ja hyysäämiseen kyllästynyt Viskipuolue on julkistanut alustavan vaaliohjelmansa. Ja se vaikuttaa todella hyvältä. Juuri näin. Toivottavasti menevät ehdolle vaaleissa oikeasti ja saadaan kannatusta näin tervehenkiselle taholle.

Laitettu blogitekstiin asiaankuuluva viskiä mainostava kuva sekä "tarpeeton asekuva" ihan vaan koska fuck you kukkahattutädit.Viskipuolueen vaaliohjelma 31.1.2015

Järjetön sääntely saatava kuriin - Esimerkkejä 
Kaikkien yritysten aukioloajat on vapautettava. Alkon ja RAY:n monopolit on purettava. Anniskelualueet, alkoholijuomien mainoskielto ja rahastusluontoiset lupakäytännöt lakkautettava. Rahankeräyksen järjestämisen tulee olla sallittua mihin tahansa lailliseen tarkoitukseen ilmoitusluontoisesti. Elintarvikehuoneistojen älyttömiä vaatimuksia kevennettävä huomattavasti. Esteettömyysvaatimuksia ja muuta rakentamiseen liittyvää sääntelyä vähennettävä merkittävästi.

Suomessa on siirryttävä suunnitelmataloudesta markkinatalouteen
Elinkeinonharjoittamisen luvanvaraisuutta vähennettävä merkittävästi. Elintarvikekioskin, kaupan, ravintolan, kuljetusyrityksen, taksiyrityksen ja apteekin perustamisen tulee olla pätevältä ihmiseltä ilmoitusluontoinen, eikä virkamiehen harkinnan alainen asia. 

Sosiaaliturvareformi on välttämätön
Suomen sosiaaliturva pitää välittömästi ulottaa yhdenvertaisesti myös pätkätyöläisiin ja yrittäjiin. Kannustinloukut on purettava joko perustulolla, perustilillä tai nykyjärjestelmää parantamalla esimerkiksi kehittämällä tulon suojaosaa. Työttömien asemaa tulee parantaa byrokratiaa yksinkertaistamalla ja karenssiajat poistamalla. Järkevä sosiaaliturva parantaa palkansaajan asemaa työmarkkinoilla merkittävästi. 

Kokonaisveroastetta on kevennettävä
Suomen korkeaa kokonaisveroastetta on kevennettävä laskemalla työn ja yrittämisen verotusta. Yrityksen tulosta tulee verottaa vasta, kun sitä nostetaan yrityksestä pois.

Veronleikkaukset rahoitetaan karsimalla perusteettomia etuoikeuksia 
Yritystuet lisäävät byrokratiaa, vääristävät kilpailua eivätkä paranna kannattavien projektien toteuttamismahdollisuuksia. Suorat yritystuet tulee lopettaa. Verovähennyksiä karsitaan poistamalla muun muassa asuntolainojen korkovähennys sekä työmarkkinajärjestöjen jäsenmaksun verovähennyskelpoisuus. Asetetaan eläkekatto. Kiinteistövero tulisi kohdistaa oikeudenmukaisemmin, ja sitoa se maan markkinahintaan.

Työelämään tarvitaan joustoja 
Kukin saa sopia omista työehdoistaan itse valtion asettamien minimiehtojen puitteissa. Työllistämisen ei tule olla työnantajalle kohtuuton riski.

2 kommenttia:

  1. The right of the people to keep and bear arms shall not be
    infringed.

    https://www.youtube.com/watch?v=3vaC6jCIyLo

    VastaaPoista
  2. Tuossa on tosiaan paljon järkeviä ja tavoittelemisen arvoisia asioita. Nimi saisi vaan olla fiksumpi.

    VastaaPoista