10. elokuuta 2014

Miljardeja paskamaiden tukemiseen, vaikka maanpuolustus riutuu


Jälleen pistää vihaksi lukea uutisia. Suomi ottaa itse yhä lisää velkaa, jotta voimme tukea Euroopan paskavaltioita miltei 8 miljardilla eurolla. Samaan aikaan maanpuolustuksemme tilanne on heikko ja Euroopan yllä leijuvat 3. maailmansodan enteet.

Esimerkiksi yksi tukimaista, Kreikka, on itse varustautunut oikein huolella sotaan jo viimeiset 25 vuotta ja se onkin yksi syy Kreikan taloudelliseen ahdinkoon. Suomi ja suomalaiset siis tinkivät omasta puolustusvoimien kalustosta ja määrärahoista, jotta esimerkiksi Kreikka voi varustaa omaa armeijaansa kuten tähänkin asti on tehnyt. Eikö tämä ole jo maanpetoksellista toimintaa?

Mitä Suomen puolustusvoimille voisi hankkia tällä rahasummalla? Otan esimerkkiluettelon maavoimien ostoista, joita olisi syytä tehdä ja jotka voisi tuolla 8 miljardin summalla kaikki hankkia sen sijaan, että ne käytetään muiden EU-maiden tukemiseen:

      100 kpl Leopard 2A6 panssarivaunu, 800M€
      200 kpl CV9030 FIN rynnäkköpanssarivaunu, 600M€
      900 kpl AMV panssaroitu miehistönkuljetusvaunu + Protector M151 E2 torni, 900M€
      600 kpl Eurospike pst-ohjuksen laukaisulaite + useita ohjuksia, 300M€
      600 kpl Stinger it-ohjuksen laukaisulaite + useita ohjuksia, 600M€
        80 kpl ASRAD-R ilmatorjuntaohjusjärjestelmä, 840M€
  12000 kpl NLAW kertasinko/pst-ohjus, 360M€
120000 kpl M72 kertasinko, 100M€
120000 kpl Taistelijan varustus M05, 600M€
120000 kpl Pohjamiina, 120M€
500000 kpl Viuhkapanos, 120M€
        60 kpl HIMARS raketinheitin + monipuolinen ammusvalikoima, 1200M€
      180 kpl Patria Nemo kranaatinheitin + monipuolinen ammusvalikoima, 480M€

        90 kpl PzH2000 panssarikanuuna, 600M€
    1600 kpl M982 Excalibur tykistön täsmäammus, 75M€
    2400 kpl SMArt 155 tykistöammus pst-ammus, 300M€

Kuvaamillani hankinnoilla voitaisiin, olemassa oleva varustus huomioon ottaen, varustaa kaikki Suomen 3 valmiusprikaatia ja 2 mekanisoitua taisteluosastoa uusilla panssarivaunuilla (n. 40 kpl) ja uusilla rynnäkköpanssarivaunuilla (n. 60 kpl). Mekanisoidut taisteluosastot saisivat lisäksi miehistönkuljetukseen ja tiedustelukäyttöön olemassa olevat BMP-2 rynnäkköpanssarit ja MTLB-kuljetuspanssarit (n. 300 kpl), valmiusprikaatien saadessa miehistönkuljetukseen uudet AMV:t (n. 300 kpl). Jokainen valmiusprikaati ja mekanisoitu taisteluosasto saisi niin ikään 12 kpl (3 patteria) ASRAD-R ilmatorjuntaohjusjärjestelmiä, sekä kannettavat panssari- ja ilmatorjuntaohjukset komppaniatasolle. Kaikki nämä yhtymät olisivat myös varustettu huipputehokkaalla ja taistelunkestävällä tykistöllä (6 kpl HIMARS, 18 kpl PzH2000, 36 kpl Patria NEMO), johon olisi käytettävissä runsaasti ns. älyammuksia. Kaikille näiden yhtymien sotilaille saataisiin myös luotisuojaliivit, pimeänäkölaitteet ja kertasingot, sekä kosolti miinoja.

Tällä hetkellä näillä joukoilla ei ole moisia varusteita kuin nimellisesti, vaikka näiden joukkojen pitäisi nimenomaan olla sodanajan joukkojemme iskukykyisin ja parhaiten varustettu "nyrkki"! Materiaalia jäisi vielä näistä hankinnoista roppakaupalla ylimääräistäkin, annettavaksi esimerkiksi alueellisten taisteluosastojen tai paikallisjoukkojen käyttöön, joiden panssarintorjunnassa sekä lähi-ilmatorjunnassa on nykyään erittäin vakavia puutteita. Niin ikään nykyisin jo käytössä olevaa kalustoa, kuten vedettävää tykistöä ja panssaroituja miehistönkuljetusajoneuvoja vapautuisi alueellisten joukkojen ja paikallisjoukkojen käyttöön runsaasti. Lisäksi esimerkiksi vanhoja Leopard 2A4 panssarivaunuja voitaisiin käyttää koulutuskäytössä sekä lavetteina käyttöikänsä loppuun asti. Ilmatorjuntaa ja raketinheittimiä jäisi vielä lisäksi ylijohdon käyttöön enemmänkin kuin riittävästi.

