15. marraskuuta 2009

Pohdittavaa moku-intoilijoille

Mikko Ellilä kirjoittaa:
"Jos kaikki kulttuurit ovat yhtä hyviä, silloinhan maahanmuuttajien kehitysmaalaiset kulttuurit eivät mitenkään rikastuta meidän kulttuuriamme; meidän kulttuurimmehan on jo yhtä hyvä kuin heidän. Jos taas suomalainen kulttuuri on ummehtunut, sisäsiittoinen junttikulttuuri, silloinhan jotkut kulttuurit ovat parempia ja jotkut huonompia kuin toiset. Jos taas jotkut kulttuurit ovat parempi/huonompia kuin toiset, kysymys maahanmuuttajien edustamien kulttuurien hyödyllisyydestä Suomelle on avoin, empiirinen kysymys."

Tätä voisi käyttää ns. ratakiskomallina mokuintoilijoille. Olisi nautinnollista nähdä, miten he kiemurtelevat tuskissaan yrittäessään selitellä tuota jollakin tapaa.

Itselleni tuli mieleen muutamia muita paradokseja, joita mokuintoilijoille voi antaa pohdittavaksi, mm.

 1. Miten Suomen islamisaatio on naisten oikeuksien kannalta hyvä asia?

 2. Millä tavoin naisia hyödyttää se, että jo yli puolet pääkaupunkiseudun raiskauksista on ulkomaalaisten tekemiä?

 3. Mikäli maahanmuuttajat ovat rikkaus, miksei tätä rikkautta ole kanavoitu nimenomaan pieniin kuntiin jonnekin susirajan taakse, eivätkö juuri nämä kunnat kaipaisi kipeästi tämäntyyppistä voimavaraa ja työvoimaa? Eikö esimerkiksi RKP:n kannattaisi nimenomaan imeä maahanmuuttajat omiin kuntiinsa rikkautta tuottamaan, eikä haudotuttaa tätä kultamunaa kehä 3 sisäpuolella?

 4. Mihin työvoimapulaan Suomessa tarvitaan ylipäätään maahanmuuttajia, kun työttömiä on jo yli 300000?

 5. Mitä kuviteltua työvoimapulaa Suomessa helpottavat maahanmuuttajat, joista suurempi osa on työttöminä kuin suomalaisista?

 6. Miksi uskonnollisin syin tehty ympärileikkaus voi olla oikein?

 7. Miksi "rauhan uskonto" on aina toisena osapuolena kaikissa merkittävissä konflikteissa ja terrorismissa?

 8. Miten vuosikausia Suomessa asunut maahanmuuttaja voi olla osaamatta Suomen kieltä, huolimatta tarjotusta kielikoulutuksesta ja kontakteista mm. Suomen viranomaisten kanssa?

 9. Miten säästöjen kanssa painivissa kunnissa ja kouluissa voi olla varaa palkata määräämättömästi tulkkeja ja koulunkäyntiavustajia "kultamunille", kun samaan aikaan suomalaisten oppilaiden opetuksen taso on luvattoman heikko?
 10. Miten kansalaiset pystyvät toimimaan yhteisen hyvän eteen, jos heillä ei ole lainkaan yhteneviä käsityksiä siitä, mikä on hyvää ja mikä pahaa, vaan kulttuuri- ja arvomaailma on täysin rikkonainen?

 11. Mikä ihme on se taikakeino, jolla Suomi onnistuu siinä kaikessa, mikä ei ole missään Euroopan valtiossa onnistunut, eli integroimaan luku- ja kirjoitustaidottomat, vieraskieliset, vieraasta kulttuurista ja uskonnosta peräisin olevat ihmiset osaksi omaa sekulaarista, humaania yhteiskuntaansa?

 12. Mikä on seurauksena, jos, leikitään nyt ajatusleikkiä että jos, kyseinen integraatio ei onnistu lainkaan, mutta maahanmuuttajien määrä kasvaa yhä kasvamistaan, sekä täällä olevat maahanmuuttajat lisääntyvät huomattavasti kantaväestöä nopeammin?

 13. Kannattaako edellä mainittua riskiä ylipäätään ottaa, kun mitään pakkoa ei ole? Kyse on täysin omasta valinnasta maahanmuuttopolitiikan suhteen.

Nämä kysymykset tulivat mieleeni ihan sitä mukaa kun ehdin niitä kirjoittaa. Siis sen enempiä asiaa oikeastaan edes miettimättä. En oikein haluaisi edes ajatella, montako ilkeää kysymystä lisää löytäisin pienellä pohdinnalla. Aika monta luultavasti.

38 kommenttia:

Kyllästynyt kirjoitti...

Eivät nuo kysymyksesi ole "ilkeitä" vaan aivan luonnollisia - ne syntyvät logiikankaipuusta. Sehän tuntuu aivan puuttuvan multikultivurmailijoiden tarjoamista näkökohdista.

Anonyymi kirjoitti...

Ellilä ei ole nyt ajatellut kovin rationaalisesti asiaa. Vaikka jokin kulttuuri olisi keskimäärin huonompi kuin suomalainen, niin saattaahan siinä kulttuurissa olla joitakin hyödyllisiä, suomalaista kulttuuria täydentäviä ominaisuuksia.

Jos ajatellaan asiaa talouden kautta, niin asia tulee ehkä selkäemmin ilmi. Joissakin maissa osataan valmistaa hyviä autoja ja toisessa maassa taas kädentaitoihin liittyvät teollisuuden alat kukoistavat. Näiden yhdistäminen hyödyttää molempia osapuolia. Samalla tapaa kahden kulttuurin yhdistäminen voi rikastuttaa.

Huom, en nyt väitä, että somalien tuominen Suomeen olisi hyvä asia. Esitin vain miten Ellilän logiikka menee metsään.

Anonyymi kirjoitti...

Sori, edellinen Ellillän ajattelua kritisoiva postaukseni olikin turha. En vain lukenut hänen juttuaan loppuun asti.

Anonyymi kirjoitti...

Jokos luit Markus Tästä?

Anonyymi kirjoitti...

Käyn läpi kysymyksesi yksi kerrallaan. Toivon asiallista keskustelua.

"1. Miten Suomen islamisaatio on naisten oikeuksien kannalta hyvä asia?"

Ohitan kysymykseen kirjoitetun väitteen siitä, että käynnissä olisi joku "Suomen islamisaatio" ja vastataan: tuskin mitenkään.

