5. lokakuuta 2018

Varoitin tästäkin jo vuosikymmen sitten - takaportteja tietokoneiden raudassa!

Huppista keikkaa. Tänään Suomessakin uutisoitiin, että Kiinan tiedustelupalvelu on asentanut tietokoneiden komponentteihin rautapohjaisia takaovia! Ja kova uutinen se olikin. Ulkomaillakin asiasta uutisoitiin oikein urakalla tästä uudesta ja ihmeellisestä asiasta ja paniikki leviää nyt netissä. Toki USA on jäänyt samasta tempusta kiinni jo aiemmin muutama vuosi sitten ja siitäkin nousi pienoinen myrsky.

Niin, minä varoitin tästä asiasta ensimmäisen kerran jo 11 vuotta sitten ja toisenkin kerran jo 11 vuotta sitten. Kolmannen kerran varoitin asiasta jo yli 10 vuotta sitten ja neljännen kerran jo yli 10 vuotta sitten. Enpä jaksa edes kaivaa tuon tuoreempia kirjoituksiani aiheesta. Varoitukset ovat menneet tuossakin asiassa nähtävästi kuuroille korville. Idiootit lampaat kansaloiset ja ammattitaidottomat toimittajat eivät välitä pätkääkään. No, sitä saa, mitä tilaa.

Rautapohjaisilta takaporteilta suojautuminen on erittäin vaikeaa, käytännössä mikään keino ei suojaa tuossa "uudessa" uutisessa kerrotulta hyökkäystavalta. Monilta muilta hyökkäystavoilta, esimerkiksi "perinteiseltä" UEFI/BIOS peukaloinnilta ja muulta vakoilulta (myös ja etenkin viranomaisten) antaa hyvää suojaa Purism-tuoteperhe tietokoneineen ja puhelimineen, kuten esimerkiksi tällä tapaa. Suosittelen jokaista tietoturvastaan ja yksityisyydensuojastaan välittävää ihmistä hommaamaan edes tuon Librem 5 -puhelimen ja mieluusti toki Librem 15 -läppärin. Lisää suojaa ja persekipua esimerkiksi viranomaisille saa hankkimalla ja käyttämällä Librem Key -avainta esimerkiksi sähköpostien ja kirjautumisien suojaksi. Ja ei, en saa euroakaan tästä markkinoinnista itselleni, vaan tyrkytän noita vain ja ainoastaan siksi, että niissä on tietoturva- ja tietosuoja kohdallaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti