16. lokakuuta 2014

Kanteluni oikeuskanslerille Kelan harjoittamasta terrorismin rahoittamisesta

Perussuomalaisten verkkolehti uutisoi mielenkiintoisesta asiasta. Perussuomalaisten kansanedustaja Mika Raatikainen teki kirjallisen kysymyksen yhteiskunnan myöntämistä taloudellisista tuista terroristiryhmissä toimiville henkilöille. Sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty vastasi, että Kela maksaa tukia kyllä näille ihmisille, vaikka he kuuluisivat terroristijärjestöön ja taistelisivat vaikkapa Syyriassa tms. ISISin riveissä.

Teinpä piruuttani asiasta asiasta kantelun oikeuskanslerille. Jään odottamaan mielenkiinnolla, mitä tästä farssista seuraa. Luultavasti ei mitään, mutta on mukavaa nähdä, millä tavoin oikeuskansleri koettaa tästäkin asiasta keplotella itsensä irti ja vakuuttaa, että viranomaiset eivät missään nimessä riko taaskaan lakia. Eihän se ole mahdollista Suomessa. Suomessa viranomainen on aina oikeassa ja kansalainen väärässä. 

KANTELU OIKEUSKANSLERILLE 
Viranomainen ja henkilöt:
Sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty ja Kansaneläkelaitos
Menettelyn tai päätösten yksilöinti:
Kirjallinen kysymys eduskunnassa 716/2014 vp

Asian kuvaus:
Ministeri Laura Räty kertoi Kansaneläkelaitoksen kannan, jonka mukaan terroristitoiminnassa mukana olevalle, esimerkiksi Syyriassa ISIS:n riveissä taistelevalle henkilölle, maksetaan tästä huolimatta Kelan myöntämiä korvauksia ja avustuksia. Käsittääkseni näin tehdessään Kela syyllistyy Suomen rikoslain 34a luvun, 5§ mukaisesti terrorismin rahoittamiseen. Huomionarvoista on myös ko. lain kohta, jossa todetaan, että "Terrorismin rahoittamisesta tuomitaan myös se, joka suoraan tai välillisesti antaa tai kerää varoja rahoittaakseen tai tietoisena siitä, että niillä rahoitetaan 1 §:ssä tarkoitettuja rikoksia.", sekä kohta, jossa todetaan, että "Yrityskin on rangaistava".
Pyydän, että oikeuskansleri ryhtyy välittömästi kaikkiin tarpeellisiin toimiin asian suhteen, sekä tarvittaessa huolehtii esimerkiksi virkarikossyytteiden nostamisesta niitä tahoja kohtaan, jotka ko. rikokseen ovat mahdollisesti syyllistyneet. Pyydän myös, että oikeuskansleri informoi Kansaneläkelaitosta ja muita asiaan liittyviä tahoja ko. laista ja sen merkityksestä, jotta yhteiskunnan tuet terroristeille saadaan lopetettua mahdollisimman pikaisesti.


PS. Laitanpä tähän vielä asiaan liittyvän kuvan koristeeksi ja muistettavaksi:

5 kommenttia:

 1. Mä epäilen Markus että sua elättävä taho rahoittaa idiotismia. En kuitenkaan jaksa kannella siitä oikeuskanslerille. Miten muuten, kuka sun idiotismias rahoittaa? Oletko töissä vai päivärahoilla?

  VastaaPoista
 2. Eivät välttämättä niin helposti pyristele irti, itse ilmoitin kyseisestä asiasta YK:lle ja vielä huvikseen CIA:lle, eiköhän tuolta jenkkien ja yk:n suunnalta tule jonkin verran poliittista kyselyä että mitähän kerpelettä

  VastaaPoista
 3. Muuttuisiko oikeuskanslerin mieli, jos kertoisit vinkkaavasi FBI:lle Suomen valtion rahoittavat ISIS:ksen toimintaa?

  https://tips.fbi.gov/digitalmedia/ISILtips

  VastaaPoista
 4. Jos oleskelee yli kuukauden ulkomailla, niin kaikki KELA:n etuisuudet katkeavat.

  VastaaPoista
 5. Hei Markus! Kiitoksia blogipostauksista, olen tykännyt lukea kirjoituksiasi.

  Oletko vinkannut tästä myös ulkomaailmaan, siis Suomalian ulkopuolelle?

  Tämä täytyisi saada muun maailman tietoon, tämä järjettömyys.

  Sinulta Markus näkyy tuo tekstin kirjoitus luontuvan erinomaisesti, miten on englanninkielen taitosi?

  Jos laittaisit tästä viestiä erinäisillä USAn viranomaistahoille.
  Lisäksi esim Fox News voisi olla hyvä paikka laittaa uutisvihjettä tästä - se on sen sortin media että rakastaa tällaista skandaalia.

  "Finland - No Jihadist left behind!!!"

  "Returning ISIS terrorists pampered in Finland, on taxpayer's money" etc...

  VastaaPoista