27. kesäkuuta 2018

Ilja Janitskin käräjien salaa tehdyt nauhoitteet

Nauhoitin salaa oikeussalissa Ilja Janitskin oikeudenkäynnin viimeiset kaksi päivää, joissa olin läsnä. Tuomari voi kieltää kuvaamisen ja nauhoittamisen (kuten kielsikin), mutta kuvaaminen tai nauhoittaminen ei silti ole laitonta, eikä siitä voi saada mitään jälkikäteisseuraamusta (niitä voi saada ainoastaan, jos oikeussalissa alkaa häiriköimään oikeudenkäynnin aikana). Sananvapauden vuoksi julkaisen nämäkin nauhoitukset kaikille kuunneltavaksi. Muista myös katsoa videolähetykseni noilta päiviltä.

LISÄYSTÄ: Jotkut ovat ivallisesti todenneet, että "nauhoitteet voi tilata käräjäoikeuden kansliasta kuka vaan". Kyllä voi, mutta kyseiset nauhoitteet EIVÄT sisällä mitään muuta kuin henkilöiden ns. kuulemiset (todistaja, vastaaja, jne.), eli hyvin, hyvin pienen otoksen siitä, mitä koko oikeussalissa on esitetty ja puhuttu! Koko oikeussalissa käytävää keskustelua ei nauhoiteta mihinkään, eikä sitä voi myöskään mistään tilata (kyllä, tämä on todella vakava oikeusturvaongelma, mutta ei mikään ihme siten Suomessa). Tämän(kin) vuoksi on aina syytä nauhoittaa vähintäänkin kaikki omat istunnot.

25.6. 2018 Aamun käsittely
Lue myös Tiina Keskimäen oikeussalista suorana kirjoittama selostus hänen VK-seinältään.

25.6. 2018 Iltapäivän käsittely
Lue myös Tiina Keskimäen oikeussalista suorana kirjoittama selostus hänen VK-seinältään.

26.6.2018 Aamun käsittely
Lue myös Tiina Keskimäen oikeussalista suorana kirjoittama selostus hänen VK-seinältään.

26.6.2018 Iltapäivän käsittely (valitettavasti nauhoitus loppuu kohtaan, jossa yleisö pyydetään poistumaan salista Iljan lääkärintodistuksen käsittelyn ajaksi, tämän jälkeen käsittely jatkui vielä tovin aikaa).
Lue myös Tiina Keskimäen oikeussalista suorana kirjoittama selostus hänen VK-seinältään.

3 kommenttia:

  1. Ei jumalauta, sie teit sen, mitä moni ei uskalla! Aion tehdä aivan saman omalla tavallani.

    VastaaPoista
  2. Juha Korhosen mukaan väärin nauhoitettu: https://youtu.be/NQ8ezW55okI?t=553

    VastaaPoista