Näillä hankinnoilla olisi siis merkittävää vaikutusta maavoimien taistelukykyyn. Nämä eivät ole mitään nappikauppoja, vaan olisivat huomattava parannus nykytilanteeseen. Tämän tyyppinen materiaalihankinta palvelisi suoraan kokonaismaanpuolustusta ja nimenomaan Suomen puolustusta maahyökkäystä vastaan. Tämä erotuksena kansainvälisen merirosvojahdin tai kriisinhallinta tai NATO-kiiman verrattuna, joihin nykyään rahat ja materiaalit tuhlataan. Esittämäni materiaali säilyisi käyttökelpoisena jopa kolmisenkymmentä vuotta.

Mutta ei siinä mitään, annetaan vaan mieluummin Kreikalle ja muille paskavaltioille rahaa, jotta Kreikka voi jatkaa ylisuuren armeijansa varustamista ja velkaantumista entiseen tapaan. Jyrki Katainen nauraa partaansa palkkioksi saadun kallispalkkaisen komissaarin paikalta ja muut maanpetturit yhtyvät naurukuoroon suomalaisten hyväuskoisuutta ihmetellen.

18 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eduskunnalta lisäbudjetti puolustusvoimille jotta tarvittava materiaali saadaan hankittua.

Nyt on maanpetturi lainsäätäjillä mahdollisuus ryhdistäytyä ja tehdä parannus.

Rahaa heti lisää puolustusvoimille!

KAIKKEA TARVITAAN LISÄÄ JA PIRUN PALJON!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä nyt on korkea aika tehdä hankintoja. Pian voi olla tilanne se, että kukaan ei enää myy aseita kun valtiot jemmaavat niitä itselleen.

Anonyymi kirjoitti...

Toi talouselämän juttu on 3 vuotta vanha.

Markus Jansson kirjoitti...

> Toi talouselämän juttu on 3
> vuotta vanha.

Hupsista, väärä uutinen. Pitääpä korjata vähän.

Miltton Friidman kirjoitti...

Historia toistaa itseään. Suomi ottaa Venäjän hyökkäyksen vastaan ihan yhtä valmistautumattomana ja varustautumattomana kuin 1939.

"Malli Cajander" on tällä kertaa Adidaksen verkkarit ja RK-62.

---

Mitä tulee Euroopan etelävaltioiden tukemiseen, niin tulisi huomata, että ko. valtiot ovat LÄNSIMAISIA DEMOKRAATTISIA TEOLLISUUS- JA MARKKINATALOUSMAITA - eivät mitään 3. maailman maita, jotka tarvitsevat kehitysapua.

Eihän noissa maissa ole mitään muuta ongelmaa kuin sosialistit. Kaikki PIIGS-maat ajautuivat kriisiin sosialistipuolueiden ohjauksessa Irlantia ja Italiaa lukuunottamatta.

Anonyymi kirjoitti...

Mielestäni maanpuolustuksessa ei pitäisi keskittyä siihen, että mahdollinen vihollinen saadaan torjuttua, vaan siihen, että vihollismaan poliitikoiden niskaan saadaan kipattua mahdollisimman paljon napalmia tai jotain muuta oikein paskamaista.

Tehokkain tapa ehkäistä sotia on nimen omaan hyökkääminen vihollisvaltion poliitikkoja ja muita vaikutusvaltaisia henkilöitä ja heidän sukulaisiaan vastaan.

Poliitikot eivät välitä juuri paskan vertaa, jos suuri osa sotilaista kuolee.

Anonyymi kirjoitti...

Ponteva ostoslista. Kannatetaan!

Anonyymi kirjoitti...

Toi Ylen juttu on puolitoista vuotta vanha.

Markus Jansson kirjoitti...

> Toi Ylen juttu on puolitoista
> vuotta vanha.

Juu, niin on. Tarkoitukseni on vain havainnollistaa, mitä niillä rahoilla olisi voitu hankkia. Kohta on näet uusi rahoituskierros menossa etelä-Euroopan kehitysmaiden hyväksi ja silloin palataan taas asiaan... ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Onko tosiaan totta, että taistelijan varustus maksaa 5000 euroa per sotilas? Järkyttävän kallista

Anonyymi kirjoitti...

olipas koko kirjoitus aikamoista ripulia :D

Markus Jansson kirjoitti...