Kuka on näin väittänyt ja missä? Lähteeksi kelpaa esim. viite sanomalehti-, radio- tms. haastatteluun. Myös www-linkki käy.

-JJ-

Anonyymi kirjoitti...

Olen lähes aina ymmärtänyt Sinun ajatuksiasi paremmin kuin hyvin, myös nyt.

Toivotan Sinulle Markus terveyttä ja pitkää ikää.

JykylänJussi

Markus Jansson kirjoitti...

> Ohitan kysymykseen kirjoitetun
> väitteen siitä, että käynnissä
> olisi joku "Suomen islamisaatio"
> ja vastataan: tuskin mitenkään.
> Kuka on näin väittänyt ja missä?

Havainnot.

pZ kirjoitti...

siinäs teille sitä demokratiaa sitten kun raha ja elämä asioista sovitaan yhteisesti oikein joka asiassa verososialisesti ja rikosautoritaristisesti. säätäkää nyt demokraattisesti että demokratia toimii nyt loistavasti ja vielä loistavammin seuraavalla suurella hallituskaudella.

Anonyymi kirjoitti...

Miten libertaristi aikoo selvitä globalisaatiosta ilman monikulttuurista yhteiskuntaa?

Ihmiset liikkuvat ja vaikutteet liikkuvat yhä enenevässä määrin. Vaikka jokainen maasta toiseen muuttanut pitäisi päämääränään sopeutua täysin vastaanottavan maan kulttuuriin ja tapoihin, niiden oppiminen kestää. Ja "kantaväestöltä" vaaditaan silloin ikävä kyllä jonkinasteista kärsivällisyyttä, erilaisuuden sietämistä ja opettajan kykyjä.

Nykypäivän monikulttuurisuuteen vaikuttaa myös se, että suomalaiset omaksuvat jatkuvasti maailmalta erilaisia "epäsuomalaista" ajatuksia ja aatteita.

Monikulttuurisuus ei ole niinkään aatesuunta, vaikka Markuksen kaltaiset yrittävät sen sellaisena nähdä. Se on realismia.

Toki voidaan laittaa myös rajat kiinni ja katkaista intternetyhteydet maailmalle. Nehän ovat vain poliittisia päätöksiä.

Anonyymi kirjoitti...

"Toki voidaan laittaa myös rajat kiinni ja katkaista intternetyhteydet maailmalle. Nehän ovat vain poliittisia päätöksiä."

Sinä olet ilmeisesti niitä pällejä, joiden mielestä monikulttuurisuusideologian ja humanitaarisen maahanmuuton kriitikot haluavat jotain tuommoista kaikkien mahdollisten yhteyksien katkaisua. Vai sainko väärän vaikutelman?

Jiri Keronen kirjoitti...

Monikulttuurisuus sananmukaisesti tarkoittaa, että on useita kulttuureja. Se, että yksi kulttuuri ottaa vaikutteita ja on avoin niille, ei ole monikulttuuria, koska kyseessä on edelleen määrällisesti vain yksi kulttuuri.

Anonyymi kirjoitti...

"Miten Suomen islamisaatio"
Käytännön esimerkit? Havainnot siitä, että Uudessakaupungissa on neljä muslimia, ei ihan riitä.

miksei tätä rikkautta ole kanavoitu nimenomaan pieniin kuntiin jonnekin susirajan taakse, eivätkö juuri nämä kunnat kaipaisi kipeästi tämäntyyppistä voimavaraa ja työvoimaa?
Pienten kuntien työllistämismahdollisuudet ovat myös huomattavan rajalliset.

"Mitä kuviteltua työvoimapulaa Suomessa helpottavat maahanmuuttajat, joista suurempi osa on työttöminä kuin suomalaisista?"
Kuinka suuri osa viisi vuotta maassa olleista on työttöminä? Jos tähän löytyy tilasto, niin arvostan kovasti.

"Miksi uskonnollisin syin tehty ympärileikkaus voi olla oikein?"
Israelissa tämä on arkipäivää myös, mutta tuet Israelin toimia avoimesti. Ehkä se on siellä oikein.

Miksi "rauhan uskonto" on aina toisena osapuolena kaikissa merkittävissä konflikteissa ja terrorismissa?
Kuka se toinen osapuoli on? Ja kumpi osapuoli on miehittävänä osapuolena näissä sodissa?

"Miten vuosikausia Suomessa asunut maahanmuuttaja voi olla osaamatta Suomen kieltä, huolimatta tarjotusta kielikoulutuksesta ja kontakteista mm. Suomen viranomaisten kanssa?"
Ongelma toki tämäkin, mutta syrjäytyneitä löytyy suomalaisistakin. Pidempään maassaolleiden tilasto olisi tässäkin hieno asia. Nyt käytät sanaa "maahanmuuttaja". Minäkin tunnen yhden suomalaisen, joka on syrjäytynyt täysin, eikä hänestä ole yhteiskunnalle kuin kuluja.

Äh, en jaksa enää. Australiaan muuttaa jatkuvasti muslimeja ja siellä maahanmuutto toimii vallan hyvin. Toki erona se, että englannin kieli on suomea hieman helpompaa ja yhteiskunta on muutenkin avoimempi.

Yhteenvetona: mokukritisoijien tekstit ovat vieläkin tavattoman yksipuolista luettavaa, eikä tilastoja ikinä avata kuin siltä kannalta, joka tukee omaa sanomaa. Sama toisessa päässä tietysti, joten lapsia riittää näemmä joka joukkueeseen.

Iiro Laiho kirjoitti...

"Israelissa tämä on arkipäivää myös, mutta tuet Israelin toimia avoimesti. Ehkä se on siellä oikein."
Miksi se, että Jansson tukee joitain Israelin toimia tarkoittaisi sitä, että Jansson tukisi kaikkea, mitä Israel tekee tai Israelissa tehdään?

Markus Jansson kirjoitti...

> Käytännön esimerkit? Havainnot
> siitä, että Uudessakaupungissa
> on neljä muslimia, ei ihan riitä.

Katso aluetta kehä3 sisäpuolella. Rautatientoria, lähiöitä, jne. Katso tilastotietoja muslimien määrästä Suomessa. jne.


> Pienten kuntien
> työllistämismahdollisuudet ovat
> myös huomattavan rajalliset.

Miksi kultamunia pitää "työllistää"? Eivätkö kultamunat tuokkaan itsessään vaurautta ja rahaa kuntiin?


