8. maaliskuuta 2015

PC-BSD käyttöjärjestelmä testauksessa


Tulipa kokeiltua PC-BSD-käyttöjärjestelmää hienolla uudella Lumina-työpöydällä. Pettymyksen voitte katsoa tästä pienestä videopätkästä. Tämä tavallaan summaa sen, miksi nämä käyttöjärjestelmät (Linux, BSD, jne.) eivät pärjää kuluttajakäytössä ja miksi kaupalliset, irtaskapitalististen suuryhtiöiden tuotokset, Os X, Windowsit ja Chrome OS pärjäävät.

Muutama lisäys:

  1. Eipä osannut PC-BSD myöskään purkaa ihan perus-Linuxin levykryptoa, vaikka se sen tunnistikin. Ei vain tehnyt mitään, vaikka salasanaa syötti, kun sitä toista levyä otti käyttöönsä. Säälittävää. Truecrypt toimii klikkaa ja syötä salasana ja/tai avaintiedostot -periaatteella Wintoosassa.
  2. Luonnollisestikaan ko. paskakäyttis ei pystynyt kryptaamaan kolmatta kiintolevyä mitenkään. Ajattelin, että olisi näppärä pitää yhtä jaettua isoa kiintolevyä parin Linuxin välissä, mutta paskat. Mitään ohjelmaa, eikä keinoa löytynyt, jolla olisi voinut kryptata tuon toisen kolmannen kiintolevyn sisällön. Ei sisäänrakennettuna sen enempää kuin ladattavien ohjelmien joukosta. Truecryptillä tuo hoituu heittämällä Wintoosassa.
  3. OpenVPN saatiin asennettua onnistuneesti, mutta sitä ei kyllä löytynyt koneelta mistään. Ei ainuttakaan keinoa käynnistää sitä. Ei pikakuvakkeita ohjelmat-valikossa, ei työpöydällä (vaikka ne sinne erikseen vielä koetettiin tunkea), ei missään. Eikä se OpenVPN tietenkään ollut integroitunut verkkoasetuksiin tms. myöskään (Lubuntussa se sentään toimii). Wintoosassa tulee kuvakkeet ja kaikki kivasti esiin.
  4. Itse asiassa vain Cinnamon-työpöydän kautta pystyin edes katsomaan ja säätämään verkkoasetuksia mitenkään. Muiden työpöytien kautta ei yksinkertaisesti löytynyt mitään, millä sitä olisi voinut tehdä! Alta kaiken arvostelun!
Vittu. Mitä. Paskaa.

5 kommenttia:

  1. :::D

    Janssoni ei osaa käyttää PC-BSD:ta (eikä Linuxia)!

    Varmaan vituttaa. Lameri.

    VastaaPoista
  2. OS X perustuu FreeBSD:hen, Chrome OS käyttää Linux-ydintä ja samoin Android. Mutta toki käyttöliittymä on noissa kaikissa riistokapitalistien tuotosta

    VastaaPoista
  3. Tämä distro ei jätä ketään kylmäksi, suosittelen lämpimästi. http://distrowatch.com/table.php?distribution=backbox

    VastaaPoista
  4. ...backbox distroon saat täyden tuen mm. openvpn:ään...

    sudo apt-get install network-manager-openvpn-gnome network-manager-pptp
    network-manager-pptp-gnome network-manager-strongswan network-manager-vpnc
    network-manager-vpnc-gnome

    VastaaPoista
  5. Voisipa piruuttani koettaa tuota BackBoxia. Kiitos vinkistä! :)

    VastaaPoista