> Onko tosiaan totta, että taistelijan
> varustus maksaa 5000 euroa per
> sotilas? Järkyttävän kallista

Itse asiassa tuokin on alakanttiin laskettu. Pelkkä luotisuojaliivi ja pimeänäkölaite maksaa yhdessä tuon verran. Koko varustus kattaa sen lisäksi vaatteet ja varusteet.

Anonyymi kirjoitti...

Joku kyllä vetää välistä ja oikein raskaasti noiden luotiliivien hinnoista. Katsoin, että 500 eurolla saa jo ihan perusliivit. Spy Gear pimeänäkölaite on vaan 50 €

Varmaankaan jokainen sotilas ei tarvi pimeänäkölaitetta, koska ne menevät joka tapauksessa rikki, kun tulitaistelu alkaa. Riittää siis, jos yövalvojat käyttävät sellaisia

Markus Jansson kirjoitti...

> Joku kyllä vetää välistä ja oikein
> raskaasti noiden luotiliivien
> hinnoista. Katsoin, että 500 eurolla
> saa jo ihan perusliivit. Spy Gear
> pimeänäkölaite on vaan 50 €

500 eurolla saa sirpaleliivit, ei luotiliivejä. Spy Gear on lelu, ei pimeänäkölaite.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä saa ihan luotiliivit 500 eurolla. Ei tosin ole armeijan käyttämät, mutta varmasti nekin voitaisiin valmistaa edullisemmin. Ei luotiliiveissä sinänsä mitään erikoista ole, kevlaria vaan ja vähän pehmusteita.

http://www.finsec.fi/tuotteet/perusvarusteet/suojaliivit/luotisuojaliivi-elmon-pro-nij-ii?gclid=CM-joZmWpMACFUjlwgodOxgAPA

Ja tuo alle 260 euron valonvahvistin, eli pimeänäkölaite ei ole lelu
http://www.netanttila.com/shop/fi/netanttila/yukon-3x50-tehokas-valonvahvistin-1645852

Armeijan käytössä on varmaan vähän laadukkaammat tuotteet, mutta ei hinta voi mitenkään olla lähes 20-kertainen

Markus Jansson kirjoitti...

> Kyllä saa ihan luotiliivit 500
> eurolla. Ei tosin ole armeijan
> käyttämät, mutta varmasti nekin
> voitaisiin valmistaa edullisemmin.
> Ei luotiliiveissä sinänsä mitään
> erikoista ole, kevlaria vaan ja
> vähän pehmusteita.

Nuo suojaavat vain pistoolikaliberisilta luodeilta, niiden luokka onkin IIIA. Suojaustehon pitää olla III tai IV-luokka.

Esimerkiksi tuollaiset liivit (770 puntaa):
http://www.vestguard.co.uk/kits/digital-pattern-tactical-vest/nij-level-iiia-3a-overt-digital-xtreme-.htm

Pari tuollaista lisälevyä (250 puntaa:
http://www.vestguard.co.uk/ballistic-plates/level-iv-ballistic-plates.htm

Plus tietenkin III-tason kypärä (250 puntaa):
http://www.vestguard.co.uk/helmets/special-forces-helmet-with-nightvision-shroud-and-side-rails.htm

Yhteensä nämä maksavat noin 1250 puntaa, eli 1600 euroa.

> Ja tuo alle 260 euron
> valonvahvistin, eli pimeänäkölaite
> ei ole lelu

Surkea laite. Pimeänäkölaitteissa pitää olla 3. sukupolven monookkeli, eli vaikka tuollainen:
http://www.nightvisionexperts.com/pvs14.html
Maksaa kiinnitteidensä ja muiden kanssa n. 3000 euroa.

Yhteensä siis nämä tekevät jo päälle 4000 euroa. Jos massamaisesti ostetaan/tuotetaan niin ehkä saadaan 3000 eurolla. Mutta siihen vielä vaatteet, rynnäkkökivääri, kantolaite, viestivälineet, jne. niin ollaan kyllä tuossa 5000 euron hujakoilla tai paremminkin ylitse 5000 euroa.

Ei ole sotiminen halpaa.

Anonyymi kirjoitti...

Sotilaallinen peloite on uskottava vain jos sillä on voimaa takana.

Eduskunnalta HETI lisäbudjetti puolustusvoimille!

Miljardi tarvitaan välittömästi paikkaamaan kriittisiä aukkoja puolustuskyvyssä.


To deter you must have a credible force.

- Captain Simon Petitt, Senior Naval Officer of HMS Queen Elizabeth.

Markus Jansson kirjoitti...

Miljardillakin saisi jo paljon aikaan. Etenkin jalkaväkiaseistuksen osalta. Mutta taitaa rahat mennä mieluummin taas Kreikalle tai Espanjalle, ehkä Italialle seuraavaksi... :-(