> Kuinka suuri osa viisi vuotta
> maassa olleista on työttöminä?
> Jos tähän löytyy tilasto, niin
> arvostan kovasti.

Somaleista 9/10 ei tee töitä. Tilastot on täälläkin jo kerrottu, kaiva vaikka Halla-ahon blogisivuilta tms. jos et muista.


> Israelissa tämä on arkipäivää
> myös, mutta tuet Israelin toimia
> avoimesti.

Missä minä tuen juutalaisten tekemiä ympärileikkauksia? En missään. Satuilet.


> Ongelma toki tämäkin, mutta
> syrjäytyneitä löytyy
> suomalaisistakin.

"Raiskaajia löytyy suomalaisistakin. Tämän vuoksi maahanmuuttajien maahantuonti on järkevää."

Sillä, että PER NUPPI raiskaajia on maahanmuuttajissa kymmeniä- jopa satoja kertoja enemmän, ei ilmeisesti ole merkitystä?!?


> Äh, en jaksa enää. Australiaan
> muuttaa jatkuvasti muslimeja ja
> siellä maahanmuutto toimii
> vallan hyvin.

Sinne ei tulekkaan luku- ja kielitaidottomia kamelikuskeja, eikä siellä sosiaaliturva kannusta loisimaan kuten Suomessa. Siellä ollaan tarkkoja, ketä maahan päästetään. En nyt sanoisi, etteikö sielläkin toki olisi ongelmia, mutta vertaus Suomen ja Ruotsin avoimeen ja idioottimaiseen maahantulopolitiikkaan on on naurettava, koska vain täällä hölmölässä ollaan näin sinisilmäisiä. Esim. Australissa ja Kanadassa ei olla.


> Yhteenvetona: mokukritisoijien
> tekstit ovat vieläkin tavattoman
> yksipuolista luettavaa,

Jep, yksipuolistahan se on, kun aina puhutaan, miten paljon mokut tekevät raiskauksia ja loisivat sosiaaliturvalla eivätkä hyödytä meidän yhteiskuntaa mitenkään. Tietysti se on kovin yksipuolista, kuin näinhän se asia on.

Anonyymi kirjoitti...

Katso aluetta kehä3 sisäpuolella. Rautatientoria, lähiöitä, jne. Katso tilastotietoja muslimien määrästä Suomessa. jne."
Se, että siellä asuu enemmän ulkomaalaistaustaisia kuin muualla, ei tarkoita Suomen islamisoitumista. Yleistätköhän teksteissäsi hieman epäuskottavasti joskus?

"Miksi kultamunia pitää "työllistää"? Eivätkö kultamunat tuokkaan itsessään vaurautta ja rahaa kuntiin?
Eivät ne mukanaan rahaa tuo, vaan heille pitää löytää töitä. Kielitaidoton ihminen ei tuota yhteiskunnalle mitään ja syntyperäinen suomalainenkin rupeaa tuottamaan yhteiskunnalle vasta yli 20-vuotiaana.

"Somaleista 9/10 ei tee töitä."
Esimerkki: Jos 5 vuotta sitten Somaliasta muutti 10 henkilöä, joista 5 on nyt töissä ja tänä vuonna muutti 20 somalialaista, joista jokainen on työtön, on kokonaistyöttömyys tuossa ryhmässä melkein 90%. Kokonaistyöttömyys ei silti kuvaa mitenkään tuon ryhmän sopeutumista maahan.

Markus Jansson kirjoitti...

> Se, että siellä asuu enemmän
> ulkomaalaistaustaisia kuin
> muualla, ei tarkoita Suomen
> islamisoitumista.

Oletko idiootti?
Maahanmuuttajien, nimenomaan muslimien, maahantulo senkun lisääntyy ja he lisääntyvät ihan keskenäänkin Suomessa kovaa vauhtia. Samaan aikaan muslimeja nuoleskellaan mm. sallimalla ympärileikkaus jne.


> Yleistätköhän teksteissäsi
> hieman epäuskottavasti joskus?

Oletko vitun tyhmä ja sokea?


> Eivät ne mukanaan rahaa tuo,
> vaan heille pitää löytää töitä.

Miksi pitää löytää, eihän suomalaisillekaan pidä löytää, vaan löytävät ihan itse. Jo on avutonta ja hyödytöntä porukkaa jos eivät osaa töitä tehdä ilman sossutanttojen työn äärelle ohjaamista. Parempi sitten vaan pitäytyä suomalaisessa porukassa, jotka eivät tarvitse mitään "ohjausta" työpaikan löytämiseksi.


> Kielitaidoton ihminen ei tuota
> yhteiskunnalle mitään ja
> syntyperäinen suomalainenkin
> rupeaa tuottamaan yhteiskunnalle
> vasta yli 20-vuotiaana.

Maahantuotu, kielitaidoton kamelikuski ei tuota yhteiskunnalle koskaan yhtään mitään, vaan on aina nettokuluttaja.


> "Somaleista 9/10 ei tee töitä."
> Esimerkki:

Etkö osaa lukea?
Kun somaleista 9/10 ei tee töitä, mitä järkeä on tätä porukkaa haalia tänne töitä varten?


> Jos 5 vuotta sitten Somaliasta
> muutti 10 henkilöä, joista 5 on
> nyt töissä ja tänä vuonna muutti
> 20 somalialaista, joista
> jokainen on työtön, on
> kokonaistyöttömyys tuossa
> ryhmässä melkein 90%.

Kaivahan tilastoja, jotka kertovat, että vaikka 5v Suomessa olleista somaleista yli 50% käy töissä pääsääntöisesti. Odotan, mutta en pidätä hengitystäni.


> Kokonaistyöttömyys ei silti
> kuvaa mitenkään tuon ryhmän
> sopeutumista maahan.

Kuvastaa, mutta toki, esimerkiksi raiskaus- ryöstö jne. tilastot kuvastavat kyllä paljon paremmin tuon kansanosan sopeutumista maahan.

Anonyymi kirjoitti...

...joku mainitsi täällä Australian maahanmuuttopolitiikan. Siellä 8 vuotta asuneena ja töissä olleena voin sanoa että sinne on erittäin tiukkaa päästä maahanmuuttjan. Turvapaikan hakijoita ei oteta lainkaan käytännössä ja jokainen maahanmuuttahja joka syyllistyy rikkeisiin lentää pihalle ja luetteloidaan ei-toivotuksi.
maahan pääsee ainoastaan jos on tulossa työhän ja maksaa itse oleskelunsa ja veroja, kieltä on osattava hyvin j kansalaisuutta ei irtoa ihan helposti. maahantulo politiikka on oikeasati tiukkaa ja valikoivaa siksi se toimii. Muslimiyhteisön on sovpeuduttava yhteiskuntaan.

