17. huhtikuuta 2011

En äänestänyt - erosin Kokoomuksestakin

Kehoitin viime blogikirjoituksessani kaikkia äänestämään persuja. Myös niitä, jotka ovat ajatelleet jättää nämä vaalit kokonaan väliin ja niitä, jotka ovat perinteisesti äänestäneet vaikkapa Kokoomusta. Kerroin myös itse aikovani äänestää persuja, vaikka olen Kokoomuksen jäsen ja perustelin päätökseni mielestäni varsin hyvin.

En kuitenkaan käynyt tänään lainkaan äänestämässä. Viime hetkillä tein päätöksen jättää äänestämättä. Tämän jälkeen tein myös päätöksen eroamisestani Kokoomuksesta.

Lyhyesti sanottuna koen, että äänestäminen ja demokraattisten prosessien kautta vaikuttaminen on moraalitonta, haitallista ja orjamaista toimintaa. (Näin lyhyt ja töykeä selitys vaatii varmasti perinpohjaista analyysiä ja perustelua, jonka pyrin antamaan lukijoilleni.)  Päätökseeni vaikutti varmasti myös Jukka Hankamäen kirjoitus "Kansanedustuslaitoksen ja demokratian turhuudesta". Myös tämän ja tämän aikaisemman blogikirjoitukseni uudelleenlukeminen pisti minut miettimään asioita.

Äänestäminen ja demokratia on moraalitonta, koska siinä enemmistö sanelee, miten kaikkien pitää elää. Enemmistö päättää kaikkien puolesta. Tämä loukkaa kaikkien vähemmistöjen, etenkin kaikkein pienimmän vähemmistön, yksilön, oikeuksia päättää itse omasta kehostaan ja itse rehellisesti hankkimastaan omaisuudesta. Enemmistön tyrannia yhtään sen parempi tai pahempi kuin vähemmistön tyranniakaan (=diktatuuri). Itse asiassa uskon, että libertaarin diktaattorin alaisuudessa Suomi olisi paljon parempi paikka elää kuin mitä se on nyt.

Äänestäminen ja demokratia on haitallista, koska suurinosa kansasta on suoraan sanottuna tyhmiä ja tietämättömiä hölmöjä. Viisaat ja asioihin perehtyneet ovat vähemmistössä, eivätkä pääse siis päättämään mistään mitään. Enemmistön tahdissa siis marssitaan, eikä päätöksiä tehdä todellisten tarpeiden ja resurssien puitteissa, vaan  enemmistön fiilispohjalta. Kuvitelkaa, että lentokonetta lennettäisiin samalla logiikalla: Matkustajat äänestäisivät, mitä nappia ja poljinta painetaan kulloinkin, tai äänestäisivät keskuudestaan karismaattisimman kusettajan lentämään konetta heidän puolestaan. Ei toimi. Ei vaan toimi. On hullua kuvitella, että se toimisi muutenkaan missään. Yksilö on aina oman elämänsä paras asiantuntija, ei joukko byrokraatteja ja poliitikkoja, jotka runnovat kompromissiratkaisun koskemaan kaikkia ihmisiä, yksilölliset tarpeet ja resurssit huomioimatta.

Äänestäminen ja demokratia on orjamaista toimintaa, koska silloin hyväksytään nykytilanne. Alistutaan orjaksi. Myönnetään, että tämä kaikki on ok ja enemmistö päättäkööt, miten asioita hoidetaan. Tyydytään niihin muruihin, mitä poliitikot ja byrokraatit suostuvat meille antamaan meiltä ryövätyistä rahoista takaisin. Tehdään, kuten poliitikot haluavat meidän tekevän, eli annetaan heille valtuutus ja valta hoitaa asioita meidän yksilöiden sijaan. "Palauttamalla äänestyslipun hyväksyt lipussa mainitut ehdot", pitäisi kirjoittaa ko. pumaskaan varoitustekstinä! Niin ikään pitäisi tietysti olla niin, että jos ei äänestä, ei muidenkaan äänestämisten pitäisi vaikuttaa sinuun millään tapaa!

