16. huhtikuuta 2020

THL pimittää koronatartuntojen määrää

Silmiini sattui ihan sattumalta muuan pikkutieto. Nimittäin THL:n tietojen (kartan) mukaan Raumalla on tällä hetkellä 10 koronavirustapausta. Samaan aikaan kuitenkin Länsi-Suomi osaa kertoa, että Raumalla on näiden 10 laboratoriotestein todetun tartunnan lisäksi 9 tartuntaa, jotka on tehty oireiden perusteella, eli tartuntoja olisikin tosiasiassa 19, eikä THL ilmoittamaa 10. Tämäpä kummaa, mietin minä ja aloin penkomaan vähän lisää, voiko tosiaan olla, että todellisuudessa (vaikeaa) koronavirusta poteekin miltei kaksinkertainen määrä THL:n ilmoittamiin nähden (kevyet tapauksethan eivät edes päädy lääkäriin)?!?

Sitten hoksasin, että THL kertoo itse sivuillaan, että merkitsee koronapotilaiksi vain ne, jotka on kirjattu tartuntatautirekisteriin ("Lähde: THL/tartuntatautirekisteri")...nyt tarkkana ja lukekaas kuin piru raamattua, THL ei siis väitä sivuillaan kertovansa, miten monta koronapotilasta on todettu testeillä tai ilman testejä koronapotilaaksi, vaan ainoastaan, miten monta koronapotilasta on merkitty tartuntatautirekisteriin. Miksi tämä on tärkeää huomata? No, koska THL itse kertoo sivuillaan, että tartuntatautirekisteriin ilmoitetaan vain noin 1/3 havaituista koronaviruspotilaista!!!

Hetkonen, hetkonen, lasketaanpas nyt sitten vähän.

Eli Raumalla on siis tiedossa 19 koronapotilasta, mutta koska koronapotilaaksi lasketaan vain THL:n tartuntatautirekisteriin ilmoitetut tapaukset, eli 1/3, niin todellisuudessa Raumalla onkin koronapotilaita noin 55-60 kappaletta! Kuitenkin THL:n sivuilla kerrotaan, että potilaita olisi vain 10! Aikamoinen ero todellisten tapausten ja THL:n ilmoittamien tapausten välillä, nimittäin kuusinkertainen!

Voimme toki spekuloida ja miettiä, että ehkä noita todellisia tapauksia onkin "vain" se 30 kappaletta oikeasti, mutta vain 10 on ilmoitettu tartuntatautirekisteriin (eli se 1/3) ja siten rekisteröityvät THL:lle koronapotilaina. Tällöin toki pitää sitten miettiä, että mitä kummia ne 9 koronapotilasta sitten ovat ja minne ne rekisteröityvät vaiko eivätkö mihinkään, vai mikä tässä on kuvio. Joka tapauksessa tässäkin tapauksessa on selvää, että ero todellisten ja ilmoitettujen tapausten määrässä on huomattava, nimittäin kolminkertainen!

Voimme jatkaa hieman laskutoimituksia vielä.

Kun THL ilmoittaa nyt koronapotilaita olevan 3237, niin todellisuudessahan niitä on sitten vähintään 10000 ainakin kohtalaisesti oireilevaa (eli se 3/3, ei vain 1/3 jotka on ilmoitettu tartuntatautirekisteriin). Mutta, THL itse kertoo, että sairastuneita voi olla "kymmeniä kertoja enemmän kuin varmistettuja tapauksia", eli kokonaisuutena koronapotilaita voikin olla nyt noin 100000 tai jopa 300000! Toki nyt pitää miettiä, että mitä taas tarkoitetaan "varmistetulla tapauksella", onko se positiivinen koronatesti, vaiko tartuntatautirekisteriin merkittyjen määrä, vaiko positiivinen koronatesti yhdistettynä tartuntatautirekisteriin merkityllä määrällä? Jaa-a.