Mohammad Abba kirjoitti...

Anonyymille saivartelijalle terveisiä: Suosittelen vielä lisäharjoituksia yrityksissä näytellä fiksua.

Markus: Mielestäni ei ole tarvetta vastailla turhan pitkästi näille tapauksille jotka ovat liikkeellä vain saivartelun ilosta. Ohita ne.

Matti kirjoitti...

Mikäli maahanmuuttajat ovat rikkaus, miksei tätä rikkautta ole kanavoitu nimenomaan pieniin kuntiin jonnekin susirajan taakse, eivätkö juuri nämä kunnat kaipaisi kipeästi tämäntyyppistä voimavaraa ja työvoimaa?

Näin on tehtykin! Esimerkiksi täällä Joensuun lähellä on vastaanottokeskuksia Paiholassa ja Kontiolahdella. Kyseessä on pienet maaseutukylät. Jotkut pakolaiset ovat jopa syyttäneet, että heidät koetetaan piilottaa pois ihmisten ilmoilta.

Tämä rikkaus valitettavasti valuu aikanaan etelään. Yleensä vastaanottoeskuksen asukit täältä susirajalta muuttavat Hesan sykkeeseen heti, kun se suinkin on mahdollista. Siellä kun on tietyillä asuinalueilla kaikki muutkin tuttavat ja maamiehet.

Venäläiset maahanmuuttajat ovat poikkeus. Heitä on täällä Joensuussa varsin paljon. Raja on lähellä ja he tekevät täällä töitä.

Anonyymi kirjoitti...

"Kaivahan tilastoja, jotka kertovat, että vaikka 5v Suomessa olleista somaleista yli 50% käy töissä pääsääntöisesti. Odotan, mutta en pidätä hengitystäni."

Kahdella klikkauksella saa esiin tämän tilaston:

Työministeriön arvion mukaan 53 prosenttia Suomessa asuvista, työvoimaan kuuluvista Somalian kansalaisista oli työttömänä vuonna 2007. (http://www.mol.fi/mol/fi/99_pdf/fi/04_maahanmuutto/08_maahanmuuttotilastot/wulktyoll.pdf)

Tuoreempiakin tilastoja varmaan löytyy, jos joku jaksaa etsiä, mutta en usko tilanteen paljon muuttuneen.

Tuo tilasto siis kaikista työvoimaan kuuluvista. Perustellusti voi väittää, että yli 5v Suomessa asuneista somaleista jopa suurempi osa on työllistyneitä.

Yli 50 prosentin työttömyyskin on toki aivan liikaa, mutta kaukana Janssonin väittämästä 90 prosentista.

Markus Jansson kirjoitti...

> Työministeriön arvion mukaan 53
> prosenttia Suomessa asuvista,
> työvoimaan kuuluvista Somalian
> kansalaisista oli työttömänä
...
> Yli 50 prosentin työttömyyskin
> on toki aivan liikaa, mutta
> kaukana Janssonin väittämästä 90
> prosentista.

Idioottina mokuintoilijana et tajua, mitä eroa on puhua TYÖVOIMAAN KUULUVISTA somaleista ja KOKO SOMALIPOPULAATIOSTA.

Vinkki: Koko somalipopulaatiosta 90% on työttöminä, kun koko suomalaispopulaatiosta 50% on työttömiä. Työvoimaan kuuluvista somaleista 50% on työttömänä, kun työvoimaan kuuluvista suomalaisista jotain 8% on työttöminä.

Jos noista luvuista saa vielä jotenkin väännettyä jotain sellaista, jolla voit perustella somalien ottamista "työvoimapulaa" paikkaamaan, niin suosittelen vahvasti psyykelääkityksesi lisäämistä.

Anonyymi kirjoitti...

"Idioottina mokuintoilijana et tajua, mitä eroa on puhua TYÖVOIMAAN KUULUVISTA somaleista ja KOKO SOMALIPOPULAATIOSTA."

Juuri tämän eron halusin tuoda esiin koska itse et tätä eroa tehnyt.

Mistä muuten päättelit, että olen "mokuintoilija"? Tai idiootti? :)

Mistä sinun mielestäsi suuri somalipopulaation työttömyys johtuu ja mitkä olisivat mielestäsi parhaat konstit sen pienentämiseksi?

Tällä ajan takaa sitä, että huutelemisen aika alkaa olla ohi ja on aika antaa konkreettisia ja toteuttamiskelpoisia ehdotuksia maahanmuuton ongelmien ratkomiseksi. Ennekun on liian myöhäistä.

Oletan Markus Jansson, että asiaan perehtyneenä kokoomuspolitikkona ja asiasta selvästi kiinnostuneena kansalaisena sinulla on rakentavia ehdotuksia.

Anonyymi kirjoitti...

"Idioottina mokuintoilijana et tajua, mitä eroa on puhua TYÖVOIMAAN KUULUVISTA somaleista ja KOKO SOMALIPOPULAATIOSTA."
Olet koko ajan hehkuttanut vain sitä, että 90% somaleista on työttömänä, joka luonnollisesti on sinulle edullisempi tilasto. On tuossa kevyt sävyero.

"Jos noista luvuista saa vielä jotenkin väännettyä jotain sellaista, jolla voit perustella somalien ottamista "työvoimapulaa" paikkaamaan"
Tässä on keskustelussa ollut se, miten sisällissotaa paenneet ja turvapaikkaa hakemaan tulleet ovat sopeutuneet tänne. Ensisijainen hakuperuste ei tällä etnisellä ryhmällä ole "työnhaku", mutta he näköjään ovat jääneet Suomeen ja yrittäneet myös työllistyä.

Ainakin Helsingissä ja Turussa hyvä osa joukkoliikenteestä kulkee jo maahanmuuttajavoimin. Ehkä se on huono asia.

Tuo tilasto (50% työllistynyt) on selvä kuvaaja siitä, että kotoutumista on tapahtunut. Ei ehkä riittävästi, mutta "90% somaleista on merirosvoja" -huutelu on tuossa valossa vain tyhmää populismia. Asioilla on ehkä joskus useampi kuin yksi puoli.

