12. lokakuuta 2011

Hankamäki: Euron ja EU:n ruumiinvalvojaiset

Aion taas vaihteeksi harrastaa röyhkeää, luvatonta ja luultavasti jopa tekijänoikeuksia loukkaavaa copy/pastea. Jukka Hankamäki nimittäin kirjoittaa blogissaan oikeastaan aivan täydellisen kattavasti aiheesta "Euro, EU, raha, velka, konkurssi, finanssipolitiikka, pankit, poliitikot, jne.". Tämä kirjoitus pitäisi olla jokaisessa suomalaisessa sanomalehdessä pääuutisena vaikka viikon ajan, jotta lampaat todella tajuaisivat vähän asioita.

Alla siis (minusta) parhaat ja olennaiset palat ko. kirjoituksesta. Lukekaas tarkkaan ja miettikää:
"Yhteiskuntamme pysyy koossa ja ihmiset näennäisesti tyytyväisinä vain siksi, että kansalaiset eivät vielä ymmärrä, miten heitä EU:n riistotaloudessa höynäytetään. Heidän aggressionsa ostetaan pois kalliilla sosiaaliturvalla, joka siirretään tulevien sukupolvien maksettavaksi.
...
Myös pankkien ja valtiovarainministeriöiden ekonomisteille alkaa olla selvää, ettei yksikään Euroopan valtio suoriudu veloistaan huononevan huoltosuhteen, eläkepommin, kallistuvan energian ja EU:n lietsoman maahanmuuton sekä siitä johtuvan sosiaalihuollollisen rasituksen keskellä. Velkoja ei siis ole mahdollista maksaa koskaan takaisin.
...
Inflaatio on pidetty näennäisesti alhaisena tasaamalla valtaviksi paisuneet asuntoluotot useiden vuosikymmenien mittaisille ajanjaksoille, pitämällä kuukausittaiset asumismenot siten hallinnassa ja siirtämällä lainat maksettaviksi tulevaisuuteen. Todellisuudessa myöskään asuntojen materiaalinen arvo ei ole niin suuri kuin niistä riistetään ja maksetaan.

Asuntojen järjetön hintojen nousu on ohjannut asunnon ostajia olettamaan, että he löytävät takapihoiltaan sammioittain kultaa. Asuntojen hinnat tulevat kuitenkin väistämättä romahtamaan, sillä omistusasunnot ovat karanneet palkansaajien ulottuvilta. Espanjassa näin jo kävi, ja Barcelonasta voi tätä nykyä ostaa yksiön kolmellakymmenellä tuhannella, omakotitalon meren rannalta sadallatuhannella
...
Yksityiset liikepankit ovat valtioiden suosiossa ja nauttivat poliittisia erikoisetuja siitä edellä mainitsemastani syystä, että niille on suotu rahanteko-oikeus. Oikeus laskea liikenteeseen rahaa kuuluisi tosiasiassa vain valtioille ja keskuspankeille, jotka takaavat koko rahajärjestelmän.
...
Liikkumavaraa, jonka puitteissa pankit voivat kyseistä mekanismia hyödyntää, kutsutaan kassavarantovaatimukseksi. Jos kassavarantovaatimus olisi esimerkiksi 2 prosenttia, pankit voisivat antaa luottoja 50-kertaisen määrän. Tätä puolestaan kutsutaan rahakertoimeksi. Todellisuudessa muutamien EU-maiden pankeissa ei ole kassavarantovaatimusta lainkaan, eli periaatteessa ne voivat antaa rahaa lainaksi rajattomasti. Tällä tavoin pankit luovat rahaa tyhjästä, ja mitä huonommin valtiot tarkkailevat pankkien antolainausta, sitä enemmän lumerahaa talouteen syntyy.
...
valtioiden kassakirstun vartijat tietävät, ettei kansantaloudessa ole ensinkään rahaa, jos ei ole velkaa. Lähes kaikki kierrossa oleva raha on yksityisten pankkien tiskeillä luotua velkarahaa, joka koostuu lumerahana ulos annetuista lainoista. Mitä enemmän pankeilta lainataan, sitä rikkaampia ihmiset voivat kuvitella olevansa ja sitä varakkaammalta kansantalous näyttää, kunhan se vain hoitaa velkansa. Vallassa olevat nykypoliitikot olettavat siis velkaa tehdessään tekevänsä äänestäjistään rikkaita (lukuun ottamatta tietenkään niitä, jotka elävät tulevaisuudessa eivätkä siis voi vielä äänestää). Kaikki velka on kuitenkin vain eteenpäin siirrettyä verotusta tai inflaatiota.
...
Ne kohtalaisen vanhat ihmiset, jotka ovat pystyneet hankkimaan asuntovarallisuutta, menettävät sen pankeille, sillä rutiköyhät valtiot eivät suoriudu eläkkeiden maksusta. Pankit puolestaan tarjoavat ikääntyneille asiakkailleen käänteisiä asuntoluottoja, joihin turvautuessaan ikäihmiset panttaavat asuntonsa lainaa vastaan. Ihmisen kuollessa asunnon kahmaisee pankki, ja loput vie valtio perillisiä verottamalla. Aivan vastaavasti myös valtioiden omaisuus on jo myyty pois sijoitusomaisuutta ja käyttöomaisuutta myöten, vaikka näin syntyneillä tilapäisillä tuloilla valtiot eivät olekaan pystyneet rahoittamaan pysyviä menojaan.
...
Tapa, jolla esimerkiksi talouskomissaari Olli Rehn on puhunut pysyvän vakausvälineen puolesta ja pahoitellut Suomen kansan tinkimättömyyttä, muistuttaa maanpetturuutta. Juuri sillä tavoin sekä oikeisto, vasemmisto että keskusta ovat innosta kiljuen vaatineet kaikkia maita eurorahasta solmittuun hirttosilmukkaan. Toivottavasti köyttä riittää myös sitten, kun yhteisvaluutasta johtuva katastrofi todetaan tapahtuneeksi ja syylliset vedetään kaduilla ja kujilla hirteen."

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pankit käyttäytyvät KIRJAIMELLISESTI kuin omistaisivat maailman.

Citibankin asiakkaat eivät saaneet lopettaa tilejään
pankissa. Sitävastoin pankki käskytti pankille kuuliaiset ja tottelevaiset poliisit asiakkaiden kimppuun.

Kyllä nämä pankit nöyrtyvät kun heidän
eteen tulee tilanne että pankkia ei ole enää olemassa, mutta on miljoonia raivoisia ex asiakkaita veren maku suussa - ja hirttoköysi
mukana.

http://politics.gather.com/viewArticle.action?articleId=281474980587518

Anonyymi kirjoitti...

1984

A world of perpetual war, pervasive government surveillance, and incessant public mind control, accomplished with a political system euphemistically named Socialism, which is administrated by a privileged Inner Party élite.

2011