Kun todelliset luvut eroavat näin massiivisesti THL:n ilmoittamista luvuista ja kaikki tämä on kuitenkin helposti THL:n omia sivuja käyttäen palikkamatikallakin laskettavissa, niin on kyllä pakko kysyä, että MV?!? Luvuissa on 3-100x heitto, riippuen miten asia lasketaan ja mitä uskotaan! Eikä THL "viitsi" mainita asiaa millään muotoa sivuillaan, vaan ainoastaan hokee tuosta tartuntatautirekisterin luvuistaan, tietenkin, koska se on pienin näistä kaikista.

Vielä eräs kummastusta herättävä asia:
Vasta-ainetestien tulokset näyttävät positiivista vasta pari viikkoa sairastumisen alettua (ks. tuo sivu), eli silloin, kun pitäisi jo olla tehohoidossa, jos sinne on päätymässä edes. Tartunnan saaneiden määrä siis de facto kasvoi viikolla 13 kymmenkertaiseksi siitä, mitä se oli viikoilla 11 ja 12 (eli maaliskuun puolessavälissä). Kuitenkaan tämä ei näy missään ilmoitettujen koronatapausten määrässä minkäänmoisena piikkinä. Mikäli nousu on jatkunut samaa tahtia, pitäisi kaikkien suomalaisten olla saanut koronavirus jo viime viikolla. Kuitenkaan merkittävää piikkiä ei sairaalahoitoon päätyneissä näy edes tälläkään viikolla. Viimeistään ensi viikolla pitäisi teho-osastojen täyttyä potilaista, jos ne tulevat koskaan täyttymään. Tai sitten jotain on todella pahasti pielessä näissä testeissä, taudin kestossa, uudelleensairastumisissa tai jossain muussa, esimerkiksi THL:n touhuissa ja "tiedoissa". Matikat eivät vain yksinkertaisesti käy nyt yhteen havaittujen tosiasioiden kanssa. Eivät mitenkään.PS. Itse ennustin yli kaksi viikkoa sitten tartunnan saaneiden määräksi nyt 15.4. noin 12000. Kun virallinen luku on kerran reilu 3000 ja THL itsekin myöntää käyttävänsä tartuntatautirekisterin lukuja ja THL itsekin myöntää, että tartuntatautirekisteriin ilmoitetaan vain noin 1/3 koronapotilaiden kokonaismäärästä, niin ennustukseni osui aika hyvin kohdalleen. Toki ennustin "virallisia" lukuja ja "todellisia", mutta tarkoitin kyllä tuolloin virallisilla luvuilla "todettuja tapauksia" ja "todellisilla luvuilla" kokonaismäärää (johon kuuluvat siis myös oireettomat sairastavat)...en sentään voinut kuvitella, että THL näin massiivisesti peittelisi sairastuneiden määriä virallisissa luvuissaan!

PPS. Alla vielä kuvankaappaukset ihan vaan sen varalle, että jostain "hassusta syystä" ko. artikkelit tms. "katoavat" johonkin.

5 kommenttia:

 1. Joo,itse lopetin näiden tartunnan saaneiden lukumäärien seuraamisen juuri tiedon epämääräisyyden takia. Ehkä tuolle kertoimelle olisi haarukoitavissa jokin kapeampi arvoalue, kuin 10-30 (tai mikä sen nyt onkin), mutta ei ole oikein ollut motivaatiota. Ainoa jämpti luku on menehtyneet, jota voi pähkäillä tarkemmin myös melko luotettavan ikäryhmittäisen jakauman avulla. Toisaalta, eihän sekään ole ihan selvää, ketkä täällä tilastoidaan koronaan menehtyneisiin. Ovatko siinä luvussa kaikki, joilta on ruumiinavauksen yhteydessä löydetty koronavirus, todellisesta kuolinsyystä piittaamatta - ja tehdäänkö kaikille näille tapauksille itse asiassa edes sen kummempaa ruumiinavausta.

  VastaaPoista
 2. Markus lopeta jo, ei koronahysteriaan kukaan järkevä usko. WHO haluaa pakkorokottaa suomaloiset. Ensin luodaan pelko, sitten tarjotaan lääke.