Markus Jansson kirjoitti...

> Juuri tämän eron halusin tuoda
> esiin koska itse et tätä eroa
> tehnyt.

Puhuin koko somalipopulaatiosta. Etkö osaa lukea tai vain ymmärrä lukemaasi?


> Mistä sinun mielestäsi suuri
> somalipopulaation työttömyys
> johtuu ja mitkä olisivat
> mielestäsi parhaat konstit sen
> pienentämiseksi?

1) EVVK
2) Palautetaan takaisin kotimaahansa ne, jotka eivät sopeudu Suomeen.


> Olet koko ajan hehkuttanut vain
> sitä, että 90% somaleista on
> työttömänä, joka luonnollisesti
> on sinulle edullisempi tilasto.

Olen todennut, että 9/10 somalista ei tee töitä, mikä pitää täysin paikkaansa, aivan kuten pitää sekin, että 5/10 suomalaisesta tekee töitä. Se, ettet ymmärrä tämmöistä ajettelua on ihan oma häpeäsi.


> Tässä on keskustelussa ollut se,
> miten sisällissotaa paenneet ja
> turvapaikkaa hakemaan tulleet

Voi jessus miten lapsellinen käsitys sinulla on somaleista. Suomeen ensimmäisessä aallossa tulleista somaleista suurinosa lienee entisen Somalian entisen diktaattorin sotilaita, kommunisteja ja rikollisia. Tänne myöhemmin tulleet lienevät pääosin isolla rahalla tulleita keplottelijoita. Ei yksikään viaton ja rahaton ihmispolo sieltä pääse tänne lentokoneella tai Vironlaivalla tulemaan.


> ovat sopeutuneet tänne.

No, eivät ole sopeutuneet tänne.


> mutta he näköjään ovat jääneet
> Suomeen ja yrittäneet myös
> työllistyä.

Osa heistä on, suurinosa ei ole. Niistäkin, jotka ovat työllistyneet, suurinosa lienee työllistynyt vain mokuprojekteihin jne. verovaroin tekohengitettäviin suojatöihin.


> Ainakin Helsingissä ja Turussa
> hyvä osa joukkoliikenteestä
> kulkee jo maahanmuuttajavoimin.
> Ehkä se on huono asia.

Se on toki hienoa, että osa porukasta on työhalukkaita ja haluaa paiskia hommia. Valitettavaa vaan on, että 90% somaleista pilaa sen 10% maineenkin... ;)


> "90% somaleista on merirosvoja" -
> huutelu on tuossa valossa vain
> tyhmää populismia.

Olkinukke. En ole moista koskaan väittänyt.

Anonyymi kirjoitti...

"Tuo tilasto (50% työllistynyt) on selvä kuvaaja siitä, että kotoutumista on tapahtunut."

Itse asiassa 50% työllistyminen on todella hyvin ottaen huomioon somalien lähtökohdat eli kielitaidon ja koulutuksen puute sekä sopeutumisvaatimukset täysin vieraaseen kulttuuriin. Onnistuisikohan sama vastaavassa tilanteessa suomalaisnuorilta?

Anonyymi kirjoitti...

Yhdistät kahden eri kirjoittajan viestit. Virhe on täällä päässä. Pahoittelen ja tästä lähin allekirjoitan viestini.

Kirjoitin:

"Oletan Markus Jansson, että asiaan perehtyneenä kokoomuspolitikkona ja asiasta selvästi kiinnostuneena kansalaisena sinulla on rakentavia ehdotuksia."

ja

"Mistä sinun mielestäsi suuri somalipopulaation työttömyys johtuu ja mitkä olisivat mielestäsi parhaat konstit sen pienentämiseksi?"

Vastauksesi oli:

"1) EVVK
2) Palautetaan takaisin kotimaahansa ne, jotka eivät sopeudu Suomeen."

Eli et poliittisena (wannabe?)vaikuttajana ole edes kiinnostunut ongelman ratkaisemisesta?

Lähes 10 000 somalin palauttaminen sekasortoiseen Somaliaan ei ole realistinen vaihtoehto. Suomen kansalaisuuden saaneiden kohdalla tämä ei ole edes laillisesti mahdollista.

Toistan, että suu vaahdossa vouhkaamisen aika alkaa olla ohi ja tarvitsemme konkreettisia ja realistisia toimia maahanmuutosta aiheutuvien ongelmien ratkaisemiseksi.

Nyt on kysymys siitä, että jos et ole osa ratkaisua, olet osa ongelmaa. Kumpaa sinä, Markus Janasson (kok), olet?

-JJ-

Markus Jansson kirjoitti...

> Itse asiassa 50% työllistyminen
> on todella hyvin ottaen huomioon
> somalien lähtökohdat eli
> kielitaidon ja koulutuksen puute
> sekä sopeutumisvaatimukset
> täysin vieraaseen kulttuuriin.

Niinno, tuohon "työikäisiin ja kykyisiin" luokittelevat varmasti itsensä alunperinkin ne, jotka haluavat tehdä töitä. Ne, jotka eivät halua, tulevat "lapsina" tänne jne. tms. Edelleenkin, pitäisi tietää, moniko somaleista työllistyy MARKKINOILLA ja moniko puhtaasti suojatyöpaikoilla. Voipi kummasti pudottaa tuota suhdelukua taas alaspäin.


> Eli et poliittisena
> (wannabe?)vaikuttajana ole edes
> kiinnostunut ongelman
> ratkaisemisesta?

Olen. Oletko niin vitun tyhmä, ettet osaa lukea?


> Lähes 10 000 somalin
> palauttaminen sekasortoiseen
> Somaliaan ei ole realistinen
> vaihtoehto.

Minusta se on täysin realistinen ja suotava vaihtoehto. Eikä tarvitse Somaliaan palauttaa, Somalimaakin riittänee.


> Suomen kansalaisuuden saaneiden
> kohdalla tämä ei ole edes
> laillisesti mahdollista.

Äkkiäkös sitä lakia muutetaan tai jätetään vain välittämättä laista. No hei, eipäs olisi eka kerta kun tässä maassa perustuslakia rikotaan jne.


> Toistan, että suu vaahdossa
> vouhkaamisen aika alkaa olla ohi
> ja tarvitsemme konkreettisia ja
> realistisia toimia
> maahanmuutosta aiheutuvien
> ongelmien ratkaisemiseksi.

