21. joulukuuta 2017

OKV: Turvapaikanhakija saa tallentaa viranomaistapaamisensa - Markus Jansson ei saa!


Miten joku voi olla niin tyhmä lammas, että kuvittelee Suomen olevan oikeusvaltio? Oikeuskanslerinviraston tuoreen päätöksen mukaan turvapaikanhakija saa tallentaa viranomaistapaamisensa, mukaanlukien puhutellunsa, koska:
"Säännöksissä ei kuitenkaan kielletä hakijaa itse tallentamasta puhuttelua. Yleisen tulkintasäännön mukaisesti poikkeusta perusoikeudesta tulee tulkita supistavasti. Viranomainen ei voi yleisesti kieltää hakijaa tallentamasta puhuttelua, jossa tämä itse on läsnä asianosaisena, sillä tallentamiskielto loukkaisi hakijan sananvapauden suojaa...pelkästään turvapaikkapuhuttelun tallentaminen ei merkitse yksittäisen viranhaltijan yksityisyydensuojan loukkaamista. Puhuttelun tallennus kohdistuu puhuttelutilaisuuden olosuhteisiin yleisesti eikä erityisesti viranhaltijan henkilöön..."

Kuitenkaan minä EN SAA tallentaa viranomaistapaamisiani, vaan nauhoitusvälineet viedään väkivalloin käsistäni ja se ei ole väärintekoa, eikä se ole rikos, eikä oikeusasiamies suostu ottamaan asiaan edes mitään kantaa tai nuhtelemaan tai ohjeistamaan poliisia, ei sitten millään.

Suomessa nähtävästi eri ihmisillä on vallan eri oikeudet mitä tulee suhteisiin viranomaisiin ja omiin oikeuksiin, mm. sananvapauteen. Ainakin minua kohtaan poliisi käyttäytyy täysin eri tavalla kuin turvapaikanhakijoita kohtaan.

3 kommenttia:

 1. Markku Fredman: "AOKan mukaan turvapaikanhakijalla on oikeus tallentaa puhuttelunsa. Sama koskenee siten myös esitutkinnassa kuultavien oikeutta tallentaa oma kuulustelunsa." "Rinnastusta puoltaa se, että ratkaisun mukaan oleellista on se, ettei laissa ole säännöstä, joka kieltää tallentamisen. Vrt ETL."

  Ks. koko ketju: https://twitter.com/MFredman/status/943573881759125506

  Sinuna tekisin ehkä niin, että tekisin oikeuskanslerille sen saman kantelun, jonka teit ensin oikeusasiamiehelle. En mainitsisi siinä oikeusasiamiehestä mitään. Eivät aina huomaa, että samaa asiaa on jo käsitelty tai oltu käsittelevinään jo muualla. (Elleivät nyt sitten satu lukemaan tätä blogia.)

  VastaaPoista
 2. Mitäpä, jos vain olisit ärsyttämättä muita ihmisiä jatkuvasti turhaan. Toki oikeusvaltiossahan viranomaisten pitäisi malttaa mielensä ja olla ns. aikuisia tuossa kohtaan, se on ihan totta.

  VastaaPoista
 3. "Mitäpä, jos vain olisit ärsyttämättä muita ihmisiä jatkuvasti turhaan."

  Ota suvakki rölli omista neuvoistas vaari

  VastaaPoista