14. marraskuuta 2008

Luottaisitko yritykseen, jonka oma tilintarkastus on 14 vuotta peräkkäinen todennut epäluotettavaksi?

Ajatellaampa, että meillä on yritys, jonka vuosibudjetti on reilu sata miljardia euroa. Näistä sadasta milljardista se hukkaa korruptioon joka vuosi kuutisen miljardia euroa. Yrityksen oma tilintarkastus toteaa jo 14. vuosi peräkkäin, ettei se voi vahvistaa yrityksen tilejä jatkuvien epäselvyyksien ja kirjapidon puutteellisuuden vuoksi.

Miten tämä firma voi yhä toimia? Mikseivät viranomaiset nosta petossyytteitä sen johtoa vastaan, kun todisteet ovat aivan ilmiselvät? Miten firman talous voi toimia, vaikka sen oma tilintarkastuskin toteaa firman olevan korruptoitunut? Kuka hullu tämmöistä firmaa vielä rahoittaa ja miksi ihmeessä? Miksi kyseisen firman maine ja asiakkaat eivät ole mennyttä?

Mieti myös, luottaisitko itse tähän firmaan? Antaisitko sille omat säästösi tai ostaisitko sen osakkeita? Antaisitko tämän firman lisäksi sanella sinulle, miten sinun pitäisi elämääsi elää, puuttua jokaisen pikkuiseen asiaankin? Antaisitko tämän firman ohittaa Suomen eduskunnan tekemät päätökset ja sanella lakeja Suomeen? Antaisitko tämän firman ryöstää sinun rahojasi lupaasi kysymättä oman korruptoituneen gansterikoneistonsa ylläpitämiseksi? Suostuisitko käyttämään tämän firman keksimää omaa valuuttaa ainoana maksuvälineenä?

Et varmastikaan.

Koettakaapas nyt arvata, mikä firma mahtaa olla kyseessä. Vinkki: Sinä tai ainakin kaverisi kannatatte kyseistä firmaa ja haluatte, että Suomi on jäsenenä siinä. Olette sitä mieltä, että ilman kyseistä firmaa ei voi enää edes elää.

Kyseinen firma on Euroopan Unioni.

Lähteet tiedoille löytävät vaikkapa täältä.

2 kommenttia:

 1. Ja EU:n sisällä nk. banksterit,
  eli banker gangstersit voivat
  rauhassa räppäillä.

  Onhan nimittäin EKP, eli Euroopan
  Keskuspankki kriminaalin järjestön
  suurin yksittäinen gangsteri.

  VastaaPoista
 2. Ei tarvitse edes mennä EU-tasolle, paikallisia kupruja on jo niin paljon ettei poliisikaan tutki kuin härskeimpiä.

  VastaaPoista