Lopetetaan nykyinen maahanmuuttopolitiikka tykkänään. Siitä on hyvä aloittaa.


> Nyt on kysymys siitä, että jos
> et ole osa ratkaisua, olet osa
> ongelmaa. Kumpaa sinä, Markus
> Janasson (kok), olet?

Idioottimainen vaihtoehdottomuus. "Jos et ole puolellamme, olet meitä vastaan". Kasva aikuiseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Jätän (vielä ja taas kerran) solvauksesi huomiotta ja kommentoimatta koska se näyttää kuuluvan tyyliisi kommunikoida. Surullista.

Keskustellaan asiasta.

Palauttasitko kaikki Suomessa asuvat somalit Somaliaan? Vai vaan osan? Millä perusteilla valittaisiin palautettavat? Koskeeko palautus vain somaleita vai myös muiden maiden kansalaisia?

"Lopetetaan nykyinen maahanmuuttopolitiikka tykkänään. Siitä on hyvä aloittaa."

Mitä tarkoittaa "maahanmuuttopolitiikan lopettaminen"? Rajojen sulkemista? Kai nyt jonkinkaltainen maahanmuuttopolitiikka täytyy valtiolla olla? Päästäisitkö ketään ulkomaalaisia Suomeen?

-JJ-

Anonyymi kirjoitti...

"Olen todennut, että 9/10 somalista ei tee töitä, mikä pitää täysin paikkaansa, aivan kuten pitää sekin, että 5/10 suomalaisesta tekee töitä."
Mikäköhän tuo suhdeluku mahtaa kummassakin ryhmässä olla 15 vuoden päästä? Ei ehkä ihan yhtä voitonriemuinen toiselle osapuolelle.

"Valitettavaa vaan on, että 90% somaleista pilaa sen 10% maineenkin.."
Maahanmuuttajilla ikäpyramidi on paljon terveempi kuin meillä. Pilaavatko kotiäidit ja lapset tuon ryhmän maineen? Oikeasti?

Äläkä jaksa heittää nyt jotain huonoa vitsiä 18-vuotiaista somalilapsista, vaan tuohon ikäpyramidiin viitaten.

Noihin toisen anonyymin esittämiin kysymyksiin palauttamisesta jne. Olisiko Kokoomuksen vuoro tehdä Ukin joulukuvaelmaan se Arbeit Macht Frei -teos?

Markus Jansson kirjoitti...

> Palauttasitko kaikki Suomessa
> asuvat somalit Somaliaan? Vai
> vaan osan? Millä perusteilla
> valittaisiin palautettavat?
> Koskeeko palautus vain somaleita
> vai myös muiden maiden
> kansalaisia?

Kaikki vakavia rikoksia tehneet ulkomaalaistaustaiset henkilöt palautukseen vaan. Samoin sellaiset, jotka eivät esim. 5v aikana ole oppineet suomea riittävästi sekä elelevät sosiaaliturvalla. Eli pummit ja rikolliset paluupostiin vaan.


> Mitä tarkoittaa
> "maahanmuuttopolitiikan
> lopettaminen"?

Idiootti. Sanoin, "nykyisenlaisen maahanmuuttopolitiikan", en "maahanmuuttopolitiikan". Kovasti te mokuilijat jaksatte vääntää, mutta ette jaksa lukea yhtään, mitä teille kirjoitetaan.


> Mikäköhän tuo suhdeluku mahtaa
> kummassakin ryhmässä olla 15
> vuoden päästä?

Jos haluat tietää, mikä tilanne on 15v päästä, katso Ruotsin lähiöihin. Ei kiitos tänne samaa.


> Äläkä jaksa heittää nyt jotain
> huonoa vitsiä 18-vuotiaista
> somalilapsista

Valitettavasti se ei ole mikään vitsi. Luin tovi sitten, että 30% "lapsista" onkin aikuisia luustotestien perusteella. Tietenkään kaltaisesi mokuintoilijat eivät moisesta välitä, vaan ottavat ilomielin jokaisen neekeririkollisen maahamme hyysättäväksi verovaroillamme, riippumatta siitä, miten paljon mokoma on huijannut Suomen viranomaisia ja veronmaksajia. Sairasta.


> Olisiko Kokoomuksen vuoro tehdä
> Ukin joulukuvaelmaan se Arbeit
> Macht Frei -teos?

Olkinukke ja Hitler-kortti.
Sinusta nykyisen, sairaan ja kulttuurillemme ja yhteiskunnallemme vaarallisen maahanmuuttopolitiikan arvostelu on natsismia.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos tähänastisesta "keskustelusta".

Tahallisesti yhdistät eri kirjoittajien viestejä samaan vastaukseen nettiketin vastaisesti. Samoin moukkamaisesti jatkuvasti nimittelet muita kirjoittajia - minuakin.

Siirryn harrastamaan vuoropuhelua muille hedelmällisemmälle ja sivistyneimille maaperille. Omat yksinkertaiset näkemyksesi varmaan tulivatkin jo esille. Se kuitenkin lienee blokisi tarkoituksin.

Rakentavaa keskustelua maahanmuuttopolitiikan ongelmista ja ratkaisuista käydään muualla kun täällä. Sinä ja kaltaisesi jäävät tämän ulkopuolelle ja marginaaliin. Hyvä niin. Olette osa ongelmaa, ette ratkaisua.

-JJ-

Markus Jansson kirjoitti...

> Tahallisesti yhdistät eri
> kirjoittajien viestejä samaan
> vastaukseen

Tietysti vastaan tiivisti kerralla kuin kymmenellä eri viestillä. Koska "te" käytätte vain nimimerkkiä, en minä eikä kukaan muukaan voi mitenkään edes tietää, kuka jakomielitautinen siellä eri viestejä kirjoittaa tms. joten on yhdentekevää, sekoittaako teidän viestejä joku keskenään vaiko ei.

Jokainen ei-hahmotushäiriöinen ihminen kykenee kyllä erottamaan selvästi minun vastaukseni ja kysymykset, joihin vastaan ja se lieneekin se olennainen asia.


> nettiketin vastaisesti.

Voi että kun nyt itkettää ihan.


> Siirryn harrastamaan
> vuoropuhelua muille
> hedelmällisemmälle ja
> sivistyneimille maaperille.

Niinpä, kun argumenttisi lyödään ruttuun, vääristelysi osoitetaan selkeästi ja tietosi osoitetaan valheellisiksi, onkin syytä paeta nimimerkin takaa toisaalle häiriköimään.

