2. toukokuuta 2019

Lähetin tämmöisen al-Taee liittyen VKSV:lle ja Helsingin poliisille

From: m*****jansson@protonmail.ch
To: VKSV@oikeus.fi; kirjaamo.helsinki@poliisi.fi
Subject: Tärkeä huomio tapaus Hussein al-Taee liittyen

Hei!

Julkisuudessa on puhuttu, että Hussein al-Taeen teot olisivat rikosoikeudellisesti vanhentuneet, koska ko. julkaisujen julkaisemisajankohdasta on kulunut jopa 5 vuotta. Tämä väite on perätön ja pyydän, että valtakunnansyyttäjänvirasto ja poliisi korjaa asian viipymättä ja saattaa sen myös tutkintaa tekeville poliiseille, sekä sittemmin asiaa ajavalle syyttäjälle tiedoksi.

Rikoslain 8. luvun 2 §:n 2 momentin mukaan siinä tapauksessa, että rikolliseen tekoon sisältyy lainvastaisen asiaintilan ylläpitäminen, syyteoikeuden vanhentumisaika alkaa vasta sellaisen tilan päättymisestä.

Al-Taeen kohdalla tämä tarkoittaa, että vanhenemisaika alkaa vasta siitä hetkestä, kun ko. kirjoitukset on poistettu netistä. Ne ovat ilmeisesti olleet siellä todistettavasti ainakin vielä 2019 keväällä, kun kohu alkoi, joten asia voi rikosoikeudellisesti vanhentua vasta keväällä 2024.

Tämä tulkinta nettikirjoituksissa on ollut minunkin kiihotus- ja uskonrauhanrikkomisrikosjuttujeni kohdalla, niissäkin on vedottu siihen, että lainvastainen asiantila on ollut voimassa niin kauan, kun ko. kirjoitukset ovat internetissä saatavilla olleet. On siten myös yhdenvertaisuuslain mukaista, että myös Hussein al-Taee kohdalla asia tulkitaan samoin, kuin myös minun kohdallani, koska kaikkihan me olemme tasa-arvoisia lain edessä, vai...?

Pyydän lyhyen vastauskuittauksen, että tiedän teidän lukeneen tämän viestini, siis olevan tietoinen tästä asiasta.

Markus Jansson
Rauma



3.5.2019 edit:
Tuli vastaus VKSV:ltä, jossa kerrottiin, että kertomani asia on otettu huomioon. Loistavaa.

4 kommenttia:

  1. Mielenkiinnolla jäämme seuraamaan mitä vastaavat.

    VastaaPoista
  2. Mitä sinuakin jonkun ählämin sanomiset kiinnostaa, että jaksaa nähdä moista vaivaa?

    VastaaPoista
  3. ^ Varmaan siksi kiinnostaa että kohdellaanko al-Taeeta yhdenmukaisesti muiden kanssa. Markus on hyvä esimerkki miten "vihapuhetta" käsitellään nykyisessä oikeuskäytännössä. Asiastahan tulee rasistinen, mikäli mitään moitteita ei tule (positiivinen rasismi).

    VastaaPoista
  4. Hienoa Markus!! Esimerkillistä toimintaa.

    VastaaPoista