En ole myöskään vakuuttunut siitä, että Suomen vaalit olisivat rehelliset. Ai miksi? No, listanomaisesti todetaan muutama pointti: Etyjin vaalitarkkailijoita on kutsuttu ensimmäistä kertaa seuraamaan Suomen vaaleja, Suomessa jatkuvasti vaalivilppiä, Vaalivilppi on sittenkin totta Suomessakin, Varjovaalit paljastivat hurjia asioita ja Sähköinen äänestys oli fiasko - satoja ääniä kateissa.


Olen varma, että jokaisen, joka on indoktrinoitu uskomaan demokratian autuuteen jo peruskoulusta lähtien, on vaikea ymmärtää kirjoitustani. Kerroin kuitenkin rehellisesti ja suoraan syyt, jotka johtivat minut nykyiseen päätökseeni, vastuu jää lukijan harteille yrittää ajatella tätä asiaa ja uskaltaa kyseenalaistaa demokratian ihanuutta. Ja niin muuten, pieni vinkki: Demokratian vaihtoehtona on muutakin kuin diktatuuri, esimerkiksi minarkia.

Voisin ehkä kuvitella äänestäväni sellaista tahoa, joka ei kannata demokratiaa vaan libertarismia ja siitä loogisesta seuraavaa minarkiaa. Surkuhupaisaa on tietysti se, että harva libertaari viitsii asettua ehdolle vaaleissa, koska ajattelee juuri samoin kuin minäkin: Demokratia on moraalitonta, haitallista ja orjamaista toimintaa. Liberaaleissa on toki paljon juuri tuolla tapaa ajattelevia ihmisiä, enkä pidä mitenkään mahdottomana heidän äänestämistään joskus tulevaisuudessa, mutta asiaa pitää todellakin harkita pitkään ja hartaasti.

Olen tietysti iloinen, mikäli persut repivät nyt kunnon vaalivoiton. Se on hyvä näpäytys ja mahdollisuus muutokseen Suomessa. Erittäin hyvä on, jos demokratiaan uskovat ja sitä kannattavat ovat äänestäneet persuja, eivätkä mitään muuta puoluetta. Ei Kokoomuksenkaan hyvä tulos vaaleissa minua harmita, sen voin tunnustaa.

Voin joka tapauksessa pyöriskellä siinä sadistisessa ajatuksessani, että demokratiassa kansa saa juuri niin paskan hallinnon ja virkamieskoneiston, kuin mitä se ansaitsee. Kaikki demokratiauskovaiset (ja muut yksilönvapauden vastustajat): Olkaa siis onnellisia, kun rahanne menevät kankkulan kaivoon ja kaikenlaista hullua lakia ja säädöstä pukkaa lisää ja lisää. Olkaa onnellisia, kun teidän eläkkeenne katoaa savuna ilmaan ja vaurautenne ulosmitataan ulkomaiden(kin) velkojen maksuun. Riemuitkaa kaikesta paskasta ja huonosta, minkä näette ympärillänne, koska te olette sen ansainneetkin! Älkää syyttäkö ketään ulkopuolista mistään ongelmasta, joka Suomessa on. Ongelmat johtuvat vain ja ainoastaan teistä itsestänne. Vain ja ainoastaan teistä ja teidän valinnoistanne vaaleissa ja uskostanne demokratiaan. Syyllinen löytyy peilistä, ei muualta. Minarkiassa voisitte itse hoitaa asianne tuhat kertaa paremmin, kuin niitä nyt hoidetaan - enemmistön tyranniassa!

12 kommenttia:

  1. Poltin juuri äänestyslippuni.

    En lähde kerjäämään murusia takaisin
    varkailta.

    VastaaPoista
  2. Haha :D Kivaa loppuelämää :D

    VastaaPoista
  3. Hienoa Markus! Oletko päässyt näin pitkälle kuuntelematta Stefan Molyneux:ia?

    Itsekin olen jättänyt äänestämättä jo pidemmän aikaa. Parhaita viitteitä moraalisesta oikeassa olemisesta on se, kun kertoo asiasta perustellen ystäville, loppuu keskustelu kuin seinään ja voi miltei tunte sen vihan, joka neuvottomissa ihmisissä laukeaa.

