Tein vain pari viikkoa sitten kantelun eduskunnan oikeusasiamiehelle liittyen ns. linkkikiihotusjuttuuni. Tai tarkemmin sanottuna siihen, että ketään muuta linkin jakanutta ei epäillä rikoksesta eikä olla kutsumassa poliisikuulusteluihin kuin minut. Vastaus tuli pikana.
Lyhyesti sanottuna, oikeusasiamies ei tee asialle mitään, koska poliisi (mukamas) "yhä arvioi esitutkintakynnystä" näiden muiden linkkien jakaneiden osalta. Tietenkään oikeusasiamies ei viitsinyt ottaa mitään kantaa siihen, miksi MINUN kohdallani moista "arviointia" ei tarvitse toteuttaa eli miksi minua vastaan juttua voidaan surutta ajaa. Sehän tietenkin oli se olennaisin pointti tuossa kantelussani. Hienosti taas viranomaiset välttävät vastuutaan ja suojelevat toinen toisiaan.
Alla vastaus kokonaisuudessaan:
Taitaakin seuraavaksi olla aika tehdä kantelu poliisihallitukselle siitä, että poliisi kohtelee epätasa-arvoisesti eri ihmisiä, ajaen päätäpahkaa juttua minua vastaan, vaikka ei tee mitään muille saman asian tehneille ihmisille. No, katsotaan, koska sellaisen jaksaisi vittuilumielessä väsätä. Eihän sillä tietenkään mitään vaikutusta yhtään mihinkään ole, koska viranomaiset suojelevat toisiaan ja voivat muutenkin tehdä ihan mitä niitä huvittaa tässä maassa.
Eduskunnan oikeusasiamiehen kanslian vastauksen mukaan oikeusasiamies ei voi vaikuttaa "jossakin viranomaisessa vireillä olevan asian ratkaisuun".
VastaaPoistaKumminkin oikeusasiamiehen sivuilla todetaan "Oikeusasiamiehen merkittävimpiä ratkaisuja ovat ne, jotka johtavat toimenpiteeseen. Niitä ovat virkasyyte, huomautus, käsitys ja esitys."
http://www.oikeusasiamies.fi/Resource.phx/eoa/ratkaisut/esitykset.htx
On vaikea ymmärtää vastausta, jonka mukaan oikeusasiamies ei voisi puuttua johonkin asiaan kesken viranomaisomaiskäsittelyn. Jos viranomaistoiminnassa tapahtuu selkeitä väärinkäytöksiä tai epäillään sellaisia tapahtuvan, niin saamasi kirjeen mukaan oikeusasiamies ei voi puuttua asiaan.
acc
Niin, jos valitat oikeusasiamiehelle, että poliisi kiduttaa sinua poliisivankilassa, oikeusasiamies ei voi puuttua asiaan, koska "juttu on vielä kesken". Samalla logiikalla oikeusasiamies ei voi puuttua asiaan silloinkaan, kun sinulle määrätään kuolemantuomio, koska "juttu on vielä kesken" niin kauan kunnes olet saanut kuulan kalloosi.
VastaaPoistaKyllä tässä tapauksessa oikeusasiamies olisi voinut esittää vaikkapa "käsityksensä" siitä, että tapauksissa on noudatettava yhtenäistä linjaa, koska kyse on samasta teosta. Tällöin poliisin ja syyttäjän olisi sitten ollut pikana päätettävä, luopuvatko minun kiusaamisestani vai ottavatko loputkin 46 ihmistä kiusaamisensa kohteeksi. Jompi-kumpi.
Mutta eihän korppi korpin silmää noki jne.
Nähtävästi linkin ensimmäisellä lähettäjällä on suurempi vastuu kuin sen edelleenjakajilla.
VastaaPoistaLinkit kannattaa nähtävästi tallentaa ensin anonyymipalvelimelle (Mega) ja sieltä linkata edelleen itselleen lähde mainiten.
Loppupäätelmä:
VastaaPoistaSuomen viranomaisiin ei voi luottaa.
> Nähtävästi linkin ensimmäisellä
VastaaPoista> lähettäjällä on suurempi vastuu
> kuin sen edelleenjakajilla.
Eiei, tässä ei ole mitenkään kyse siitä. Minä jaoin sattumalta linkin Facebookissa ja sain siitä paskat niskaani. Tämän jälkeen 46 muuta ihmistä jakoi kyseisen linkin muualla, mutta heille ei tullut siitä mitään paskaa niskaan.
Jos ko. linkin jakaminen on kiihottavaa, se on yhtälailla kiihottavaa 46 muun ihmisen tekemänä kuin minunkin tekemänäni. Näin siis logiikan mukaan. Mutta Suomen "oikeus"laitos tunnetusti ei välitä logiikasta eikä mistään muustakaan mitään.
> Linkit kannattaa nähtävästi
> tallentaa ensin
> anonyymipalvelimelle (Mega)
> ja sieltä linkata edelleen
> itselleen lähde mainiten.
Kysyin Gestapon edustajalta, onko linkin linkkiin viittaminenkin rikos. Oli aika vaisu vastaamaan. Periaatteessa minkämoinen tahansa linkin kertominen tai välittäminen eteenpäin voi olla rikos. Tai sitten ei. Ei näistä ota mitään selkoa. Pärstäkertoimesta ilmeisesti riippuu.
Poliisit 100 - Janssoni 0
VastaaPoista:D:D