Ei mitenkään hirveän pitkä artikkeli. Mutta englanninkielinen. Suosittelen silti lukemaan.
Lyhyesti sanottuna, kyse on siitä, että erilaiset kopiointisuojaus- ja aktivointi/rekisteröintisysteemit ovat tulleet jo niin monimutkaisiksi, epävakaiksi ja epäluotettaviksi, niin helpoiksi kuitenkin kiertää ja niin paljon päänvaivaa tavalliselle kuluttajalle aiheuttaviksi, että parempi on yksinkertaisesti käyttää piraattia kuin hankkia alkuperäistä. Säästää rahaa, vaivaa ja ongelmia.
Eli, seurauksena musiikki- video- ja ohjelmistovalmistajien hysteriasta "laittoman" kopioinnin suhteen, kopiointisuojaussysteemit ovat niin hysteeriset että seurauksena on ollut, että ihmiset ovat sen vuoksi siirtyneet ja siirtyvät yhä sankoin joukoin käyttämään systeemeitä, joissa kopiointisuojausta ei ole tai joista se on hakkeroimalla poistettu.
Pilkka kääntyi siis omaan nilkkaan. Heh.
Samaa mieltä. Esimerkiksi Bob Dylan on julkaissut uusimman levynsä myös vinyylinä, lisäksi monikin artisti jakaa netissä tuotoksiaan yhä nenevässä määrin vapaasti. Tämä on murrosaikaa ja varmasti vaikeaa äänilevyteollisuudelle, joka tavallaan lakkaa olemasta entisessä muodossaan.
VastaaPoistaHuvittavaa on se että vinyyli ehkä palaa markkinoille tämän uskomattoman kopiosuojaus sekoilun seurauksena...
Elokuvateollisuutta ilmiö ravistelee myös, mutta ei ehkä niin nopeasti kuin musiikkiteollisuutta.
PS.
VastaaPoistaHeh. Eräs artisti kertoi minulle tässä Joulun alla, että nyt uusien tekijänoikeuslakien nojalla näyttää käyvän niin, että et saa esittää julkisesti itsesi sanoittamaa ja säveltämää laulua, jos et ilmoita asiasta teostolle ja maksa siitä teostokorvauksia... Pelottavaa.
Windows XP:n validointi on kyllä niin mahdoton kiertää, että käytän mieluummin aitoa. Joskus tälläinkin päin =)
VastaaPoista