    VastaaPoista
  4. Selvästi liberaalimpaan suuntaan minäkin haluaisin valtion menevän, mutta jopa minarkiassa jää joitain asioita joista pitää päättää yhteisesti/kaikkien puolesta.

    Niistä asioista (joita pitäisi olla paljon vähemmän kuin nykyään), joista pitää päättää yhteisesti, pitää päättää demokaattisesti.

    VastaaPoista
  5. Lukekaas tämä (Iltalehden juttu):
    http://ra.fi/Xww9

    BAHAHAHAHAAA! Kansaa kusetettiin taas 10-0. Soini tasoittelee jo EU-lausuntojaan nuollakseen ja päästäkseen hallitukseen...sitten joku vielä ihmettelee, miksen usko demokratiaan...

    En sanatarkkaan muista, mitä Soini sanoi radiohaastattelussa, jonka kuulin autossa tänäiltana. Sisältö oli jotakin sellaista kuin:"Ei tämä EU-asia nyt mikään sellainen ole, mistä ei voitaisi neuvotella (hallitukseen pääsemiseksi)". Että silleen.

    Onnea vaan.

    VastaaPoista
  6. Tyrannia tulee menemään Suomessa pahaksi. Ajattelepa millaista se on sitten sen henkilökohtaisen hiilidioksidipassin kanssa jota Kokoomus ajaa jo avoimesti.

    "Sulla on tullut syötyä vähän liikaa juustoa, nyt ei pisteet riitä tankkaa autoa." Yhdessä digitaalisen rahan kanssa yksilön koko elämä on täydellisessä koneiston valvonnassa. Tähän pyritään avoimesti. Ja ihmiset vielä äänestävät niitä.

    A.P.

    VastaaPoista
  7. Hyvän oloinen blogi mutta järjetö valinta jättää äänestämättä!

    VastaaPoista
  8. Minarkian perusperiaatteita on, että yksilönvapautta ei saa loukata. Eli jokaisella täytyy olla oikeus esim. käyttää huumeita, kunhan vaan ei aiheuta käytöllään ikävyyksiä muille. Luulenpa että tämä ei vaan toimi. Minarkia kaatuu omaan mahdottomuuteensa. Ja sitten vielä tästä poliittisesta asetelmasta. Kuinka moni tälläkin blogilla kirjoittelevista OIKEASTI tietää, millaisia vaikutuksia esim. jonkin euromaan romahduksella on Suomeen? Minä en ainakaan tiedä. Aika moni on kuitenkin heti valmis kritisoimaan kaikenlaisia tukipaketteja, vaikka ei ole mitään todellista käsitystä niiden käyttämisen/käyttämättä jättämisen vaikutuksista.

    VastaaPoista
  9. Mihin katosi vaalivilppi juttu?

    VastaaPoista
  10. Olipa typerä kirjoitus (taas).

    VastaaPoista
  11. Ei sota yhtä miestä kaipaa, voisi tuohon sanoa. Markuksen ajatuksen perusteella pitäisi perustaa diktaattori-puolue, jonka ainoa tavoite on libertaari diktatuuri. Diktatuureilla vaan tuppaa olemaan myös vastavoimansa ja vastavoimahan pitää tuhota, ennenkuin se pääsee hyppimään silmille. Tällöin jo sitten ollaan taas totalitaristisessa diktatuurissa. Ei toimi ei. Edustuksellinen demokratia on paras vaihtoehto tällä hetkellä, kunnes jokin päivä maailma on valmis suoralle demokratialle. Jos lisää tuollaisia Markus Janssoneita tulee, niin olemme kohta ameriikan yhdysvaltojen demokratiassa, jossa vain ne äänestävät, jotka ovat rikkaita ja joilla on etujaan puolustettavana ja tämä on entistä huonompi lopputulos demokratialle. Suomessa on sentään vaihtoehtoja pikkupuolueissa, joita voi äänestää ja jos tarpeeksi moni on samaa mieltä, niin vaalivoitto tulee. Ikä tuo sitä "armoa", jota Markukselta musta/valko-ajattelussa puuttuu. Joo tästä voisi jatkaa pitkät keskustelut, mutta antaapa olla.

    VastaaPoista