  VastaaPoista
 3. THL kirjaa vain laboratoriossa varmistetut tapaukset. Asia lukee heidän sivuillaankin. Oireiden perusteella ei voi tietää varmaksi.

  VastaaPoista
 4. "Rikospoliisissa työskennelleen naiskonstaapelin unelmien työpaikka muuttui hetkessä ahdistavaksi painajaiseksi."

  "Oikeuden pöytäkirjoista ilmenee, että joukkoon oli haluttu valittavaksi miespuolinen tutkija. Naisen nimitys herätti vastustusta, joka ilmeni monenlaisena työpaikkakiusaamisena."

  "(Ryhmän esimiehenä toiminut rikosylikonstaapeli) ei myöskään tervehtinyt uutta alaistaan, eikä käynyt tämän kanssa minkäänlaisia perehdyttämis- tai juuri muitakaan keskusteluja."

  "Naista ei perehdytetty uusiin tehtäviin. Hänelle ei myöskään osoitettu työpistettä, ja vaatteensakin hän joutui vaihtamaan avokonttorissa."

  "Hän saattoi myös olla useita päiviä yksin toimistolla ilman, että tiesi missä muut olivat tai mitä he tekivät."

  "Ryhmän sisäisestä Whatsapp-ryhmästä tulokkaalle ei kerrottu mitään."

  Sivuhuomautuksena että on lainvastaista käyttää WhatsAppia työasioihin mutta eiväthän poliisit ennenkään ole laista välittäneet.

  "Naiselle ilmaistiin selkeästi, etteivät esimerkiksi kaikki halunneet ajaa hänen kanssaan keikkaa."

  "... rikosylikonstaapeli oli syyllistynyt niihin rikoksiin, joista syyttäjä vaati hänelle rangaistusta. Seuraamuksena oli 30 päiväsakon rangaistus työturvallisuusrikoksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta."

  "Tämän vuoden helmikuussa annettu tuomio on saanut lainvoiman. Tuomiosta huolimatta rikosylikonstaapeli jatkaa yhä virassaan kiusaamiseen syyllistyneen ryhmänsä johtajana. Iltalehden tietojen mukaan häntä ei hyllytetty edes rikostutkinnan ajaksi."

  "– En voi ottaa kantaa yksittäisiin tapauksiin, toteaa Hämeen poliisin päällikkö Ilkka Koskimäki."

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/36ffc6c0-a042-48b5-ab39-d7a2b51341cd

  Sellaista se on poliisissa. Näitä vastaavanlaisia caseja on pilvin pimein. Varmasti hieno työpaikka. Pakotetaan nainen vaihtamaan vaatteet avokonttorissa, ei perehdytystä, psykopaatti esimies lymyilee poliisiaseman autotallissa piilossa, saa jatkaa tuomioista huolimatta jne.

  Sivistysyhteiskunnan turvallisuudesta vastaavat veronmaksajien rahoilla sikailevat poliisit käyttäytyvät naisia kohtaan noin. Todellisia herrasmiehiä. Nämä vieläpä "vähän parempia poliiseja" tutkinnan puolelta.

  Sitten jengi ihmettelee miksei poliisi saa mitään aikaan koronavirusasiassa. Niinpä.

  VastaaPoista
 5. Janssonilla alkaa alahuuli väpättämään kun kaduilla ei olekaan ruumiskasoja ja korona paljastuu lähinnä tavalliseksi lenssuksi jota normaali ihminen ei edes noteeraa. Tähän kaatuu lähinnä perussairaat vanhukset jotka ovat palttiarallaa henkihievereissä muutenkin.

  Suomalainen yhteiskunta teki valtaisan virheen sulkiessaan koulut ja palvelut. Tästä johtunut lama tulee olemaan valtava ja kaikki tämä parin tuhannen vanhuksen kuoleman "estämiseksi" (se olisi tapahtunut muutenkin varmaan n. vuoden sisällä)

  VastaaPoista