Heipä hei. En jää kaipaamaan.

Anonyymi kirjoitti...

Perkeles Jansson, että tuntuukin taas hyvältä lukea kirjoituksiasi.

Pidä jatkossakin lippu korkealla ja pää kylmänä. Suomi tarvitsee kaltaisiasi suorasanaisia ja fiksuja henkilöitä.

JykylänJussi

Anonyymi kirjoitti...

1. Miten Suomen islamisaatio on naisten oikeuksien kannalta hyvä asia?

-> Maahanmuuttajien tulo Suomeen ei automaattisesti tarkoita "Suomen islamisaatiota". Suomen islamisaatio on epämääräinen ja kuvitteellinen uhkakuva. Kannatan lämpimästi maahanmuuttoa, mutta mielestäni maahanmuuttajien pitää kunnioittaa Suomen lakeja ja tiettyjä arvoja, kuten tasa-arvoa.

2. Millä tavoin naisia hyödyttää se, että jo yli puolet pääkaupunkiseudun raiskauksista on ulkomaalaisten tekemiä?

-> Tämä on tilastollinen fakta, ja tälle pitäisi tehdä jotain. Eli pitäisi selvittää mistä tämä johtuu, ja mitä sille voitaisiin tehdä (esim. antaa maahantulijoille erityistä koulutusta ja oppia naisten asemasta Suomessa).

3. Mikäli maahanmuuttajat ovat rikkaus, miksei tätä rikkautta ole kanavoitu nimenomaan pieniin kuntiin jonnekin susirajan taakse, eivätkö juuri nämä kunnat kaipaisi kipeästi tämäntyyppistä voimavaraa ja työvoimaa?

-> Pakolaiskeskukset onkin usein sijoitettu pieniin kuntiin susirajan taakse. Maahanmuuttajat varmasti mielellään muuttaisivat myös pieniin kuntiin, jos niissä olisi töitä ja heille tarjottaisiin asunto. Maahanmuuttajat voivat pelastaa Suomen syrjäseudut (kun suomalaiset itse eivät siellä viihdy, vaan muuttavat kaupunkeihin).

4. Mihin työvoimapulaan Suomessa tarvitaan ylipäätään maahanmuuttajia, kun työttömiä on jo yli 300000?

-> Olet varmasti kuullut luvun, että noin puolet Helsingin bussikuskeista on maahanmuuttajia? Sama pätee esim. siivoojiin. Jos maahanmuuttajia ei olisi, bussit eivät kulkisi eikä kukaan siivoaisi oksennusta ja paskaa metroasemilta. Miksi suomalaiset eivät tee näitä hommia? Miksi suomalaiset työttömät eivät hakeudu bussikuskeiksi?

5. Mitä kuviteltua työvoimapulaa Suomessa helpottavat maahanmuuttajat, joista suurempi osa on työttöminä kuin suomalaisista?

-> Katso edellinen vastaus. Suomessa ei ole varsinaista työvoimapulaa, mutta työnantajat eivät halua maksaa töistä säädyllistä palkkaa, ja siksi suomalaiset eivät näihin ns. paskaduuneihin suostu. Maahanmuuttajat näyttävät suostuvan, ja usein todella huonoilla työehdoilla. Joko työnantajien pitää parantaa työehtoja, tai meidän täytyy hyväksyä se, että maahanmuuttajat tekevät nämä duunit (kuten laivasiivouksen, joka on erittäin raskasta ja huonosti palkattua).

Anonyymi kirjoitti...

6. Miksi uskonnollisin syin tehty ympärileikkaus voi olla oikein?

-> Kannatan maahanmuuttoa lämpimästi, mutta mielestäni sekä tyttöjen että poikien ympärileikkaus on aina ja kaikissa olosuhteissa väärin.

7. Miksi "rauhan uskonto" on aina toisena osapuolena kaikissa merkittävissä konflikteissa ja terrorismissa?

-> Kannatan maahanmuuttoa lämpimästi, mutta mielestäni Islam ei ole "rauhan uskonto" (mikään uskonto ei ole). Moni uskonnollisena esitetty konflikti on kuitenkin pohjimmiltaan poliittinen, ja kumpuaa köyhyydestä ja näköalattomuudesta.

8. Miten vuosikausia Suomessa asunut maahanmuuttaja voi olla osaamatta Suomen kieltä, huolimatta tarjotusta kielikoulutuksesta ja kontakteista mm. Suomen viranomaisten kanssa?

-> Kotouttaminen on epäonnistunut. Joskus syynä on maahanmuuttajan laiskuus ja huono motivaatio, useimmiten syynä lienee viranomaisten luomien järjestelmien puutteellisuus ja kankeus. Ratkaisu ei ole maahanmuuttajien vähentäminen, vaan kotouttamistoimien tehostaminen (ja esim. aidot kontaktit kantasuomalaisten kanssa, jotka edesauttavat kielen oppimista ja yhteiskuntaan sopeutumista).

9. Miten säästöjen kanssa painivissa kunnissa ja kouluissa voi olla varaa palkata määräämättömästi tulkkeja ja koulunkäyntiavustajia "kultamunille", kun samaan aikaan suomalaisten oppilaiden opetuksen taso on luvattoman heikko?

-> Hyvinvointivaltio rapautuu ja suomalaiset köyhät kärsivät. Tähän ei ole syynä maahanmuutto, vaan (oikeistolainen) politiikka ja maailmanlaajuinen talouskriisi. On turha asettaa köyhien etuja vastakkain. Yhtä mielekästä on kysyä, että miksi vanhukset makaavat paskavaipoissa, kun syöpäsairaat saavat kalliita hoitoja?

10. Miten kansalaiset pystyvät toimimaan yhteisen hyvän eteen, jos heillä ei ole lainkaan yhteneviä käsityksiä siitä, mikä on hyvää ja mikä pahaa, vaan kulttuuri- ja arvomaailma on täysin rikkonainen?

-> En ymmärrä kysymystäsi. Voisitko tarkentaa?

11. Mikä ihme on se taikakeino, jolla Suomi onnistuu siinä kaikessa, mikä ei ole missään Euroopan valtiossa onnistunut, eli integroimaan luku- ja kirjoitustaidottomat, vieraskieliset, vieraasta kulttuurista ja uskonnosta peräisin olevat ihmiset osaksi omaa sekulaarista, humaania yhteiskuntaansa?

