29. marraskuuta 2013

Uusi sähköposti käyttöön

Olen pikkuhiljaa saanut tarpeekseni paitsi Googlen ja NSA:n vakoilusta, myöskin siitä, miten helppo viranomaisten on päästä lueskelemaan ihmisten sähköposteja. Sähköpostin yksityisyys on nykyisellään olematonta. Toisaalta, ymmärtäähän sen, että kun viestit kerran kulkevat netissä palvelimelta toisella salaamattomina, kuka tahansa voi lukea ne sieltä. Harvat viitsivät käyttää PGP:tä viestinnän salaamiseen kuten minulla on ollut tapana. En kuitenkaan pidä siitä perusajatuksesta, että sähköpostejani voidaan lukea keskitetysti ja automaattisesti, kun eri tahoilla on vapaa pääsy sähköpostipalvelimelle tai sähköpostien tunnistetietoihin. Tämän vuoksi olen vaihtanut sähköpostini maksulliseen, Sveitsissä toimivaan palveluntarjoajaan, johon pitäisi voida luottaa melko hyvin.

Uusi sähköpostiosoitteeni on markusjansson@mykolab.ch mutta tietenkin vanha sähköpostiosoitteeni markus.jansson@gmail.com toimii yhä niille, jotka eivät viitsi päivittää yhteystietojaan. Myös pgp-avaimeni on päivitetty uutta sähköpostiosoitetta huomioiden. Vastaan kuitenkin toistaiseksi ihan piruuttanikin tuosta mykolab.ch osoitteesta, jotta ihmiset muistaisivat päivittää sähköpostitietonsa ajantasalle.

Muista: Jos et maksa palvelusta, et ole asiakas. Olet tuote, jota myydään asiakkaille.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onko ollut rahan arvoinen? Itsellänikin vähän samoista syistä hankinnan alla uusi s-posti, joten käyttökokemuksia olisi kiva kuulla.

Markus Jansson kirjoitti...

On hyvä. Todella hyvä. Osaa käsitellä erilaisia kontaktijuttujakin hyvin, eli esim. Gmailista tai omalta koneelta saa hyvin tuotua tuonne kaikki yhteystiedot jne. ilman ongelmia. Niin ja niitä voi muokata tuolla monipuolisesti.

Käyttöliittymä on todella selkeä (siis otin vain sen "lite"-version, eli pelkän web-sähköpostin). Just kaikki mitä tarvitsee eikä mitään ekstakilkettä eikä sekasotkua kuten Gmailissa on. Aion jatkossakin pitää tämän. Gmailiin ei ole enää paluuta.

Anonyymi kirjoitti...

Joo NSA ja CIA aivan varmasti seurailee sua , ja varmaan vielä Gestapo ja KGB:kin, ota nyt se foliohattu pois päästäs tai mene hoitoon, sinne kuuluisitkin.