17. joulukuuta 2013

Autojen paikannusseuranta tulossa käyttöön



Isoveli on sinnikäs ja saa tahtonsa läpi: Autojen 24/7 gps-seuranta on tulossa käyttöön Suomessa. Kirjoitin itse asiasta blogissani jo 7 vuotta sitten. Kaikki, mitä siellä totesin ja ennakoin silloin, pätee nytkin, 7 vuotta myöhemmin, aivan pilkulleen. Olen toki kirjoittanut aihepiiristä myös myöhemmin, esim. täällä, täällä ja täällä. Lukaiskaapa piruuttanne nuo kirjoitukseni.

Surkuhupaisaa, miten ennalta-arvattava ja päättäväinen isoveli on. Säälittävää, miten välinpitämätön, manipuloitavissa ja tyhmä Suomen kansa on.

Tässä viralliselta termiltään "ajoneuvojen kilometriperusteisessa verossa" on kyse uuskielestä, kusetuksesta ja kyttäyksestä. Siksihän siitä käytetäänkin jo Orwellilaista ilmaisua "kilometriperusteinen vero", ikäänkuin kätkemään se tosiasia, että nimenomaisesti ajetaan 24/7 SEURANTAA. Tuohon sitten seuraava askel onkin automaattinen sakotus ylinopeuksista ja lisää mielivaltaisia maksuja mielivaltaisissa sijainneissa mielivaltaisiin tarkoituksiin jne. jne. Seuranta- ja lypsyautomaatti valtiolle. Mielivaltainen ja epävarma, kuten vaikkapa tästä voitte lukea.

Kaikki tämmöiset moninkertaiset verot ovat pohjimmiltaan vain kusetusta ja lypsytarkoitusta. Kaikki autoiluun liittyvät verot voitaisiin helpoiten ottaa polttoaineverotuksessa. Mitä enemmän mitä kuluttavammalla rotiskolla ajat, sitä enemmän maksat. Simppeliä. Ei tarvita kilometriveroja, ei tarvita käyttömaksuja, ei tarvita ajoneuvoveroja, ei autojen seurantaa, jne. jne.

Tietenkään se nyt ei ole 100% optimi, voihan joku ajaa massiivisesti vähän polttoainetta käyttävällä autolla ja kuluttaa paljon teitä jne. mutta verotus nyt ei koskaan voi olla 100% optimi. Mikään ei ole eikä voi olla. Tuollainen verotus kuitenkin olisi helppoa, yksinkertaista, turvaisi yksityisyydensuojan ja ohjaisi autoilemaan vähemmän, vähemmin kulutuksin ja sitä kautta vähemmin päästöin. Se olisi parasta. Jos sitten kaikki alkavat ajamaan vähän kuluttavilla autoilla tai vaikka sähköautoilla niin sitä parempihan se on ympäristön ja terveyden kannalta! Vastaavasti kyseisiltä ihmisiltä säästyy silloin polttoaineverossa rahoja, jotka he kuitenkin kuluttavat talouteen ja jotka voidaan sieltä sitten verottaa kuitenkin taas valtiolle jotakin kautta.

On täysin selvää, että vaikka nyt vakuutellaan, että tietoja ei anneta reaaliaikaisena viranomaisille tai rikostutkinnan käyttöön, niin siihen tullaan pian siirtymään. Näin isoveli toimii joka kerta. Tyhmille lampaille annetaan ensin porkkanaa (veronalennus), sitten selitetään että homma tehdään hienosti ja kivuttomasti, sitten kiristetään hirttosilmukkaa kun se on saatu kerran pujotetuksi kaulan ympärille. Toimii joka kerta, koska kansa on niin tyhmää, että kerta toisensa jälkeen uskoo poliitikkojen ja virkamiesten valheet.

Muistakaapa vaikka, miten on käynyt "vain passeja varten" taltioitujen sormenjälkien kanssa. Edelleenkin viranomaiset ja poliitikot ajavat voimalla noiden tietojen käyttöä rikostutkinnan apuvälineenä, vaikka Euroopan Ihmisoikeustuomioistuinkin on sellaisen ehdottomasti kieltänyt. Sama pätee toki "lapsipornosuodatukseen", josta halutaan koko ajan myös "tekijänoikeuslain suojaksi" kehittää "parempaa" (ja toki on vihjailtu jo että "vihapuheen suodattamiseksikin") ja tuhanteen muuhunkin asiaan. Kun pirulle antaa pikkusormen, se vie koko käden.

Vaikka autojen seurantamenetelmää ei ensitilassa tultaisikaan käyttämään reaaliaikaiseen valvontaan, se on silti huomattava yksityisyysongelma. Järjestelmä tarkkailee jokaista liikkumista kaikkialla. Siinä missä esimerkiksi matkapuhelimen voi päättää jättää kotiin tai sammuttaa, auton käytöstä ei helposti voi luopua, edes tilapäisesti. Lisäksi matkapuhelimesta yleisesti tallentuvat paikannustiedot ovat hyvin summittaisia, heittoa on kilometritolkulla. Auton paikannustiedot olisivat tarkkuudeltaan metriluokkaa.

Kun viranomaisille on annettu käyttöön jokin järjestelmä, on vain ajan ja kulloistenkin politiikkojen kysymys, mihin kaikkeen mielipuoliseen sitä tullaan kulloinkin käyttämään.

Tälle järjestelmälle on pistettävä stoppi välittömästi ja pysyvästi. Jorma Ollilan ja kaltaiset isoveljen kätyrit tulisi hirttää lähimpiin lyhtypylväisiin ihmisoikeuksien rikkomisesta ja kyttäysvaltion rakentajina. Tämän kaltaisille fasisteille ja heidän kätyreilleen ei pidä tuntea mitään armoa. Ei nyt, eikä koskaan.



PS. Kannattakaa nyt edes tätä kansalaisaloitetta tämmöisen kyttäämisen kieltämiseksi (pysyvästi).

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Lyhtypylväille on suurta käyttöä Suomessa. Yhdessä lukee jo: tämä lyhtypylväs on omistettu Jorma Kyrpä Ollillalle.

Tällaiselle paskalle on tultava kerta kaikkiaan loppu!

Lainsäätäjät ovat Suomessa sodassa kansaa vastaan. Suomi on kohta kaikille siviileille 24h vankila.