-> Suomestakin löytyy hyviä esimerkkejä integroituneista maahanmuuttajista. Jos he onnistuvat, mikseivät loputkin? Minä uskon meidän sekulaariin humaaniin yhteiskuntamme niin paljon, että uskon maahanmuuttajien valitsevan loppupeleissä länsimaiset arvot ja asenteet. Etkö sinä usko oman kulttuurisi ylivertaisuuteen? Jos esim. 2. polven maahanmuuttajanuori saa valita suomalaisen vapauden seurustella kenen kanssa haluaa tai vanhempiensa tiukan seksuaalimoraalin, niin uskon hänen valitsevan ensin mainitun vapauden.

12. Mikä on seurauksena, jos, leikitään nyt ajatusleikkiä että jos, kyseinen integraatio ei onnistu lainkaan, mutta maahanmuuttajien määrä kasvaa yhä kasvamistaan, sekä täällä olevat maahanmuuttajat lisääntyvät huomattavasti kantaväestöä nopeammin?

-> Ei leikitä mitään ajatusleikkejä, vaan katsotaan faktoja. Tästä hallitsemattomasta kasvusta ja lisääntymisestä on uhottu jo vuosia, vielä se ei näy tilastoissa eikä missään muuallakaan.

13. Kannattaako edellä mainittua riskiä ylipäätään ottaa, kun mitään pakkoa ei ole? Kyse on täysin omasta valinnasta maahanmuuttopolitiikan suhteen.

-> Niin. Minä uskon, että maahanmuutosta on Suomelle pääasiassa haittaa, mutta kannatan sitä silti. Jos kiinnostaa, voin kertoa miksi.

Anonyymi kirjoitti...

Markus Jansson kirjoitti: "Miksi pitää löytää, eihän suomalaisillekaan pidä löytää, vaan löytävät ihan itse. Jo on avutonta ja hyödytöntä porukkaa jos eivät osaa töitä tehdä ilman sossutanttojen työn äärelle ohjaamista. Parempi sitten vaan pitäytyä suomalaisessa porukassa, jotka eivät tarvitse mitään "ohjausta" työpaikan löytämiseksi."

Suomalaisille työttömille on olemassa aivan valtavasti erilaisia työllistämis- ja aktivoimistoimenpiteitä. Veronmaksajien rahoilla yritetään työllistää vajaakuntoisia (mm. kuuroja ja päihdeongelmaisia suomalaisia) ja pitkäaikaistyöttömiä. Nuorille työttömille on räätäilöity ihan omia palveluja, jotta he työllistyisivät. Sossutantat ohjaavat siis myös avuttomia ja saamattomia suomalaisia töihin. Maahanmuuttajat eivät suinkaan ole ainoita, joille on tarjolla työllistämispalveluja.

Markus Jansson kirjoitti...

> -> Maahanmuuttajien tulo Suomeen
> ei automaattisesti tarkoita
> "Suomen islamisaatiota".

Tarkoittaa nimenomaan.


> Eli pitäisi selvittää mistä tämä
> johtuu, ja mitä sille voitaisiin
> tehdä (esim. antaa
> maahantulijoille erityistä
> koulutusta ja oppia naisten
> asemasta Suomessa).

Raiskausten suuri määrä johtuu maahanmuuttajista. Ongelma poistuu, kun maahanmuuttajat poistetaan.


> Pakolaiskeskukset onkin usein
> sijoitettu pieniin kuntiin
> susirajan taakse.

Pakolaiskeskus on eri asia kuin kultamunat, jotka ahkeroivat ja tekevät töitä jne. No, eipä niitä maahanmuuttajien joukosta hirveästi löydy, kas kummaa...


> Maahanmuuttajat varmasti
> mielellään muuttaisivat myös
> pieniin kuntiin, jos niissä
> olisi töitä ja heille
> tarjottaisiin asunto.

Miksi helvetissä veronmaksajien pitäisi tarjota työt ja asunnot maahanmuuttajille?


> -> Olet varmasti kuullut luvun,
> että noin puolet Helsingin
> bussikuskeista on
> maahanmuuttajia? Sama pätee
> esim. siivoojiin.

Tämä ei muuta sitä tosiasiaa, että työttömiä piisaa ja suomalaisia huonomman huoltosuhteen omaavia ei kannata tänne ainakaan työn tekemistä varten ottaa.


> Miksi suomalaiset eivät tee
> näitä hommia? Miksi suomalaiset
> työttömät eivät hakeudu
> bussikuskeiksi?

Liian hyvä sosiaaliturva varmaan.


> työnantajat eivät halua maksaa
> töistä säädyllistä palkkaa,

Ei ole varaa maksaa palkkaa enemmän kuin mitä työn arvo on.

Markus Jansson kirjoitti...

> -> Kannatan maahanmuuttoa
> lämpimästi, mutta mielestäni
> sekä tyttöjen että poikien
> ympärileikkaus on aina ja
> kaikissa olosuhteissa väärin.

Hienoa. Miksi siis ihannoida moista kulttuuria ja antaa tuohon mahdollisuus täällä?


> Kotouttaminen on epäonnistunut.

Mitään kotouttamista ei tarvita. Jos ihminen haluaa kuulua Suomeen ja elää täällä, hän opettelee kielen ja elämäntavat. Jos ei halua, häntä ei millään "kotouttamisohjelmalla" pelasteta.


> -> Hyvinvointivaltio rapautuu ja
> suomalaiset köyhät kärsivät.
> Tähän ei ole syynä maahanmuutto,

Kuka helvetti on väittänyt, että olisi? Miten ongelmaa PARANTAA se, että menot kasvavat maahanmuuton takia?


> -> En ymmärrä kysymystäsi.
> Voisitko tarkentaa?

Lue uudestaan äläkä kiertele.


> -> Suomestakin löytyy hyviä
> esimerkkejä integroituneista
> maahanmuuttajista. Jos he
> onnistuvat, mikseivät loputkin?

NO KUN EIVÄT ONNISTU. EIVÄT INTEGROIDU. EIVÄT MISSÄÄN. Mikä tässä on liian vaikeaa sinulle ymmärtää?


> Tästä hallitsemattomasta
> kasvusta ja lisääntymisestä on
> uhottu jo vuosia, vielä se ei
> näy tilastoissa eikä missään
> muuallakaan.

Paskapuhetta. Euroopan islamisaatio etenee vauhdilla. Katso tilastoja ja laskelmia, jos uskallat.